Waar vandaan: SenNet Magazine > Wist je dit over fietsen in groep?

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/56/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 4 - Nr 7 - 2014

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Assesteenweg 65, Ternat - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Inzicht

Vlaming lapt ritsen aan zijn laars

Ken jij alle regels over ritsen? Sedert 1 maart van dit jaar is het zogeheten "ritsen" in het verkeer, wettelijk verplicht. Wie zich daar - om welke reden ook - niet aan houdt, hangt een geldboete boven het hoofd van 55 euro. Maar 'te vroeg' ritsen is ook niet goed. Het hele ritsen kan heel wat agressie oproepen. Over ritsen en regeltjes gaat dit keer de column van Jan Schils.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Levensstijl

Gezellig samen fietsen - 10 tips om het veilig te houden

In groep fietsen is gezellig. Misschien neem je ook graag je kleinkinderen al fietsend mee op sleeptouw. Maar hoe pak je het praktisch het beste aan? Fiets je als volwassene beter voor de kinderen of erachter? Met hoeveel mag je naast elkaar? Hoeveel plaats krijg je op de baan als groep? Met deze 10 tips van de Fietsersbond ga je veilig op weg. Bestel meteen ook de gratis brochure.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Ontdek nu de sportieve condities bij Belisol ramen en deuren. (advertentie)

Tot eind april heeft Belisol mooie acties en voorwaarden voor jou in petto. Onze teams staan klaar met sportieve condities, helemaal op maat van jouw woning. En we geven je ook graag alle advies over de nieuwe subsidies. Bij Belisol kies je voor de meest kwaliteitsvolle ramen en deuren tegen de beste voorwaarden en bovendien op en top Belgisch. Kom daarom zeker langs bij een Belisol showroom in je buurt en ontdek je nieuwe ramen en deuren aan niet te missen condities. Voor elke bezoeker wacht een leuke attentie! Meer info, klik hier


Levensstijl

Requiems zijn zelden een ‘dooie boel’: Ga eind april naar Dvorãk in deSingel Antwerpen of in Gent.

Philippe Herreweghe dirigeert Dvoráks Requiem op 24 en 25 april in deSingel in Antwerpen. Als je de gemiddelde muziekliefhebber naar zijn favoriete Requiem vraagt zit deze dodenmis van Dvorãk er zeker bij. En ja, zelfs als eerste kennismaking met klassieke muziek kan dit concert een voltreffer worden. Dus waarom deze betaalbare kans laten liggen?
>> Lees verder    Reageer met je mening


Beauty

Wil jij ons helpen? Doe mee met onze grote 50-plus beauty enquête.

Wat betekent ‘schoonheid’ voor jou? Er verzorgd uitzien, deftig, casual...? Of maal je er helemaal niet (meer) om? Gebruik je verzorgingsproducten en –crèmes en hoeveel mogen die kosten? Spendeer 5 minuten van je tijd om ons dat en meer te laten weten. Wij kunnen je dan beter helpen aan de juiste informatie op het juiste tijdstip. Vul nu meteen de vragenlijst in. Ook als man!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Tip: blessures voorkomen en genezen (advertentie)

Dankzij het schokabsorberende bandje Tenex Shock Absorber kan het blessures genezen én preventief voorkomen. Erkend als medisch hulpmiddel en gebruikt door bekende topsporters is dit hét hebbeding als je iets met sport doet. Ook helpt deze bijvoorbeeld aan de computer als je veel aan het toetsenbord werkt.
Ondek de Tenex Elbow Shock Absorber dankzij de SenNet Shop nu voor amper €34,95 in plaats van €40 én gratis verzending! Aanbod geldig tot einde voorraad of tot 25 april 2014. Meer info en kopen, klik hier!


Cursiefje

Om de donder ben ik boos.

‘Sommige praatjes horen meer thuis in de tijd toen mensen verschijnsels als donder en bliksem nog toeschreven aan goden als Donar en Wodan...’, zegt Dolf van Wijk in dit cursiefje. Hij maakt zich boos. ‘Negeer mediapraatjes over waar het naar toe gaat met onze planeet en geniet zonder schroom van de natuur, zegt Dolf. ‘Lees niet meer wat de kranten schrijven over milieu en het weer’, zo luidt zijn raad... Wat is er aan de hand, Dolf?
>> Lees verder    Reageer met je mening


Wetenschap

Kunnen ouderdoms slaapproblemen overwonnen worden?

Naarmate we ouder worden ervaren we meer problemen bij in slaap vallen en doorslapen. Via onderzoek probeert men nu oplossingen te vinden voor deze ouderdomsgerelateerde slaapproblemen. Bij bejaarde fruitvliegen is dat alvast gelukt. Nu moeten er testen worden gedaan bij ‘hogere’ dieren. En wie weet lukt het later ook ons op oudere leeftijd weer te laten slapen als een roos.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Super HDMI kabel tegen dumpingprijs! €34,99 ipv €89,99 (advertentie)

Zuivere klank en haarscherpe beelden, dat geeft deze HDMI-kabel van hoogwaardige kwaliteit. Deze kabel met goud beklede connectoren geeft zelfs beelden perfect door voor de nieuwste 4K-televiesies, 3D-televisies, digibox, Playstation, enz. Als je de kabel vastneemt, voel je zelfs de kwaliteit.
Vervang je huidige HDMI kabel door deze! Bovendien is deze kabel 3m lang, erg handig!! Ook altijd handig om een reservekabel in huis te hebben! Meer info en kopen (met gratis verzending), klik hier.


Reizen

Ontdek de Moezelstreek. Met speciale super hoteldeal van SenNet Magazine!

Ken jij de Duitse Moezelstreek? Lees snel alles over de Moezelregio, beroemd om zijn milde klimaat, verrassende natuur en uitstekende wijnen. Ga toeren door unieke wijndorpjes en langs kastelen, proeven van regionale specialiteiten, fietsen langs de Moezel, picknicken langs de wijnvelden of ontdek shopping en cultuur in Trier! SenNet Magazine heeft voor jou ook tijdelijk een super hoteldeal voor een paar dagen Moezel met nog extra € 50 korting p.p.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Beauty

Natuurlijk!! Groene, biologische cosmetica.

Natuurcosmetica zit in de lift. Steeds meer mensen kiezen bewust voor producten die zo zuiver en natuurlijk mogelijk zijn en die ontwikkeld zijn met respect voor ons milieu. ‘Groene’ cosmetica wordt tegenwoordig via alle verkoopskanalen aangeboden, in verschillende prijsklassen. SenNet beautyspecialiste Christine Huybrechts maakt je wegwijs in het ‘groene’ beautygamma.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Levensstijl

Doe de liefdestypetest. Welke liefdestype ben jij?

Heb je geen partner en stel je je soms vragen? Waarom val ik op die ene persoon en niet op die andere? Alle kaarten zitten goed, waarom voel ik toch geen vlinders? Volgens de Amerikaanse antropologe Helen Fisher hangt aantrekking af van jullie liefdestypes. In dit artikel kom je er alles over te weten. Daarna kan je ook te weten komen welk liefdestype jij bent. Doe de test, ook leuk voor jou en je partner.
>> Lees verder    Reageer met je mening

3 heerlijke dagen aan de Moezel inclusief ontbijt en met 1 driegangendiner. Nu slechts voor € 95 p.p. Normale prijs € 145 pp. (advertentie)

Ga logeren in de Duitse Moezelstreek, in Nittel nabij de oudste Duitse stad Trier waar cultuur en shopping mooi met elkaar verenigd zijn. Beleef het nu allemaal met deze hoteldeal. Boek voor 30 april en geniet van € 50 korting p.p. op dit prachtig arrangement. Boek Nu


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: muzikaal!Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Gespot op het internet: Deze keer het vliegtuig nemen vergeet je nooit meer. Dit is de grootste Ierse dance ooit uitgevoerd met een internationale ‘cast’ van meer dat 60 van de beste Ierse dansers ter wereld uit 11 verschillende landen...

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Vrienden staan achter je. Daarom zie je ze nooit.
Woorden liggen te wachten op wat iemand met ze doet.

Meer opmerkelijk

Geluk

Om het geluk in de liefde te leren kennen moet je zonder blind te zijn de ogen weten te sluiten.


Grapjes

Alcoholvrij bier is zoals een B.H. aan de waslijn. Het beste is eruit.

Meer grapjes

Nutteloos weetje

90 procent van de navels zit naar binnen en dus 10 procent naar buiten.

Meer weetjes

Citaat

Als je het nieuws lang genoeg laat verjaren, wordt het weer wel een primeur.
Herman de Coninck (1944-1997)
(Vlaams dichter en essayist)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Fris gewaagd is half gewonnen.
⇒ de moedigste heeft de meeste kansen om iets te winnen.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partners partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 309.794
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.