Waar vandaan: SenNet Magazine > Heb jij de schoonheid al gezien op het ... kerkhof?

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/67/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 4 - Nr 18 - 2014

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Assesteenweg 65, Ternat - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Inzicht

Hetze tegen Zwarte Piet in Nederland lachwekkend en ... bedroevend?

Wat moeten we de kinderen vertellen over ‘Zwarte Piet’? Eerst was hij zwart, omdat hij een Moor uit Spanje was. Toen die uitleg uit racistische overwegingen niet meer mocht, was Pieterbaas zwart door het roet van de schoorsteen. Maar wat nu? Krijgen we een KaasPiet en Stroopwafelpiet of ...? Wat is er aan de hand in ‘Nederland Pietenland’?
>> Lees verder    Reageer met je mening


Relaties

Deel 2: 10 tips om te groeien als koppel!

Je leest hier het tweede artikel van de trilogie ‘Liefhebben kan je leren: 10 tips om te groeien als koppel’. SenNet relatiecoach Ilse Reynders van Altero gaf je vorige keer de tips ‘ruimte te geven aan elkaar’ en ‘je woorden laten kloppen met je daden’. Het mooie is dat je de tips om je te verbinden als koppel ook kan toepassen in de relatie met je kinderen, vrienden en de mensen om je heen. Als iedereen dit had geleerd op school zag de wereld er vandaag misschien wel anders uit!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Wat is de nieuwe minister van Pensioenen van plan? (advertentie)

Kom op 15 november naar Finance Avenue, de grootste nationale geldbeurs van De Tijd, en ontdek hoe de nieuwe minister van Pensioenen de pensioenhervorming wil aanpakken en wat dit betekent voor u.
En heeft u een vraag over beleggen, successie, vastgoed of uw belastingen? Op Finance Avenue krijgt u concrete antwoorden en de beste tips voor uw geld van topexperts. Schrijf u nu gratis in.


Levensstijl

Kraam geen onzin uit tegen rouwenden tijdens een begrafenis of rouwplechtigheid

Let op bij wat je zegt tegen mensen die een overlijden moeten verwerken. Wees niet ongevoelig, zeg geen domme dingen en denk na. Een opmerking die jij er misschien maar onbeholpen 'uitflapt', omdat ook jij niet hebt geleerd hoe medelevend en begripvol te reageren, kan een rouwende jaren met zich meedragen. Wat je zegt kan pijn en woede veroorzaken. In dit artikel staan enkele voorbeelden van wat je best wel en niet zegt tegen rouwenden, samen met een heleboel nuttige tips!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gezondheid

Hoe gezond zijn noten? Daar word je toch dik van?

Het is weer volop walnotentijd. Onderzoek toont aan dat (wal)noten eten gezond is. Tenzij iemand in je familie allergisch is (controleer dat ook bij je gasten als je noten in de sla of in gerechten doet), kan je noten beschouwen als supervoedsel! Ze werken immers cholesterolverlagend en hartversterkend. Hoe zit het echter met de calorieën? We horen toch altijd dat je dik wordt van noten te eten?
>> Lees verder    Reageer met je mening

Jouw muziek. Bekroond geluid. (advertentie)

Breng je cd's en radio (DAB+/FM/AM) tot leven met rijk, kamervullend geluid dat je niet verwacht van zo'n compact systeem. En wanneer je voor 31 december 2014  een Wave® system bestelt, ontvang je een Bose® in-ear hoofdtelefoon t.w.v. € 99,95 cadeau. Ervaar het Wave® system thuis tijdens de vrijblijvende proefperiode van 30 dagen. Vraag nu de gratis brochure aan. Vraag nu de gratis brochure aan


SenNet Life

Heb jij het kerkhof al eens als kunstobject bekeken?

Bekijk deze wonderlijke foto’s van grafzerken en grafmonumenten. De fotografen van DigitCrea Forum hopen je daarmee te inspireren om de schoonheid van een kerkhof te zien. Een kerkhof vertelt het verhaal van de cultuur, tradities en geschiedenis van de lokale bevolking. Het kan mooi zijn in zijn eenvoud of juist in al zijn pracht en praal. Soms ligt de schoonheid in het verval. Misschien kijk je nu met andere ogen naar de begraafplaats als je die met Allerheiligen of Allerzielen gaat bezoeken.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Genieten

Perentaart Magali - Heerlijk, eenvoudig, goedkoop en snel klaar!

Met dit herfstreceptje heb je in een handomdraai een perentaart bereid, waarmee je heel wat succes oogst. Geschikt als licht en gezond dessert of als vieruurtje. Het bladerdeeg koop je kant-en-klaar. De peren kies je naar smaak. Gebruik maar suiker, geen stevia. Met dit recept kan je eigenlijk voor allerlei fruittaartjes te werk gaan. Gewoon een beetje je fantasie gebruiken en klaar is kees!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Eindelijk terug verkrijgbaar: Remington HyperFlex Plus Scheerapparaat (advertentie)

Na de overrompeling van eerder hebben we terug voldoende HyperFlex binnen! Koop het toestel aan slechts €84,99 ipv €109,99 inclusief gratis verzending.
Ideaal voor jezelf of een fantastisch cadeau. Scheer moeiteloos al je stoppels weg met scheerkoppen met individuele bewegingsvrijheid, Dual Track mesjes en draadloos. Meer info en bestellen, klik hier.


Beauty

Doe iets aan je couperose! 5 tips om symptomen te vermijden. 10 tips voor hygiënische en cosmetische maatregelen

Met couperose lijk je altijd blozende wangen te hebben. Tot een zeer vurige kleur als het bv heel warm is of juist heel koud of als je een glas wijn of een biertje drinkt. Soms komen er zelfs puistjes en ontstekingen door de roodheid heen. Helaas kan couperose met de jaren verergeren. Wat is er aan de hand? En vooral wat kan je eraan (laten) doen? 5 tips van SenNet beautyconsulente Christine Huybrechts om risico’s uit de weg te gaan.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Bart Peeters lanceert met ‘Op de Groei’ een nieuwe cd én een gelijknamige theatertour!

Dat de nieuwe cd van Bart Peeters 'Op de Groei' heet en dat Bart opnieuw aan het touren is, weet ook jij ondertussen waarschijnlijk. Zijn PR kan zanger en creatieve duizendpoot Bart Peeters alleszins goed verzorgen. Op 8 november kan je hem live aan het werk zien in het Ethias Theater in Hasselt. SenNet Magazine sprak met deze Boechoutenaar die al sinds zijn elfde in de spotlights staat.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Spaakreflectoren: maak jezelf op een subtiele manier véél zichtbaarder (advertentie)

Voor enkele euro kan je jezelf veel zichtbaarder maken in het verkeer. De spaakreflecteren zijn subtiel overdag en 's nachts verhogen ze zeer sterk je zichtbaarheid. Bovendien zijn ze zeer duurzaam en heb je ze voor jaren. Al voor €9,99 kan je jouw fiets hiermee beveiligen en wordt het naar je thuis opgestuurd. Meer info en bestellen, klik hier.


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: mag ik eens kijken?Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Oeps, zo onbeschoft achter de kassa? Verborgen camera. Wat zou jij doen als je zo je boodschappen moet afrekenen?

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Liefde is het vermogen het gelijke bij het ongelijke waar te nemen.

Meer opmerkelijk

Geluk

De plek om gelukkig te zijn is hier. Het uur om gelukkig te zijn is nu.


Grapjes

Als Fientje voor de eerste keer een pauw ziet, roept ze enthousiast uit: ‘Kijk, die kip staat in bloei!’

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Vogels slapen niet in hun nest.

Meer weetjes

Citaat

‘Wie denkt dat hij denkt, zit soms maar wat te dromen.’
Eugène Bosschaerts

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Geen profeet is in zijn (eigen) land geëerd.
⇒ In tegenstelling tot vreemden zijn mensen uit je omgeving of woonplaats minder bereid te luisteren.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 309.840
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.