Waar vandaan: SenNet Magazine > Is onze cosmetica wel veilig?

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 4 - Nr 5 - 2014

Inzicht

55-plussers bij het huisvuil wegens te duur? Onaanvaardbaar!

Heb jij het al in je kennissen- en vriendenkring gezien? 55-plussers die zonder boe of bah aan de deur worden gezet. Goede, bekwame werknemers, nog in de fleur van hun leven, die zich een heel leven hebben ingezet zomaar ontslagen. Het lijkt een nieuwe trend. Maar een die onaanvaardbaar is, zegt ook onze SenNet Columnist Jan Schils. Moeten we ons hier zomaar bij neerleggen?
>> Lees verder Reageer met je mening


Beauty

Is onze cosmetica wel veilig? 14 twijfelachtige ingrediënten die niet thuishoren in je badkamer

Cosmetica en beautyproducten bevatten vaak ingrediënten die een potentieel risico inhouden voor je gezondheid. En dat geldt zowel voor goedkope als dure merken en zelfs voor hypoallergene producten. Jammer genoeg wordt daarover weinig informatie prijsgegeven. SenNet Beauty consulente Christine Huybrechts zet voor jou alle geheimen op een rijtje van de twijfelachtige ingrediënten. We hebben ook een filmpje voor je. Kies toch liever voor natuurlijke producten.
>> Lees verder Reageer met je mening

Wist u dat 1 op 10 Belgen gehoorproblemen heeft? En u hoe is het met uw gehoor gesteld? (advertentie)

Meer dan 1,4 miljoen Belgen kampen met gehoorverlies. Welke zijn de symptomen? Welke oplossingen bestaan er? Bekijk ons dossier 'beter horen is beter leven'. Amplifon, uw hoorspecialist, heeft een aangepaste oplossing voor uw gehoorprobleem waardoor u opnieuw ten volle kan genieten van elk moment van uw leven. Maak nu een afspraak voor een gratis hoortest.


SenNet Life

Rel over SenNet Shop: Merken struikelen over te lage prijzen.

Over onze lage prijzen in SenNet Shop is sinds enkele weken een heuse "rel" ontstaan. Fabrikant Serengeti valt ons bijvoorbeeld aan over onze bijzonder goede prijs voor 's werelds beste zonnebril. Ondertussen vonden duizenden kopers al de weg naar SenNet Shop. 'Verrassend onverwacht' is onze slogan en thuislevering is altijd gratis in België. Onverwacht… voor de fabrikanten ook!
>> Lees verder Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Geniet van een avond Stravinski met 'Witse', acteur Hubert Damen: 28/3 deFilharmonie.

Op vrijdag 28 maart staat Stravinski's pakkende zielenparabel L'Histoire du soldat op de affiche bij deFilharmonie. Niemand minder dan acteur Hubert Damen, bekend als 'Witse (uit de gelijknamige politieserie) kruipt in de huid van de vioolspelende soldaat, die zijn ziel verkoopt aan de duivel.
>> Lees verder Reageer met je mening

Tot wel 300% meer volume met deze mascara (super deal: -38% korting!) (advertentie)

De Max Factor 2000 Calorie is een iconische mascara, die tot wel 300% meer volume geeft. Het mooie van 2000 Calorie Mascara is dat het perfect is voor elke gelegenheid. Van een alledaagse look tot een glamourlook voor 's avonds.
Verkocht per 2 voor slechts €15,99 in plaats van €26. Gratis thuisbezorgd; aanbod geldig tot 31/3/14 of tot einde voorraad.
Meer info en bestellen, klik hier. Of ontdek de vele andere leuke producten!


Psychologie

Minder snoepen, anders eten? Controleer je gedachten!!

Ben jij een ongecontroleerde snoeper? Eet je verder, ook al ben je eigenlijk al voldaan? Of laat je de helft van je eten op je bord als je genoeg gegeten hebt? SenNet psychologe Veronika Sjinkarenko legt je uit waar jouw eet- en snoepgedrag vandaan komt en hoe het je via je gedachten lukt om minder te snoepen en anders te eten. Verhoog je impulscontrole en krijg een ijzersterke wil om gezonder te leven en... te vermageren.
>> Lees verder Reageer met je mening


Cursiefje

Lees dit: Nieuwe lente, nieuw geluid, nieuwe SenNet blogger.

Is de lente op komst? Al kruipen we nog weg in onze jassen om de kou te weren, onze kersverse SenNet blogger Dolf Van Wijk de bespeurt meerdere tekenen die wis en waarachtig het nakende voorjaar inluiden. Maak kennis met dit eerste cursiefje van Dolf van Wijk, milieuminnaar, zeezeiler, familieman en vooral, schrijver van...
>> Lees verder Reageer met je mening

Organiseer je handtas! (deal! -44% korting) (advertentie)

Deze tas organizer zou in het bezit moeten zijn van elke vrouw! Je hebt hem misschien al gezien, want het is een opkomende trend!
Vaak wordt bij de aanschaf van een tas eerder naar uiterlijk gekeken dan of hij praktisch is. De redding is nabij! Deze handige tas organizer ordent het binnenwerk van je handtas!
Van €28,60 voor slechts €15,99. Gratis thuisbezorgd; aanbod geldig tot 31/3/14 of tot einde voorraad.
Meer info en bestellen, klik hier. Of ontdek de vele andere leuke producten!


Wetenschap

New Scientist: 's Nachts meer kans op gehoorschade.

Het belang om je oren 's nachts op lawaaierige plekken goed te beschermen is nog maar eens bewezen. Dat kan je aan je (klein) kinderen vertellen als ze zich opmaken voor discotheek of concert. Het gereputeerde wetenschappelijke tijdschrift New Scientist verklaart waarom er 's nachts meer kans is op gehoorschade. Mogelijk opent volgende ontdekking ook de deuren naar nieuwe behandelmethoden van mensen met gehoorschade.
>> Lees verder Reageer met je mening


Comfort

Waar tank je het goedkoopst?

Wist je dat het belangrijk is om uit te kijken waar je tankt? De verschillen tussen de merken van de tankstations zijn groot, dat was al duidelijk. Maar in het netwerk van eenzelfde merk kunnen de prijzen ook aardig verschillen. VAB deed in augustus en september vorig jaar onderzoek naar de prijzen van diesel en benzine bij 117 tankstations in de regio Antwerpen. Wie oplet kan per jaar heel wat besparen.
>> Lees verder Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: onder moeders vleugelsMeer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Laat je opvrolijken door deze strijkers.
Laat je opvrolijken door de MoZART groep met dit stukje entertainment met allure. Saaie strijkers? Ik dacht het niet!!! Veel kijk- en luisterplezier.

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Ginds aan de horizon in het oosten zag de zon weer een pracht van een kunstenaar ondergaan.

Meer opmerkelijk

Geluk

Gelukkig zijn is de meest verwaarloosde plicht.


Grapjes

Een vrouw eet appelpitten in het park. Een man vraagt haar waarom ze dat doet. Zegt de vrouw: "Daar word je slim van." De man is nieuwsgierig en zegt: "Kan ik er 5 kopen?" "Dat is dan 5 euro", laat de vrouw weten. De man betaalt en eet de pitten op. Even later zegt hij: "Maar voor 5 euro had ik eigenlijk 5 kilo appels kunnen kopen en had ik de pitten er gratis bijgekregen." Zegt de vrouw: "Ziet u wel, het begint al te werken."

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Neuspeuteren als obsessie wordt rhinolettexomania genoemd.

Meer weetjes

Citaat

Mijn leven was een aaneenschakeling van rampen waarvan de meeste nooit gebeurd zijn.
Voltaire
(Frans schrijver en filosoof 1694-1778)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Het is de toon die de muziek maakt.
⇒ Het gaat om de manier waarop iets gezegd wordt.
Meer spreekwoorden


Partners SeniorenNet:

partners partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 309.840
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be