Waar vandaan: SenNet Magazine > Zo krijg je écht een gelukkig nieuw jaar!

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/72/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 5 - Nr 1 - 2015

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Assesteenweg 65, Ternat - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Relaties

Een gelukkig nieuwjaar? Met deze 6 ingrediënten lukt het!

Een goede gezondheid, veel vreugde, liefde en geluk. Dat wensen we elkaar bij de ingang van het nieuwe jaar. Een goede gezondheid spreekt vanzelf. Maar hoe zit het met de vreugde, de liefde en het geluk? Een kant-en-klaar recept kunnen we niet geven voor een gelukkig nieuw jaar. Maar met deze zes basisingrediënten ga je een happy 2015 tegemoet. Wist je dat ouder worden ook gelukkig maakt?
>> Lees verder    Reageer met je mening


Levensstijl

Deze 10 tips kunnen je leven redden. Verhoog je eigen veiligheid!

Wist je dat je met kleine maatregelen, die amper geld kosten, je veiligheid en die van je (klein)kinderen sterk kan verhogen? ELKE dag worden 37 (!) voetgangers en fietsers aangereden en gewond/gedood in ons land, zo blijkt uit recente cijfers van het BIVV. We serveren 9 tips om voor aanzienlijk meer veiligheid te zorgen in het verkeer. Misschien kunnen ze zelfs op een dag jouw leven redden!
>> Lees verder    Reageer met je mening

MINDER SUCCESSIERECHTEN BETALEN? HET KAN! (advertentie)

Als u aan broers en zussen, neven en nichten of vrienden en kennissen wil nalaten, zullen zij vaak tot 65% successierechten betalen op uw nalatenschap. Waarom niet kiezen voor een duolegaat?
- Een fiscaalvriendelijke formule = minder successierechten
- U kan daardoor méér geven aan uw familie en vrienden
- U steunt tegelijkertijd een goed doel en bouwt op die manier mee aan een betere wereld
Bestel hier de gratis infobrochure.


Psychologie

Verminder je stress door (meer) te knuffelen!

Knuffelen helpt niet alleen voor innigere vriendschappen en intieme relaties. Het vermindert ook de stress. Omarm dit jaar dus je vrienden meer. Houd je kinderen dagelijks even vast. Geef iemand eens spontaan een dikke ?hug?. Je stimuleert zo je ?knuffelhormoon?. Wat dat precies is en hoe het werkt, vertelt SenNet specialiste Robin Timmer.
>> Lees verder    Reageer met je mening


SenNet Life

Quizzers doen het op onze Trivia quiz: meer dan 67.500 vragen!

Wie van quizzen houdt en graag haantje de voorste is, kan op SeniorenNet terecht bij Trivia. Met deze quiz ben je wel even zoet, want je kan je uitleven op ruim 67.500 vragen. Feit is dat quizzen je hersenen traint en je brein fit houdt. Maar moet je eigenlijk slim zijn om te quizzen? Kan je het leren? En waarom zijn wij Vlamingen zo gek op quizzen?
>> Lees verder    Reageer met je mening

Vakantiesalon Vlaanderen ? GRATIS TOEGANG! (advertentie)

Het Vakantiesalon Vlaanderen vindt van 22 tot 26/01 plaats in Antwerp Expo. Deze nieuwe editie bevat nieuwe en originele vakantie-ideeën. Bezoekers worden gastronomisch verwend tijdens een culinaire route en elke dag zullen er reizen voor het goede doel Make-A-Wish geveild worden. Er zijn 500 gratis online tickets voor onze leden! Reserveer snel je ticket en geniet van gratis toegang voor max. 2 personen dankzij deze exclusieve online promotiecode: SENNET-VAKANTIESALON. Surf naar: http://www.vakantiesalon-vlaanderen.com – klik op 'Bezoekers', vervolgens op ‘tickets’ en voer je code in het witte vakje rechts ‘promotiecode’ in.


Welzijn

Wie gaat er later voor jou zorgen? 7 mogelijkheden voor thuishulp

Wil jij ook zo lang mogelijk thuis blijven wonen in plaats van naar een woonzorgcentrum te gaan? De meeste oudere personen kiezen hiervoor, zo blijkt onder meer uit onze poll. Op kinderen of familie kan je wellicht niet steeds rekenen. Hoe organiseer je de nodige thuiszorg? Wie is wie in 'thuiszorgland'? Een poging tot overzicht.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Wonen & Interieur

Assistentieflats te Koop en te Huur in het hartje van Gent!

Op zoek naar een goede investering? Dan zijn deze unieke assistentieflats in Gent vast iets voor jou! Alles wat je daarover wil weten, vind je in dit artikel en verder op een informatiesessie van immo Da Vinci. Uw investeringen in het heden bepalen uw toekomst.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Eindelijk kabels opgeruimd mét stijl (advertentie)

Op zoek naar een doeltreffende oplossing om af te rekenen met je rondslingerende kabels overal in huis? Deze kabel ‘drops’ zijn hét antwoord! Zó eenvoudig en zó handig! Dankzij dit slimme product klik je je kabels gemakkelijk vast. Zo raken je kabels nooit meer in de war en verdwijnen ze nooit meer achter je bureau.
Magisch multifuntioneel én mooi! Meer info, klik hier.


Inzicht

Stop het moordend verkeer: zerotolerantie, snelheidscontroles, veilige wegen!

De Vlaamse gemeenten gaan de komende jaren de helft bezuinigen op wegenonderhoud. Ook al liggen veel wegen er levensgevaarlijk bij. Ondertussen blijken de ongevallencijfers uit 2014 schrikbarend hoog. Het getal van 461 doden moet over vijf jaar gehalveerd worden, zegt de regering. Maar hoe? Moeten onze wegen, onze houding in het verkeer, de bestraffing ? beter? Doe mee aan onze poll op onze homepagina!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Geld & Werk

Wil je stoppen met je vennootschap? Zo zit het nu met de liquidatiebonus!

Misschien is het je vorig jaar ook al opgevallen dat heel veel oudere zelfstandigen en handelaars zoals je dokter, tandarts of krantenwinkel op de hoek er plots mee stopten? Dat had alles te maken met de verhoging van de roerende voorheffing op de liquidatiebonus bij stopzetting van een vennootschap. De huidige regering heeft die maatregel aangepast om verdere paniekvoetbal te vermijden. Wat dat concreet inhoudt, doet professor Frans De Braekeleer haarfijn uit de doeken.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Op vakantie, in de auto of festivals: plas overal (advertentie)

Als de nood het hoogst is ... TravelJohn to the rescue! Geen toilet in de buurt? Geen tijd om te wachten? Plas nu overal HANDig, comfortabel en hygiënisch met de plaszak van TravelJohn. Met de plaszak in de hand, doorkruis je ongelukjesvrij elk land! Ga ineens aan de slag, klik hier!


Gezondheid

50-plusser met diabetes? Zo moet je juist insuline injecteren met de kortste injectienaald!

Als je als 50-plusser aan diabetes of suikerziekte lijdt, gebruik je het best korte injectienaalden van de beste kwaliteit om je insuline te injecteren. Dat is voor oudere diabetespatiënten het veiligste en het beste om complicaties te vermijden. Dat blijkt uit onderzoek van de befaamde endocrinoloog Dr. Kenneth Strauss. Je vermijdt zo complicaties, vermindert risico?s en het doet minder pijn.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Wonen 2015 geeft je de nieuwste kijk op je woning. Print je gratis toegangskaart!

Investeren in je woning is vandaag de dag misschien wel de beste belegging. Wonen 2015 is dé plaats om antwoorden te krijgen bij al je bouw- en verbouwingsprojecten, interieuringrepen en zelfs voor de aanleg van je tuin. 250 exposanten inspireren, je vindt de juiste vakman en ontdekt ook de nieuwste trends zoals het flatscreen aquarium. Van 24 januari tot en met 1 februari. Druk meteen je gratis ticket af!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Heb je ook dat je pc trager geworden is? (advertentie)

Veel mensen denken dat dit normaal is, maar het tegendeel is waar!
Dankzij software als System Mechanic, die talloze awards gewonnen heeft, kan je de pc terug sneller maken zoals het vroeger was. De software doet bovendien alles automatisch voor je. Wat kan je nog meer willen?
Meer info en aan de slag gaan, klik hier.


Gelukkig Zijn

Leer je hart kennen en roep geluk op in 4 eenvoudige stappen

Wist je dat ook je hart een brein heeft? En dan nog een superbrein, want je hart is zeer intelligent en kan onafhankelijk voelen, informatie zenden en beslissingen nemen. Je hart communiceert constant met je hersenen en beïnvloedt je lichaam én je geest. Van life coach Wim Annerel krijg je een eenvoudige manier om je in een wip supergelukkig te voelen. En wie wil dat nu niet?
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Zingt Salvatore Adamo nog steeds? Intiem gesprek met deze levende legende!

Wist je dat zanger Salvatore Adamo meer dan 30 keer naar Japan ging? De 71-jarige is de best verkopende Belgische artiest aller tijden. Met meer dan 50 jaar carrière, 500 liedjes en meer dan 100 miljoen verkochte albums en singles. Dit jaar kan je hem in Gent, Antwerpen en Hasselt aan het werk zien. SenNet Magazine ging met hem op stap. Spreekt Adamo ook Vlaams?
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: Kat en hond zijn vriendjesMeer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Waarom zijn er 360° in een cirkel? En jij dacht dat dit zomaar willekeurig was?

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Bier is de vijand, volgens de bijbel moet je de vijand liefhebben, dus PROOST!!!

Meer opmerkelijk

Geluk

Geluk hangt af van wat je kan geven, niet van wat je kan krijgen.
Mahatma Gandhi
(Indiaas politicus)


Grapjes

De ene kip tegen de andere: ?Are you tokkin' to me??

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Zwanen en vogels zijn de enige vogels met penissen.

Meer weetjes

Citaat

Wanneer iemand beweert dat je met geld alles kunt bereiken, dan kun je er zeker van zijn dat hij nooit wat heeft gehad.
Aristoteles Onassis
(Grieks reder: 1906-1975)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Thuis is in je schuur.
⇒ Dit wordt gezegd als je weinig thuis bent
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 310.796
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.