Waar vandaan: SenNet Magazine > Wat vind jij van de eerste groene supermarkt in ons land?

SenNetMagazine

dť nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 4 - Nr 9 - 2014

Geld & Werk

Heb je wel alle mogelijkheden benut voor belastingbesparingen?

Wie het goed aanpakt kan heel wat belastingen uitsparen. Bereken eerst via een van de gratis 'tools' op het internet of je belasting terugkrijgt of moet bijbetalen. Via simulatie kan je dan onderzoeken met welke maatregelen je belastingen kan verminderen. En hoeveel, door bv pensioensparen of langetermijnsparen. We zetten een aantal mogelijkheden op een rijtje.
>>†Lees verder †† Reageer met je mening


Inzicht

Wie is blij met de eerste groene supermarkt in BelgiŽ?

De eerste 'groene' supermarkt in BelgiŽ, zonder plastic verpakkingen, is onlangs geopend in Antwerpen. 'Moeten we daar nu echt blij mee zijn?', vraagt SenNet blogger Dolf van Wijk zich af? Bestaat door zo'n winkel afval niet meer? Zijn de recyclageproducten in zo'n winkel beter voor het milieu? Is plastic dan slecht? Deel jij Dolf's mening over de zogeheten 'circulaire economie'?
>>†Lees verder †† Reageer met je mening

Weet jij al of je iets terugkrijgt van de belastingen? (advertentie)

Je belastingbrief invullen is altijd eventjes spannend. Terugkrijgen of bijbetalen, wat gaat het worden? Met de nieuwe versie van de KBC-Taxplanner kun je dat nu al berekenen. Zo weet je meteen waar je aan toe bent. Trouwens, met de KBC-Taxplanner kun je ook uitzoeken of je nog recht hebt op bijkomend fiscaal voordeel, door bijvoorbeeld aan pensioen- of langetermijnsparen te doen. Meer info op kbc.be/taxplanner.


SenNet Life

Bekijk Aalst door het cameraoog van onze fotografen.

Hoe ligt de stad Aalst er het grootste deel van het jaar bij, als de carnavalsgekte voorbij is? Dat kan je bekijken in de prachtige fotoreportage van de groep Fotografie. De leden lieten de stad 'poseren' om bij te leren. Jij kan genieten van de allerbeste resultaten. En je hebt meteen een leidraad voor een stadsbezoek aan Aalst, geboortegrond van onder meer Louis Paul Boon en priester Daens.
>>†Lees verder †† Reageer met je mening


Taal

Ben je er nog (steeds) bij met d of t of dt in de spelling? Doe de 'dt quiz'.

Hoeveel ken jij nog van de werkwoordspelling? Doe een kleine 'dt quiz' om te zien hoeveel je er nog van weet. Ook bij de toepassing van 'nieuwe' woorden, bijvoorbeeld uit het Engels ontleend en gebruikt in computertaal. Je krijgt meteen ook de regels om je taal nog eens op te frissen als je toch een foutje maakt.
>>†Lees verder †† Reageer met je mening

Ontvang tot 2500 euro korting op uw ramen en deuren! Actie geldig tem 31 mei (advertentie)

Ben je op zoek naar kwalitatieve en veilige ramen en deuren? Wil je een leven lang gerust zijn met ramen die minstens twee generaties meegaan? Ontdek dan nu welke voordelen nieuwe ramen betekenen, ook voor je energiefactuur, en ontvang tot §2500 korting! Klik snel hier om meer te weten te komen over deze interessante actie!


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Kans: deFilharmonie brengt 'Tragische' symfonie van Mahler.

Aan het einde van het seizoen kan je deFilharmonie nog een keer in grote bezetting aan het werk zien, want het orkest blaast verzamelen in deSingel in Antwerpen, Concertgebouw Brugge ťn CCHasselt voor een uitvoering van de Zesde symfonie van Gustav Mahler. Het is een 'voorspellende' compositie geworden. Ongelooflijk mooi maar heel tragisch, want weet je wat er daarna gebeurde?
>>†Lees verder †† Reageer met je mening


Relaties

Schoonmoeders en schoondochters: Wat loopt er zo vaak mis?

Waarom botert het niet altijd zo goed tussen schoonmoeder en schoondochter? De moppen over schoonmoeders zijn legio en over schoonmama wordt vaak smalend gedaan. Misschien ben je zelf ook schoonmoeder met schoondochter. Is jullie relatie ook zo ingewikkeld? Relatiecoach Ilse Reynders van relatiekantoor Altero werpt licht op de zaak. Hoe kan het beter?
>>†Lees verder †† Reageer met je mening

Leuk gadget: een super heldere laptop USB LED-lamp (advertentie)

Verlicht je pc of laptop nadat je deze lamp in de USB-poort hebt gestoken van je computer. Ook in het donker kan je zo gemakkelijk de toetsen op je toetsenbord blijven zien. Handig in de zetel, de auto of in het vliegtuig! Zeker ook een tip dus voor op vakantie.
Voor slechts §8,99 heb je deze reeds bij je thuis (inclusief gratis verzending).
Meer info & kopen, klik hier.


Wonen & Interieur

Betaalbaar en helemaal naar je wens: Een keuken op maat!

Dat een keuken op maat meer zou kosten dan een standaardkeuken blijkt een fabel. Zegt keukenbouwer Luc Dehertefelt van Alkas. In Oelegem heeft hij zijn werkruimte/winkel waar hij je alle keukenmaterialen kan laten zien en voorbeelden kan tonen. Het is de manier van werken die onze firma onderscheidt van andere keukenbouwers, zegt Luc, niet de materialen.
>>†Lees verder †† Reageer met je mening


Beauty

Uitgetest 50+ huid: Voor een gelaatsverzorging naar de schoonheidsspecialiste!

De 50+ huid heeft om de zoveel tijd een grondige reiniging nodig door de schoonheidsspecialiste. Vergelijk het met de grote schoonmaak in je huis, het verwijderen van tandsteen bij de tandarts of het groot onderhoud van je auto. Zo gaat je gezicht weer stralen. Bovendien laadt zo'n verwenmomentje bij de schoonheidsspecialiste de batterijen weer helemaal op. En zo gaat het in zijn werk!
>>†Lees verder †† Reageer met je mening

Lederen prachtige dames portemonnee (nu -61% korting) (advertentie)

Een stijlvol model dat stevig in de hand voelt en prachtig staat in de winkel tijdens het betalen. Een prachtig cadeau of leuk voor jezelf.
Normaal: § 82,95, nu voor slechts § 31,99, inclusief gratis verzending.
Ontdek de prachtige portemonnee, klik hier.


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: mijn kroost!Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Geniet van 15 fantastisch knappe illusies in 5 minuten!
Dit is een schitterende show van illusionist Hans Klok. Het kost maar liefst § 800 om deze show in Parijs te zien. En dan moet je nog een ticket zien te bemachtigen, natuurlijk...!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Deze minister is wel een hele kleine ster.

Meer opmerkelijk

Geluk

Nog een geluk dat gekken soms dingen zeggen waar het gezond verstand stil bij staat.


Grapjes

Advocaat tijdens een rechtszitting: 'Tenslotte, edelachtbare, wil ik als verzachtende omstandigheid aanvoeren dat mijn cliŽnt nogal hardhorend is en derhalve de stem van zijn geweten niet heeft kunnen verstaan.'

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Kinderen die borstvoeding hebben gehad hebben een IQ van gemiddeld 7 punten meer dan kinderen die geen borstvoeding hebben gehad.

Meer weetjes

Citaat

'Iedereen wil lang leven, maar niemand wil oud zijn.'
Jonathan Swift (1667-1745)
(Ierse-Engelse priester/schrijver)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Er loopt hem een luis over de lever.
=> Hij windt zich voor het minste op.
Meer spreekwoorden


Partners SeniorenNet:

partners partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 310.794
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be