Waar vandaan: SenNet Magazine > Jouw wil is wet en daarmee basta!

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/70/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 4 - Nr 22 - 2014

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Assesteenweg 65, Ternat - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Psychologie

4x meer wilskracht. Zo houd je goede voornemens vol en weersta je verleidingen

Met deze wilskracht verbeteraars ga jij op 1 januari van start met goede voornemens én ga je die dit jaar ook volhouden. Robin Timmer geeft je vier slimme manieren om je hersenen te trainen en direct aan verleidingen te weerstaan. Het zijn stuk voor stuk zaken die je meteen in praktijk kan brengen. Jouw wil is wet en daarmee basta!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Relaties

Stop de eenzaamheid! Drie tips om je eenzame gevoel te doorbreken

We voelen ons allemaal wel eens eenzaam. Ook in gezelschap. Wie alleen is met de feestdagen, kan wel eens door eenzame gevoelens overmand worden. Wat verlangen we? Wat kunnen we structureel veranderen? Relatiecoach Ilse Melotte van relatiebureau Altero heeft drie tips om je eenzame gevoel te doorbreken.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Denk aan hen, zij zullen het nooit vergeten (advertentie)

Een legaat voor Oxfam is uw nalatenschap voor een betere wereld

Een op drie mensen leeft in armoede en Oxfam-Solidariteit is vastbesloten om daar iets aan te veranderen. U kunt ons steunen, ook als u er niet meer bent. Met een testamentaire gift blijft u meebouwen aan een wereld waarin toekomstige generaties een rechtvaardiger leven leiden. Oxfam-Solidariteit is lid van Testament.be. Lees meer over de verschillende mogelijkheden.


Levensstijl

Kaviaar! 14 bijzondere wetenswaardigheden over dit ?zwarte goud?

Kaviaar is een delicatesse die wij vooral met de feestdagen kunnen smaken. Maar wat weet jij over deze lekkernij? Wist je dat ze komt uit de Kaspische Zee? Dat Beluga kaviaar de beroemdste is, maar niet de allerbeste? Herman Morbée was aan de Kaspische Zee en zet alles over kaviaar in 14 weetjes uiteen. Waar ze vandaan komt, hoe je ze eet, hoe je ze onderscheidt van imitatie en nog zoveel meer!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Gek, handig en razend populair. Heb jij de TravelJohn al gebruikt?

De piloot gebruikt hem, de vrachtwagenchauffeur, de mama op de parking en haar kinderen in de auto. Ik heb het over de TravelJohn, de plaszak. In eerste instantie ben je geneigd er wat lacherig over te doen. Maar als de nood het hoogst is, is de TravelJohn fijn. De plaszak ging al 500 keer in het winkelwagentje bij SenNet Shop. Daar vallen ze van de ene verbazing in de andere!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Samsung stofzuiger VC15F30WNEL voor een schitterend schoon huis! (advertentie)

Maak je op elke ondergrond heer en  meester van de hardnekkigste stofdeeltjes met deze Samsung stofzuiger! Hij beschikt zowel op tapijt als harde vloeren over een maximale stofopame. Soepel, snel en stijlvol stofzuigen voor een schitterend schoon huis! De Samsung VC15F30WNEL is een compacte energiezuinige stofzuiger met een vermogen van 1550 Watt, een stofopvang met een inhoud van drie liter en een actieradius van tien meter. De beschermende stootrand van de VC15F30WNEL zorgt ervoor dat jouw meubelen tijdens het stofzuigen niet beschadigd raken. Met drie zwenkwielen is de stofzuiger wendbaar en de standaard zuigmond is door middel van één druk op de schakelaar gemakkelijk om te zetten van tapijt naar harde vloeren. De stofzuiger wordt geleverd met een extra borstel voor huisdierharen. Bestellen kan hier.


SenNet Life

Zo fotografeer je de lichtjes in de kerstsfeer met ?bokeh?

Met ?bokeh' krijg je de feestelijke kerstverlichting schitterend op de foto. Je hebt helemaal niet zoveel fotografiekennis en fotografievaardigheden nodig om van de bokeh techniek gebruik te kunnen maken. Van de fotografen van het DigitCrea Forum krijg je vijf tips, duidelijke uitleg, een goedkope zelfmaaktip en tientallen voorbeeldfoto?s om je kerstlichtjes prachtig te fotograferen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Inzicht

Geen lang verblijf in het buitenland meer mogelijk voor werkloze 58-plussers en bruggepensioneerden?

Als de verplichte inschrijving als werkloze voor bruggepensioneerden en werkloze 58-plussers een feit wordt, is een langer verblijf in het buitenland voor hen niet meer mogelijk. Deze maatregel vormt onderwerp van overleg tussen de federale regering en de sociale partners. Uit een poll op SeniorenNet blijkt dat bijna 6 op 10 vijftigplussers tegen de maatregel gekant is. SenNet Columnist Jan Schils bekijkt of dit een pestmaatregel is of een goede zet.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Heren, met het nieuwe Remington scheerapparaat scheer je nu gladder! (advertentie)

Remington HyperFlex Pro Scheerapparaat
Soepel, slim en snel, dé drie kernwoorden die het Remington HyperFlex Plus Scheerapparaat samenvatten. Soepel door zijn flexibele scheerkoppen, slim door zijn ingenieuze technologie die zorgt voor een nog efficiënter scheerresultaat en snel dankzij de ultra precieze scheerkoppen. Geniet zo zelf en samen met je partner van een gladde huid! Bestellen kan hier.


Gelukkig Zijn

Mens erger je niet. Kan je een ander veranderen?

Erger je je wel eens aan een vriend of een vriendin? Probeer je ze wel eens te veranderen om ervoor te zorgen dat ze zich gedragen zoals jij dat wilt? Lukt jou dat? Volgens life coach Wim Annerel heeft iedereen de natuurlijke reflex om anderen te veranderen, maar is dat een bijna onmogelijke zaak. Wim legt je uit waarom en vertelt wat je beter kan doen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Welzijn

5 tips om oma, opa of jezelf te overtuigen professionele hulp in huis te halen

Worden je ouders een dagje ouder? Of kan je zelf thuis wel wat extra professionele hulp (gezinszorg) gebruiken? Het is niet altijd gemakkelijk om je ouders hiervan te overtuigen. Laat staan om aan jezelf toe te geven dat een extra paar handen welkom zijn. Bruno Peelman van Familiehulp geeft je vijf tips om het gesprek aan te gaan of zelf de feiten onder ogen te zien.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Alcoholtester Digitaal (advertentie)

Meet van jezelf of van je gezelschap hoeveel alcohol je op hebt. Zo kan je beslissen om al dan niet te rijden. 
Deze handige digitale alcoholtester kan steeds opnieuw gebruikt worden en is dus geen wegwerp alcoholtester. Zo kijk je er niet tegenop om te testen. Deze tester kan je leven redden! Bestellen kan hier.


Levensstijl

Actief mee armoede bestrijden. Is vrijwilligerswerk bij Oxfam iets voor jou?

Lees het verhaal van Guy. Als zoon van Italiaanse immigranten ging hij per toeval als vrijwilliger voor Oxfam aan de slag en daarna als werknemer. Nu is hij na zijn pensionering opnieuw actief als vrijwilliger voor Oxfam. Een op drie mensen op de wereld leeft in armoede en Oxfam wil de kracht van mensen bundelen tegen armoede. Guy vertelt gepassioneerd waarom hij zich voor deze zaak inzet. Is dat ook iets voor jou?
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gezondheid

Hamerteen of voetknobbel? Wist je dat de oorzaak meestal je foute looppatroon is?

De Antwerpse orthopedist Michel Mariën heeft een doorbraak bereikt in de behandeling van voorvoetproblemen zoals pijnlijke knobbels en scheve tenen. Het goede nieuws is dat je niet onder het mes hoeft. Mariën ontwikkelde zogeheten biodynamische hulpmiddelen voor je voetzool, tenen en knobbels. Via deze revolutionaire technologie pak je al lopend de symptomen én de oorzaak van voetproblemen aan.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Beauty

Ontdek dé hulp als je vocht vasthoudt: lymfedrainage!

Lymfedrainage kan helpen als je vocht vasthoudt. Door vochtophoping kan je last krijgen van gezwollen benen, een opgeblazen gevoel of meer moeite hebben om gewicht te verliezen. Lymfedrainage is een massage die het vocht en de afvalstoffen mee helpt afvoeren. SenNet beauty consulente Christine Huybrechts vertelt hoe lymfedrainage werkt, waarom het nuttig is en wat het kan betekenen voor ons lichaam.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: mijn oortjes vallen naar beneden..Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Zou jij dit zien aankomen? Het publiek zag dit in het winkelcentrum. Voor ieder die het ziet, is het een cadeau.

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Als ik op het werk voor me uit staar, dan droom ik. Als mijn baas dat doet, dan denkt hij na.

Meer opmerkelijk

Geluk

We lachen hard om een mop. We glimlachen zachtjes om geluk.


Grapjes

Een woord van 12 letters zonder klinkers ... Zandweggetje

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Muggen worden dubbel zoveel aangetrokken tot de kleur blauw dan tot elke andere kleur.

Meer weetjes

Citaat

?Liefde kost niets om te krijgen, maar is onbetaalbaar als je het hebt.?
Kees van Kooten
(Nederlandse cabaretier en schrijver (1941-...))

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Als het water zakt, dan kraakt het ijs.
⇒ Een logisch gevolg
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 309.840
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.