Waar vandaan: SenNet Magazine > Maak zelf de heerlijkste geurverfrissers met deze eenvoudige recepten!

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/75/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 5 - Nr 4 - 2015

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Assesteenweg 65, Ternat - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Gezondheid

Slapeloze nachten? Stop met schaapjes tellen. Met deze 5 tips lukt het wél!

Kan je ook soms de slaap niet vatten? Lig je dan uren te woelen? Tijd om het tij te keren! Maak je niet langer druk over je slaap, dankzij deze eerste 5 waardevolle tips. Slaap is niet alleen belangrijk voor je gezondheid, ook je geheugen heeft er baat bij! Daarom krijg je vijf weken lang de ultieme tips om de kwaliteit van je nachtrust te verbeteren. Gezond slapen, is immers langer (gezond) leven!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Levensstijl

Geef je seksleven een boost met deze 5 tips!

Zijn jij en je partner al tientallen jaren samen? Raakt jullie seksleven meer en meer bedolven onder een dikke laag stof? Zitten jullie vastgeroest in de dagelijkse sleur? Dan is het dringend tijd om de vlam opnieuw aan te wakkeren! Seks na je vijftigste hoeft helemaal niet minder leuk te zijn. We geven je 5 tips om de passie terug te vinden. Wist je dat zelfs een speciaal kopje koffie wonderen kan doen?
>> Lees verder    Reageer met je mening

En, hoe oud zijn uw oren? (advertentie)

Het lijkt misschien verrassend, maar ons gehoor heeft niet altijd dezelfde leeftijd als de rest van ons lichaam! Voorzichtig omspringen met de gezondheid van uw gehoor en de juiste bescherming voorzien kan u op latere leeftijd heel wat problemen besparen. Bent u benieuwd naar hoe het met uw oren gesteld is? Test snel uw gehoor online met Amplifon en ontdek de ware leeftijd van uw oren! Test mijn gehoor.


Gelukkig Zijn

Deze fout zorgt ervoor dat je je ?dom? gedraagt

Je hebt het vast al meegemaakt, je kijkt naar een voorstelling, maar al na vijf minuten heb je het gehad. Tijdens de pauze wil je weggaan, maar je hebt geld voor het ticket betaald ? je kijkt uiteindelijk, tegen je zin, de voorstelling uit. FOUT! Bespaar jezelf de verspilling van je tijd, door niet meer in deze valkuil van de ?fout van de gemaakte onkosten? te trappen. Denk niet aan de investering die je al gedaan hebt, maar aan de investering van je tijd. Wim Annerel helpt je bewust worden van deze fout en geeft tips om je vanaf nu ?slim? te gedragen!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Levensstijl

Altijd een fris huis met deze zelfgemaakte geurtjes!

Er zijn in de handel nogal wat geurtjes te koop die als geurverfrisser in je woonkamer of in je toilet geplaatst kunnen worden. Denk daarbij aan zeebries, lavendel, sinaasappel of den. Wist je dat je al deze geuren eenvoudig zelf kan maken? Zo kan je zelf je ultieme geurverfrisser samenstellen. Toverlevenaar Hugo Tresinie helpt je in geuren en kleuren op weg!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Momentum Jette, drie interieurwinkels onder één dak (advertentie)

Of u nu kosmopoliet, zen of eenvoudigweg jong van hart bent, bij Momentum in Jette vindt u alles wat uw interieur zal opfleuren. Kwalitatieve meubelen (op maat), frisse designs, kleine decoratie waaronder schilderijen, spiegels en verlichting, het kan allemaal ter plaatse bekeken worden. Via de website van Momentum Jette kan u alvast kennismaken met de basismerken waaronder Henders & Hazel, Kare Design, Xooon en Lifetime. In alle Momentum winkels krijgt u professioneel interieuradvies. Laat u verleiden of ga zelf kijken. Momentum Jette is immers ook open op zondag.


SenNet Life

Fotograferen op een toffe manier leren? Maak kennis met de mailgroep fotografie van SeniorenNet!

Schuilt er in jou een fotograaf? Sta je te popelen om je fotografische vleugels uit te slaan? Dan is de mailgroep fotografie van SeniorenNet vast en zeker iets voor jou! Je kan er heel wat leren van andere leden en ervaren fotografen over het perfecte plaatje en er ook jouw kennis met iedereen delen. Neem deel aan de wedstrijden voor foto van de dag/week/maand/jaar en wie weet sleep je zelfs een 'Oscar' in de wacht!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Relaties

Een nieuwe liefde? Nog iets voor mij?

Maak ik nog kans? Hoe vind ik een nieuwe liefde? Ben ik er wel klaar voor? Je hart openstellen voor een nieuwe liefde roept heel wat vragen op, zeker als je al na 50 bent. Uiteraard verloopt daten op een andere manier dan toen je nog een twintiger was. Maar zoals het spreekwoord zegt ?wijsheid komt met de jaren? en dat geldt ook in de liefde. Een nieuwe liefde op 50 kan je ook heel wat goeds brengen. SenNet relatiecoach Ilse Reynders helpt je de stap zetten naar het geluk van een nieuwe relatie!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Cornerstones: unieke assistentiewoningen (advertentie)

U kijkt graag vooruit? Uw plannen wijzigen voortdurend en dus richt u uw leven telkens opnieuw anders in. U koopt, verhuist, verbouwt, investeert ... De noden en verwachtingen wat wonen betreft zijn helemaal anders dan vroeger. Cornerstones speelt in op die veranderingen. Wij creëren assistentiewoningen voor mensen die willen wonen of investeren in een plaats waar ouder worden comfortabel en boeiend is. Meer info.


Inzicht

Totaal alcoholverbod voor jongeren onder 18 jaar kan ?comazuipen? gevoelig verminderen

Elke week belanden er in België ongeveer 50 kinderen in het ziekenhuis door comazuipen. Dit is op korte tijd zo veel drinken, dat je er letterlijk bij neervalt. Blijvende hersenschade, met intelligentie- en persoonlijkheidsstoornissen, is slechts één gevolg. België moet dringend de strijd tegen alcoholmisbruik bij jongeren doeltreffend aangaan, vindt SenNet columnist Jan Schils. Is een alcoholverbod voor jongeren onder 18 jaar volgens jou de oplossing?
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Het verhaal achter het succes van de Vlaamse schlagerkoningen en -koninginnen

Wie zong niet al ettelijke malen ?Dos Cervezas? luidkeels mee? Wie danst niet elke keer de polonaise op ?Heb je even voor mij?? Schlagermuziek staat synoniem voor meezingers, sfeer en ambiance! Op het Schlagerfestival 2015 genieten jong en oud samen van de grootste hits. Maar achter het succesverhaal van de schlagerkoningen en -koninginnen schuilt de onderwaardering door de media. Hoe slagen de artiesten erin om daarmee om te gaan?
>> Lees verder    Reageer met je mening

Een aanvulling op uw antivirus om extra veilig te kunnen internetbankieren! (advertentie)

Antivirus is niet langer genoeg! Steeds meer mensen doen aankopen in webwinkels, maken gebruik van internetbankieren en regelen allerlei zaken online. Ook u gaat met uw tijd mee. Bedenk u dan dat ook de dievengilde op het internet actief is. Een antivirusprogramma is niet langer genoeg om ongewenste gasten buiten te houden. Alleen met extra beveiliging kunt u ervoor zorgen dat uw persoonlijke en financiële gegevens beschermd zijn. Zemana AntiLogger biedt een noodzakelijke, extra beveiligingslaag, die uw huidige antivirusprogramma aanvult. Bestellen kan hier.


Welzijn

Kraamzorg: luxe of noodzaak?

Herinner je je eerste baby nog? Ergens in de vorige eeuw. Na ongeveer een week in het ziekenhuis mocht je je kleine spruit mee naar huis nemen. Je leven stond vanaf dan volledig op zijn kop. Zo een kleintje vraagt veel zorgen en heel wat organisatie. Dat is vandaag niet anders. Gelukkig kan je een beroep doen op professionele kraamzorg. Krijgt je zoon/dochter of iemand uit je omgeving binnenkort een kindje? Ontdek dan hier alles over de ruime ondersteuningsmogelijkheden van kraamzorg en verspreid de boodschap!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: waar is ie nu???Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Vind jij het ook zo moeilijk om bij je (klein)kinderen een paardenstaart te maken? Bekijk hier een wel erg originele en grappige oplossing!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Je kunt beter stapje voor stapje weten waar je naartoe gaat, dan met grote sprongen verdwalen.

Meer opmerkelijk

Geluk

Om geluk in de liefde te leren kennen, moet u zonder blind te zijn de ogen weten te sluiten.
Marcel Achard
(Frans schrijver (1899-1974))


Grapjes

Twee mannen staan voor het verkeerslicht. Plots roept de ene: ?Het is groen!? Waarop de andere zegt: ?Een kikker!?

Meer grapjes

Nutteloos weetje

We spenderen gemiddeld 20.160 minuten van ons leven aan ... zoenen! Dat verdient een zoen!

Meer weetjes

Citaat

Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten, maar de echo ervan duurt eindeloos.
Moeder Teresa
(Katholieke zuster (geboren als Agnes Gonxha Bojaxhiu) 1910-1997)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Vurige kolen op iemand hoofd stapelen.
⇒ Je gaat iemand die iets verkeerds heeft gedaan, niet straffen, maar net heel vriendelijk voor hem zijn. De gedachte achter dit gezegde is, als iemand echt hele kolen op zijn hoofd zou krijgen, hij deze onmiddellijk van zijn hoofd zou schudden. De onterechte vriendelijkheid moet ook zo werken: de persoon die onverdiend zo vriendelijk behandeld wordt, moet zich zo schuldig voelen, dat die toegeeft dat hij fout zat.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partners partners partners partnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 310.796
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.