Waar vandaan: SenNet Magazine > Drie tips om je brein scherp te houden!

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/68/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 4 - Nr 20 - 2014

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Assesteenweg 65, Ternat - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Psychologie

Houd je hersenen en je brein scherp!

Zouden onze hersenen ook verouderen? Zou daarmee hetzelfde gebeuren als met onze huid? Aan de buitenkant zien we wel degelijk het verouderingsproces. Daarnaast gaan onze ogen en gehoor achteruit. Hoe houden we ons brein fit? Dat is de centrale vraag. SenNet specialiste Robin Timmer heeft het toverwoord en drie tips om dat dagelijks in praktijk te brengen. Zo blijf je scherp!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Inzicht

Een jaar SenNet Shop: een interview met Pascal Vyncke!

Voor de mooiste geschenken voor de feestdagen hoef je de deur niet uit. Snuister comfortabel in onze online SenNet Shop. Bestel met slechts een muisklik en krijg je spullen gratis aan huis geleverd. Op 1 jaar tijd heeft SenNet Shop al ruim 20.000 klanten. Samen hebben ze meer dan 46.000 producten besteld. Bekijk meteen onze specifieke aanbiedingen voor Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar. Een interview met Pascal Vyncke.
>> Lees verder    Reageer met je mening

De nieuwe BMW 2 Reeks Active Tourer. Plezier voor al uw plannen. (advertentie)

Een leuke daguitstap met de kleinkinderen, citytrippen met vrienden of een gezellig dagje aan de kust met twee? De nieuwste telg uit de BMW familie is klaar voor al uw plannen! Ontdek de veelzijdige BMW 2 Reeks Active Tourer bij uw BMW concessie in de buurt door vandaag nog een proefrit te boeken. Boek snel hier!


Inzicht

Columnist Jan Schils: Hoe gaan we onze (al lage) pensioenen betalen?

Hoe gaan we de al zeer lage pensioenen in ons landje betaalbaar houden? Dat is volgens SenNet columnist Jan Schils de hamvraag bij de pensioenplannen van de nieuwe regering. Schils zet die pensioenmaatregelen in dit artikel voor jou op een rijtje. De pensioenleeftijd in België gaat officieel omhoog naar 67 jaar. Maar wie gaat er écht zo lang moeten werken? Is dat ‘maar’ 1 op 10 Belgen?
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

Vlaanderen–Nederland: is er een winnaar?

Onze Nederlandse Vlaming Dolf van Wijk heeft het in zijn cursiefje dit keer over de verschillen tussen Vlamingen en Nederlanders. Daarover is al heel wat inkt gevloeid, zowel aan de kant van Nederlandse Vlamingen als bij Vlaamse Nederlanders, buitenlanders, professionelen en leken. Wat wordt het dit keer? Is er sprake van een beter en een slechter bij Nederlanders en Vlamingen? Hebben we een stand, een winnaar?
>> Lees verder    Reageer met je mening

Monster Truck RC (advertentie)

De Monster Truck RC kan elke uitdaging aan! Met de enorme banden en het stoere design rijdt deze monstertruck zelfs over de meest woeste terreinen! Overwin alle obstakels, voer gewaagde stunts uit en rijd iedereen van de baan met deze beestige truck! Bestellen kan hier.


Relaties

Geef jij voldoende aandacht aan het WIJ-gevoel in je relatie?

Relatiecoach Ilse Reynders van Altero bespreekt in dit artikel de laatste vier tips om je relatie maximaal vorm te geven. Samen heb je dan 10 relatietips. Ze vormen een hulpmiddel om met je partner een prachtig leven te leiden en het samen dag na dag waar te maken. Ook kunnen deze tips voor je kinderen en kleinkinderen erg handig zijn. Hadden we deze tips immers niet beter allemaal op school gekregen?
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Van ‘Jantje Smit’ naar een Jan om U tegen te zeggen

Als ik ‘Jantje Smit’ zeg, zal de naam bij jou op zijn minst een belletje doen rinkelen. Jantje Smit ken je als Nederlandse zanger bekroond met talloze gouden en platina albums, als presentator of uit zijn docusoap... Tegenwoordig is het Jan. In SenNet Magazine de succestory van deze ‘golden boy’. Hij treedt binnenkort ook op in België.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Leg je belevenissen ter land en ter zee vast met deze quadcopter vanuit de lucht! (advertentie)

Neem vanuit de meest onverwachte en onbereikbare hoeken en hoogtes de mooiste foto’s! Spelen krijgt voor kinderen vanaf 14 jaar door de quadcopter letterlijk en figuurlijk een heel nieuwe dimensie! Het ideale geschenk voor iedereen die een eerste ervaring met filmen vanuit de lucht wil opdoen. Bereik ongekende hoogtes, onbegrensde mogelijkheden en maak kwaliteitsvol beeldmateriaal van al je gekste belevenissen! The sky is the limit! Bestellen kan hier.


SenNet Life

Fantaseren in verkleedkleren?! Deze volwassenen doen het nog steeds!

In deze fotoreportage zie je mensen in gewaden, die hun fantasie tot leven brengt. De kleding brengt hen terug naar de tijd van toen of juist naar hun fantasiewereld in de toekomst. Welkom in fantasialand waar kleding de man, de vrouw én de verbeelding maakt. Het gaat om een nieuwe, trendy levensstijl die vooral door 50-plussers gesmaakt wordt.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Metamorfose van ski-idool tot schlagerzanger! Ontmoet levende Tiroler Legende Hansi Hinterseer!

Ken je de populaire Oostenrijkse schlagerzanger Hansi Hinterseer? Als je van Tirol houdt, houd je van hem. Hij behaalde al meer dan 30 gouden en platina albums. Maar hij is ook sportlegende in Oostenrijk als meervoudig wereldkampioen slalom en was ski-commentator op radio en tv. In 1993 zong hij op een feestje toevallig een paar liedjes en ...
>> Lees verder    Reageer met je mening

SeniorenNet Shop: doorlopend duizelingwekkende deals! (advertentie)

Twintigduizend, ja je leest het goed, ruim 20.000 klanten deden naar eigen zeggen reeds succesvolle aankopen in onze SenNet Shop: “Zeer tevreden over de hele lijn: productinformatie, duidelijkheid, levering, kwaliteit en klantenservice. Doe zo voort!” En of dat we zo voortdoen! Ontdek zelf ons rijke aanbod van nét andere producten aan nét andere prijzen hier.


Levensstijl

Nieuwe trend: vereeuwig de hele uitvaart in een fotoreportage

Een fotoshoot van de uitvaartplechtigheid komt meer en meer voor. Uitvaartverzorger Toon Verheyden van Uitvaartverzorging Scheldeland biedt de fotoreportage al jaren als geschenk aan de naaste familie. De dag van de begrafenis is er een van vertwijfeling en verdriet, die aan de nabestaanden in een roes voorbij gaat. Foto's tonen achteraf zaken waar ze geen oog voor hadden én kunnen een rol spelen in het verwerkingsproces.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: niet overdrijven hé!Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Zo heb je bewijs wat je meemaakte in de auto. Niet te geloven wat een dashboard camera allemaal vanuit je auto vastlegt.

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Is het niet gemakkelijker geluk te vinden dan het te behouden?

Meer opmerkelijk

Geluk

Een ieder is de smid van zijn eigen geluk
Sallustius
(Gaius Sallustius Crispus (86 – 35 v.C.) was een Romeins geschiedschrijver. )


Grapjes

Er zitten een olifant en een man samen in de sauna. Zegt de olifant op zeker ogenblik: ‘Moet je daarmee eten?’

Meer grapjes

Nutteloos weetje

1 op 2000 baby’s wordt geboren met een zichtbare tand.

Meer weetjes

Citaat

“Volhouden en doorzetten zijn tekenen van een enorme kracht. Maar soms is een nog grotere kracht vereist om te durven loslaten.”
Ann Landers

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Bang zijn om zich aan koud water te branden.
⇒ Erg voorzichtig zijn.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 310.796
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.