Waar vandaan: SenNet Magazine > Leer nu hoe je iemand met een hartaanval kan redden.

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 4 - Nr 6 - 2014

Inzicht

Hinderlijk en irritant: Achtergrondmuziek bij gesprekken op radio en tv!!

De achtergrondmuziekjes bij interviews en gesprekjes zijn ergerniswekkend en hinderlijk. Dat vinden niet alleen oudere mensen. Ook veertigers en vijftigers, al dan niet met gehoorproblemen, klagen over dit irritante 'geruis'. Het maakt radio- en tv-programma's onverstaanbaar en vervelend. SenNet columnist Jan Schils trekt aan de alarmbel bij VRT en VTM.
>> Lees verder Reageer met je mening

Enquête 50+: helft van de senioren heeft verbouwingsplannen.

Naar aanleiding van Batibouw hebben SeniorenNet en Senior Agency een grootscheepse enquête gevoerd waarbij ze meer dan 500 Vlaamse 50-plussers naar hun bouwplannen hebben gevraagd. Uit de enquête bleek dat slechts 15% aan bouwen denkt, maar dat 50% van de ondervraagden in de komende maanden wil verbouwen. Dat is enorm. Senioren proberen duidelijk steeds langer thuis te blijven en zoeken dus naar oplossingen om het gemak en comfort thuis te vergroten. We zijn de nieuwe vijftiger. En we zijn met veel.
>> Lees verder Reageer met je mening

Schakelen of automaat? (advertentie)

Het Japanse automerk Suzuki heeft voor ieder wat wils in automaat. De Alto is de kleinste vijfdeurs op de markt die beschikbaar is in automaat. Wie last heeft van zijn rug of knieën, kan opteren voor de sympathieke Splash met verhoogd opstapje om makkelijk in en uit te stappen. De sportieve Swift is het populairste model in het gamma, ideaal voor wie houdt van dat designtikkeltje extra. Liever een 4x4 in een stoer jasje? Ga dan voor de karaktervolle Jimny. Als kers op de technologische taart is er het nieuwste model: de SX4 S-Cross, uitgerust met het innovatieve CVT-systeem (continu variabele transmissie) voor nog betere prestaties, nog accuratere versnellingen en extra soepele schakelingen.


Gezondheid

Leer omgaan met een AED en red een leven bij een hartaanval.

CardioService pleit ervoor dat iedereen leert omgaan met een AED ofwel de geAutomatiseerde Externe Defibrillator. Want zelfs wie gezond leeft, jong is en sport, kan geveld worden door een hartaanval. Door gebruik van een AED toestel verhoog je de overlevingskans bij een hartaanval met 70 %. Het AED pictogram herkennen kan dus levens redden!
>> Lees verder Reageer met je mening


Wetenschap

Molecuul zorgt dat kankercellen exploderen en sterven.

Een nieuwe stof zorgt ervoor dat cellen van glioblastoma's, de meest agressieve soort hersentumor, letterlijk exploderen. De resultaten uit dit onderzoek werden zo interessant bevonden dat deze meteen werden gepubliceerd in het vakblad Cell. Het artikel is te lezen in het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift New Scientist.
>> Lees verder Reageer met je mening

Kan ik zo'n traplift voor aankoop al uitproberen? (advertentie)

Als je de trap steeds meer als een hindernis ziet, dan wordt het tijd voor een slimme en snelle oplossing. Een traplift van Comfortlift betekent geen grote ingreep in je huis en je hebt je vrijheid en mobiliteit in één klap terug. Wist je dat je bijna overal in België onze trapliften kan ontdekken en uitproberen? Meer info.


Beauty

Cosmeticaproducten in Europa zijn veilig!

In Europa kan je vertrouwen op cosmeticaproducten! Die zijn veilig en streng gecontroleerd. Dat zegt DETIC, de Belgisch-Luxemburgse vereniging van de producenten en verdelers van cosmetica. DETIC reageert op het artikel over cosmeticabestanddelen in vorige editie van SenNet Magazine. Die is gebaseerd op Amerikaanse informatie. Europa is veel strenger, zegt DETIC.
>> Lees verder Reageer met je mening


Wonen & Interieur

Zo plan je de verbouwing. 10 tips.

Wie wil verbouwen of zijn woning wil herinrichten moet niet denken dat die klus binnen drie weken gepiept gaat zijn. Hoe goed je ook denkt de zaken te hebben voorbereid. SenNet interieurarchitect Stefan Martens van interieurontwerpbureau IDfou legt je haarfijn uit hoe het hele verbouwproces verloopt; voorbereiding, plannen, kopen, kosten, timing... Met 10 tips.
>> Lees verder Reageer met je mening

Haarscherpe beelden met deze 4K HDMI-kabel 24K Gold 3 meter (61% korting!) (advertentie)

Zuivere klank van perfecte digitale kwaliteit en perfecte beelden. Deze lange 3 meter kabel die zelfs de allernieuwste 4K standaard ondersteund geeft je de perfecte HDMI-ervaring. Een driedubbele laag voor bescherming van de kabel tegen ruis en zelfs 24K goud vergulde connectoren. Voor slechts € 34,99 is deze kabel voor u!
Deze kabel ondersteunt alle HDMI-toestellen, ook 3D-televisies en 4K TV's. Aanbod geldig zolang de voorraad strekt of tot 7 april 2014. Op = op.
Meer info & kopen, klik hier. Gratis verzending!


Cursiefje

Thijs biedt aan ons land te helpen. Een aanbod dat je niet kunt weigeren.

Het is lente, maar onze kersverse blogger Dolf Van Wijk voelt zich niet bepaald kiplekker. Zou hij iets onder de leden hebben? En toch raakt hij helemaal op de praatstoel als hij op de luchthaven een krantenartikel onder ogen krijgt over een man die aanbiedt ons landje te helpen. Dolf vindt dat je zo'n aanbod niet in de wind kan slaan. Over windenergie is hij dan weer niet te spreken.
>> Lees verder Reageer met je mening


Reactielijn

Wat doet de politiek tegen de massale afdanking 55-plussers? Niets?

Verontwaardiging, kwaadheid, herkenning ... Het artikel van SenNet columnist over de 55-plussers die overal aan de deur worden gezet, kreeg massale bijval van de lezers. Bij geen enkele politieke partij wordt dit probleem ondertussen aangekaart. Tijd voor SenNet Magazine om aan de alarmbel te trekken? Onder het artikel kan je meer verontwaardigde reacties lezen én zelf toevoegen.
>> Lees verder Reageer met je mening

Gaat jouw pc trager dan vroeger? Maak hem weer als nieuw! (€ 24,95 in plaats van € 39,95) (advertentie)

Repareer en versnel uw pc automatisch: System Mechanic 12.5 biedt alles om uw PC weer als nieuw te laten draaien. Herstel problemen, verhoog de snelheid van je pc, voorkom crashes, maak uw systeem stabieler, onderhoud uw PC automatisch en nog veel meer!
Meest verkochte herstelsoftware en diverse prijzen gewonnen door PC tijdschriften wereldwijd. Volledig Nederlandstalig.
Slechts € 24,95 in plaats van € 39,95! Aanbod geldig tot 7 april 2014.
Meer info & kopen, klik hier.


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: wat een koppel!Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Deze metamorfoses zijn 'formidable'.
Met photoshop kan je heel veel doen, maar hier is toch wel een heel kunstig filmpje gemaakt.

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Illusies zijn de vlinders van de lente van het leven.

Meer opmerkelijk

Geluk

Succes is krijgen wat je verlangt. Geluk is houden wat je hebt.


Grapjes

"Zo Danielle, je bent nu al een tijdje bij de scouts. Heb je vandaag al een goeie daad gedaan?" "Ja tante, ik heb Hector uitgelaten bij het station. Er kwam een man aanlopen die haast had. Toen heb ik Hector op hem af gestuurd. En zo heeft de man nog net op tijd de trein gehaald."

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Per minuut tv kijken verbrand je 1,5 calorie.

Meer weetjes

Citaat

Vrijheid is een grote discipline.
Karel Appel

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Het oog van de meester maakt het paard vet.
⇒ Als de baas toekijkt gaat alles beter.
Meer spreekwoorden


Partners SeniorenNet:

partners partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 309.798
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be