Waar vandaan: SenNet Magazine > 6. Overheerlijk eten in Londen? Ja, ga mee op deze eetcultuurreis.

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 4 - Nr 3 - 2014

Inzicht

Beperking busvervoer op het platteland dreigt vereenzaming oudere bewoners te vergroten.

Oudere bewoners dreigen opnieuw de dupe te worden van inkrimpingsplannen voor het busvervoer. Het ziet er naar uit dat het gratis vervoer voor 65-plussers binnenkort wordt afgeschaft. Maar er is meer. De Lijn wil ook opnieuw snoeien in busvervoer op de meer afgelegen plaatsen in Vlaanderen. En wie is daarvan het slachtoffer? Inderdaad, de schoolgaande jeugd en de ouderen.
>> Lees verder Reageer met je mening


Reizen

Ga mee op eetcultuurreis naar... Londen! Buitengewoon lekker eten.

Engeland, het land van slecht weer en slecht eten? Dat laatste helemaal niet, zegt 'foodie pur sang' Luc Hoornaert! Hij maakt al 25 jaar culinaire reizen naar Londen. In september vertrekt hij met een groep van Davidsfonds Cultuurreizen vier dagen naar de Britse hoofdstad om er heerlijk te eten. Het water loopt je in de mond als je leest hoe zo'n reisprogramma in het teken van eetcultuur in Londen er uitziet. En jij kan mee.
>> Lees verder Reageer met je mening

Een kamer gevuld met geluid. Niet met kabels. (advertentie)

Het Bose® Wave® music system III produceert kamervullend kwaliteitsgeluid uit een compact systeem. De bediening is heel eenvoudig ? gewoon aansluiten en genieten. En dankzij het ontwerp past het systeem in elk interieur. Test de alles-in-één radio/cd-speler thuis tijdens een proefperiode van 30 dagen. Bent u na de proefperiode niet overtuigd? U ontvangt dan het volledige aankoopbedrag retour. Klik hier voor info en gratis brochure.


Relaties

Zo kom je te weten of deze relatie écht iets wordt? 9 toetsen (ook handig voor de (klein)kinderen)..

Hoe kan je nu weten of een beginnende relatie ook echt uitgroeit tot een volwaardig iets? Dat blijk je redelijk goed te kunnen voorspellen. Relatiecoach Mieke Mievis heeft uit de literatuur 7 richtlijnen gehaald die ze je graag als toetsstenen meegeeft. Die kunnen ook je (klein) kinderen goed van pas komen. Ten eerste moet je er rekening mee houden dan mensen na hun 25ste nauwelijks nog veranderen.
>> Lees verder Reageer met je mening


Levensstijl

Valentijn cadeautip: Avondje passie met deFilharmonie.

Spaanse vurigheid of Argentijnse passie? deFilharmonie heeft twee licht ontvlambare concerten in de aanbieding die je wellicht cadeau kan doen. Trakteer je partner op een uniek avondje uit met deFilharmonie. Of schenk een heerlijke avond aan jezelf en neem eventueel een gelijkgestemde muziekminnaar of -minnares mee. Voor de concertavond zelf moet je nog wel wat geduld hebben.
>> Lees verder Reageer met je mening

Ontdek het Oostende van vroeger en nu (advertentie)

Het Stadsmuseum leidt je door het boeiende levensverhaal van Oostende en werpt ook een blik op de toekomst. Heel wat objecten, affiches, documenten en multimediatoepassingen onthullen de geheimen achter de stadsontwikkeling, het toerisme, de visserij, de haven en de scheepvaart. Ontdek het Oostende van vroeger en nu samen met de beroemdste bewoner van het pand, Louise-Marie, eerste Belgische koningin.


Wetenschap

Gentherapie laat blinden weer zien

Voor het eerst zijn oogheelkundigen erin geslaagd choroideremie, een zeldzame ziekte die blindheid veroorzaakt, te genezen met gentherapie. Dat blijkt uit onderzoek van Robert MacLaren en zijn collega's, verbonden aan de universiteit van Oxford. Gentherapie zou mogelijk in de toekomst kunnen worden ingezet voor de behandeling van minder zeldzame oogziekten.
>> Lees verder Reageer met je mening


Gelukkig Zijn

Cursiefje: 'Valentijn, een zonnige zaterdag.'

'Liefde zit in kleine dingen, in wat eerlijk is en spreekt', zegt een bekend gedicht. En juist dat ondervond 'Maart', de schrijfster van dit cursiefje, op zomaar een zonnige zaterdag. Het mooie was dat het wel degelijk een Valentijnsdag was. Dit cursiefje verscheen in de groep 'Elk zijn waarheid'. We geven het je graag mee (ongeredigeerd, op vraag van de schrijfster n.v.d.r.)...
>> Lees verder Reageer met je mening

1 kans in je leven: 's werelds beste zonnebril van Serengeti aan 's werelds beste prijs: € 79,99 ipv € 229 (advertentie)

Elke zonnebrillen fanaat weet het, voor autorijden is een Serengeti de uitkomst! Het wordt tijd dat iedereen dit leert, want goede zonnebrillen zijn bevorderlijk voor de verkeersveiligheid en daarom een aanrader. Boordevol technologie die geen enkel ander merk kan bieden zoals spectrale controle, anti-blauw en fotochromatische technologie. Zijn technische eigenschappen voorbijgaand, wist Serengeti altijd hoe ze hun technische innovaties moesten combineren met stijlvolle, tijdloze en elegante monturen voor de veeleisende zonnebrildrager.
Doe nĂș je voordeel, zo'n prijs voor een echte Serengeti krijg je misschien nooit meer! Gratis verzending. Aanbod geldig zolang voorraad strekt, op = op.
Meer info en bestellen, klik hier.


SenNet Life

Trend: Stuur een gratis e-card met Valentijn!!

Op 14 februari vieren we de liefde. Denk je niet dat iedereen van zijn geliefde zo'n lieve attentie als een wenskaart kan waarderen? Zeker als je er een mooie romantische boodschap op schrijft. Of je nu voor of tegen Valentijn bent, het gebaar om zo'n romantisch kaartje te sturen doet het hart van je liefste smelten. De Photoshoppers maakten 100 e-cards om uit te kiezen. Je verstuurt ze gratis.
>> Lees verder Reageer met je mening


Beauty

Acne na de menopauze? 5 gouden tips voor een gave huid!!

Puistjes zijn heel vervelend! Helaas kan je ook op latere leeftijd, rond of na de menopauze, last hebben van acne, mee-eters, puistjes, littekens,... SenNet beautyconsulente Christine Huybrechts zet haar jarenlange ervaring in met raad en oplossingen voor acné en 5 gouden tips. Maar eerst vertelt ze wie de boosdoeners kunnen zijn voor acné na de menopauze.
>> Lees verder Reageer met je mening

Superprijs: Cerruti 4x3 paar kwaliteitssokken heren aan € 31,99 ipv € 59,99 (advertentie)

Het label Cerruti kenmerkt zich door gebruik van materialen van uitzonderlijke kwaliteit, finesse en draagcomfort. De kousen van het gerenommeerd modehuis, die al naam maakte sinds 1881, dragen zeer mooi onder een pak en hebben een band die voor extra comfort zorgt.Expertise en jarenlange ervaring hebben het merk naamsbekendheid in de filmwereld opgeleverd en styling-credits voor grote titels zoals Pretty Woman, Mars Attacks en Basic Instinct.
Ontdek ook onze 14 dagen sokken en comfortabele boxers aan superprijzen!
Aanbod geldig zolang voorraad strekt, op = op. Gratis verzending.
Meer info en bestellen, klik hier.


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: radicale vogels?Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Ons verhaal in 1 minuut. Het lijkt onmogelijk om ons verhaal, van de oerknal tot het ontstaan van mensen in één minuut te vangen. Toch is het John D. Boswell, de maker van de populaire Symphony of Science-video's, die dit presteert in dit opmerkelijke filmpje!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

De verschillende godsdiensten zijn slechts poorten van dezelfde stad.

Meer opmerkelijk

Geluk

Met geluk is het als met gezondheid; als je er niets van merkt,betekent dat dat het er is.


Grapjes

Mijn man en ik kunnen maar niet beslissen... nemen we een hond of een kind... vernielen we ons tapijt of ons leven?

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Als je geboren wordt heb je 300 botten, als je ouder wordt nog maar 206.

Meer weetjes

Citaat

Dankbaarheid veroudert snel.
Aristoteles

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Flink in de bus blazen.
⇒ Veel geld uitgeven.
Meer spreekwoorden


Partners SeniorenNet:

partners partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 309.840
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be