Waar vandaan: SenNet Magazine > Deze onthutsende cijfers uit het verkeer liggen nog hoger!

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/61/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 4 - Nr 12 - 2014

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Assesteenweg 65, Ternat - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Inzicht

Onthutsende cijfers verkeersslachtoffers. Vooral fietsers de dupe.

De cijfers van de politie over verkeersslachtoffers kloppen niet. Het verkeer eist jaarlijks nog een hogere tol aan slachtoffers. Vooral bij de fietsers. Dat blijkt uit recente cijfers van de ziekenhuisopnames. De cijfers van de Belgische ziekenhuizen liggen 2,5 keer zo hoog als die van de politie. En de cijfers over zwaargewonde fietsers nog hoger. Dat vindt SenNet columnist niet alleen onthutsend, maar ook immoreel.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Computer: Zo maak je jouw PC weer zo goed als nieuw!

Er is wel degelijk iets te doen aan je computerproblemen. Als je pc beetje bij beetje trager is geworden, totdat je er gek van wordt, het lang duurt om op te starten, vensters open te klikken, je te maken krijgt met crashes etc, kopen veel mensen gewoon een nieuwe PC. Maar wist je dat je al die ongemakken kan oplossen? Pascal Vyncke legt uit hoe en vertelt hoe PC-problemen ontstaan en heeft een prima oplossing voor je uitgetest.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Omdat 'genoeg' voor iedereen verschillend is... (advertentie)

KBC presenteert twee nieuwe rekeningen: de KBC-Basisrekening en de KBC-Plusrekening. Ze zijn eenvoudig, transparant én helemaal aangepast aan uw behoeften. Met de Basisrekening bankiert u bijvoorbeeld helemaal gratis. Maar mag het toch ietsje meer zijn? Dan neemt u gewoon de KBC-Plusrekening. Daar kunt u zo veel extra’s aan koppelen als u wilt, zoals een handige KBC-Prepaid Kaart of een KBC-Kredietkaart. Tot u zegt: genoeg! Meer informatie, klik hier.


Levensstijl

Zing jij mee met het 50-plus koor in deSingel?

Jouw stem in een koor van een dynamische bende 50-plussers op het podium van deSingel in Antwerpen? Dan kan. Schrijf je als de bliksem in om met koorleider Hans Primusz en zijn team aan de slag te gaan. In augustus krijg je in workshops zangtechnieken en lessen podium présence. En natuurlijk studeer je vanaf 28 juli de muziek in. Je krijgt kans op te treden met een eigentijds groepje!!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gezondheid

Dit vitaminetekort maakt je ouder dan je bent

Behoor jij tot de helft van de 50-plussers die een tekort heeft aan vitamine B12. Beschouw de eerste tekenen van schade aan je hersenen niet verkeerdelijk als enkel horend bij de "normale veroudering: afname van kracht en energie, soms wazig zien, prikkelbaarheid, slaapproblemen, verslechtering van gehoor en zicht… Je kan er misschien gemakkelijk en goedkoop iets aan doen, maar niet via eten.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Nieuw: ‘s werelds slimste hoortoestel in België (advertentie)

ReSound LiNXTM, ’s werelds slimste hoortoestel, wordt volgende week gelanceerd. Dit discrete hoortoestel kan u koppelen aan uw iPhone, iPad of iPod Touch en bezorgt u dé unieke luisterervaring. Beluister uw favoriete muziek of telefoneer via de draadloze stereo headset.
Test nu als eerste de ReSound LiNX!


Levensstijl

Enquête: Waaraan moet een goede serviceflat voldoen? Voor je ouders, familie of jezelf.

Een verhuis naar een serviceflat is een belangrijke beslissing, die je best goed geïnformeerd en weloverwogen neemt. Laat ons daarom weten wat je van een goede serviceflat verwacht, voor je ouders of jezelf. Waar moet ze gelegen zijn, in de stad of in het groen? Welke services moeten er aangeboden worden? Wat moet inbegrepen zijn in de basisprijs? Geef je mening en maak meteen kans op een mooie prijs!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Relaties

Hoe Mindful ben jij in je relatie? Word een beter koppel dank zij Mindfulness.

Wist je dat 'Mindfulness' ook veel kan doen voor je relatie? 'Mindfulness' is een middel of manier om minder stress te ervaren en depressies te voorkomen. Relatiecoach Inge Reynders van Altero legt uit wat Mindfulness voor je relatie kan betekenen. Onderzoek door 10 vragen hoe Mindful jij bent in je relatie en ontdek hoe je een Mindful koppel wordt.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Bent u er gerust in? (advertentie)

Uw pensioen volstaat niet meer om uw rusthuis te betalen. De kranten staan er tegenwoordig vol van. En terecht: een gemiddeld rustoordverblijf kost zo'n € 1 500. Een gemiddeld pensioen bedraagt € 1 100. Geen correcte verhouding dus. Een aanvullende zorgverzekering is daarom absoluut geen overbodige luxe. Vraag meer informatie aan.


Beauty

Een oefening van 3 seconden: Fit en fantastisch in recordtijd!

Maak kennis met dé oefening die je in recordtijd fit en gezond krijgt. Bouw spieren en uithoudingsvermogen op met slecht één oefening van 3 seconden. Je hebt geen toestellen nodig, geen dure fitnessapparatuur en kan dit thuis doen. Wel verbrand je meer dan 12 calorieën per minuut terwijl je tegelijkertijd 639 spieren laat werken. Deze oefening kan je op verschillende niveaus doen. Maar elk niveau is goed voor vet verbranding.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Wonen & Interieur

Kies een andere kleur in je interieur

Een kamer in een andere kleur schilderen; er is geen eenvoudiger ingreep die een wereld van verschil kan maken in je leefomgeving. Maar meteen zit je met een massa vragen: welke kleur ga je kiezen? Er zijn er duizenden. Schilder je alles in dezelfde kleur? Welke combinaties zijn mooi? Wat gaat het effect zijn? Ga je spijt hebben, …? Interieurarchitect Stefan Martens heeft op al je vragen een antwoord.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Handig lederen heuptasje (advertentie)

Eens iets anders: een comfortabel zacht lederen heuptasje met 4 verschillende opbergruimtes met rits. Dankzij het leder is het bovendien zeer sterk en ziet het er prachtig uit. De heupband is verstelbaar zodat je telkens de juiste maat vindt. Een goede prijs met gratis thuisbezorging.
Meer info, klik hier


Cursiefje

Laat je meenemen in de geheimen van de Spaanse flamencodans!

Na het lezen van dit artikel van SenNet blogger Dolf van Wijk weet jij precies hoe de Spaanse flamencodans is ontstaan. Dolf levert onomstotelijk bewijs wie of wat de inspiratie vormt voor de vurige dans. De online encyclopedie Wikipedia zal moeten aangepast worden wat dit onderwerp aangaat. Lees waar de stampende voeten, opwaaiende rokken en de klank van castagnetten vandaan komen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: okselvijvers....Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Houd je ogen op de weg. Heb je ook een gsm? Zeker kijken. Niet kijken. Kijken! Nu ja, zie zelf maar.

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Aan alle studenten: Word bokser, meer kans op slagen.

Meer opmerkelijk

Geluk

Wie geluk heeft, heeft geen gelijk meer nodig.


Grapjes

Bij vlagen ben ik geniaal. Helaas is het hier altijd windstil.

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Als je alcohol op een schorpioen giet wordt hij gek en steekt hij zichzelf dood.

Meer weetjes

Citaat

Men brengt een groot deel van zijn leven door met uit te wieden wat men in zijn jeugd heeft laten groeien. Deze bewerking heet ervaring opdoen.
Honoré de Balzac
(Frans schrijver 1799-1850)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Aan de rand van het ravijn bloeien de mooiste bloemen.
⇒ de beste resultaten dragen tegelijkertijd de grootste risico's
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partners partnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 310.796
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.