Waar vandaan: SenNet Magazine > Met deze truc heb je 's nachts geen kopzorgen meer!

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/78/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 5 - Nr 7 - 2015

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Assesteenweg 65, Ternat - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Gezondheid

Met het juiste hoofdkussen laat je nooit meer het hoofd hangen!

Week 4 van de slaaptips! Hopelijk heb je in de tussentijd dankzij de drie voorgaande tips al heel wat beter geslapen. In dit vierde artikel kom je alles te weten over de figuurlijke en letterlijke hoofdzaak van je slaapcomfort: het hoofdkussen. Aan welke voorwaarden moet een hoofdkussen voldoen? Welke soorten bestaan er? En vooral: hoe kies je het voor jou perfecte hoofdkussen? Lees er hier alles over en zet een vierde stap op weg naar een zalige nachtrust!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Reizen

Droom niet langer maar doe! Maak je American dream waar op een exclusieve groepsreis

Bij Amerika denk je spontaan aan New York, de Grand Canyon, Las Vegas en Hollywood. Wat als je al deze hotspots allemaal in één rondreis kan bewonderen? De grote diversiteit aan steden, natuurwonderen en ? maken rondreizen door dit land een must. Eddy Boeckmans organiseert exclusieve groepsreizen dwars door Amerika. Ze vormen de perfecte afwisseling tussen panoramische, avontuurlijke, culturele en entertainende hoogstandjes in een kleine, toffe compagnie! Je doorkruist de bijzondere plekken van Amerika bovendien in supersterstijl met een privébus. De échte Amerikaanse manier, all the way!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Zorgeloos genieten met zicht op zee? (advertentie)

In Koksijde pakt Immo Europe uit met een uniek project op de Zeedijk. Residenties Winoc & Les Mouettes bieden onderdak aan 21 appartementen met elk 2 slaapkamers. Piekfijn afgewerkt, alle comfort en dit reeds vanaf 295.000 euro. Te mooi om waar te zijn? Wel, aarzel niet en ga een kijkje nemen tijdens de opendeurdagen op zaterdag 11 en 18 april. Hier reeds een voorsmaakje met meer info!


Levensstijl

Ben jij veilig voor internetdieven? Tips om je computer te beveiligen voor het te laat is!

Internet is niet alleen een paradijs om informatie over werkelijk alles te vinden. Jammer genoeg vormt het ook de speeltuin van internetcriminelen van over de hele wereld. Zij hebben als enige doel: je persoonlijke gegevens koste wat kost bemachtigen. Ze vinden steeds creatievere wegen om met je gegevens aan de haal te gaan. De technieken van de hackers zijn onderhevig aan een constante evolutie. Zorg er dus voor dat je computerbeveiliging mee evolueert! Stap 1: lees deze tips!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Inzicht

Criminele organisaties richten hun pijlen op senioren

De vergrijzing van de bevolking leidt bij criminelen steeds meer tot een verandering van doelwit. Dat blijkt uit een rapport van Europol, de organisatie die op Europees niveau verantwoordelijk is voor de bestrijding van georganiseerde misdaad. Zij voorspellen dat de criminaliteit van de toekomst zich onder meer frequenter zal richten op senioren. Zo zullen er meer aanslagen op de pensioenen en op de ouderenzorg plaatsvinden. SenNet columnist Jan Schils richt zijn pijlen op het rapport.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Luxehoofdkussens van Pierre Cardin (advertentie)

Het hoofdkussen is THE finishing touch van een slaapsysteem. Daarom ontwikkelde Pierre Cardin uitermate duurzame hoofdkussens, gevuld met de ‘gepatenteerde’ syndonfill-holle vezel. Deze vezels zorgen niet enkel voor een perfecte ondersteuning van het hoofd en de nek, maar dragen eveneens bij tot een ideale slaaphouding.Tevens zorgen deze vezels ervoor dat de oorspronkelijke vorm van uw hoofdkussen gehouden blijft. Het slaapcomfort is uiterst individueel en strikt persoonlijk. Daarom kiest Pierre Cardin ervoor om de hoofdkussens maximaal op te vullen. Dankzij de ritssluiting aan de zijkant kan je zelf de hoeveelheid vezels aanpassen, zodat je het hoofdkussen aan jouw individuele noden kan aanpassen. Dit alles draagt bij tot een optimaal gepersonaliseerd slaapcomfort. Dit resulteert in een goede nachtrust. Meer info en bestellen kan hier.


Beauty

Superfoods: super good of super onzin?

Superfoods of supervoeding: het wondermiddel tot een gezonder en fitter leven? Het is dé nieuwste hype onder de voedingsmiddelen. Daardoor vind je in winkels steeds meer producten terug met het label ?superfood?. Wat zijn het? Wat doen ze voor je gezondheid? En vooral: zijn ze echt zo ?super good? of zijn ze ?super onzin?? SenNet super specialiste Christine Huybrechts at, zag en onderzocht voor u de zin en onzin van supervoedsel!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gelukkig Zijn

Gebruiksaanwijzing om verandering in je leven te brengen

Droom je ervan om een nieuwe taal te leren, een moestuin aan te leggen, een sport te beoefenen ..., kortom om verandering in je leven te brengen? Droom niet langer, maar neem het heft in eigen handen! Alleen jij kan je dromen waarmaken. Met de handige 7-stappenmethode van SenNet life coach Wim Annerel verander je eenvoudig in een mum van tijd je leven!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Wandel- én fietsvakanties op de Spaanse eilanden exclusief voor senioren! (advertentie)

Heeft de wandel- of fietsmicrobe je gebeten? Wil je graag letterlijk en figuurlijk je grenzen verleggen? Al ooit gedacht aan een wandel- of fietsvakantie? Eddy van Organización Royal 2007 organiseren wandel- én fietsvakanties exclusief voor senioren op de Spaanse eilanden Mallorca, Menorca en Lanzarote, die tot in de puntjes AF zijn. De reizen vormen de perfecte afwisseling tussen panoramische, culturele en culinaire hoogstandjes in een kleine, toffe compagnie! Met de zon op je hoofd en de wind die zachtjes in je rug blaast, zie je het landschap langzaam voorbij glijden. Gegarandeerd genieten van de eerste tot de laatste seconde. Meer info.


Welzijn

De zorgen van de mantelzorger

Ieder van ons zorgt wel voor iemand anders. Je helpt je dochter met de strijk, je haalt je kleinkind op aan de schoolpoort of je verwent je zieke buurman met verse kippensoep. Een klein gebaar dat grote voldoening schenkt. Mantelzorg is méér dan dat: je moeder woont bij je in omdat ze dementie heeft, je partner heeft na een beroerte hulp nodig bij dagelijkse handelingen of je ondersteunt je broer met autisme die begeleid zelfstandig woont. Hoewel ook mantelzorgers veel voldoening halen uit hun werk, loert overbelasting om de hoek. Hoe herken je de zorgen van de mantelzorger? En hoe houd je vol?
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

The kingdom: een beklijvende concertervaring

Componist Edward Elgar zag het groots. Aangemoedigd door het succes van het psychoreligieuze ?The dream of Gerontius? bedacht hij een heuse, wagneriaanse oratoriumtriptiek. Dit is een vocaal werk bestaande uit 3 delen. Helaas voor hem werden slechts 2 delen voltooid. In ?The apostles? kneep hij de schuldbeladen ziel verder uit en in ?The kingdom? waagde hij zich binnen de grenzen van het paradijs. Chef-dirigent Edo de Waart is fan van Elgars glansrijke zielenroerselen en leidt 4 solisten, 2 koren en deFilharmonie doorheen een unieke uitvoering van dit grootse oratorium.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Nooit nog naar je bril zoeken dankzij BrilClip (advertentie)

Bent u ook een van die mensen die steeds loopt te zoeken naar uw leesbril? Vanaf vandaag niet meer. Met een BrilClip heeft u altijd uw bril direct bij de hand. Het brilclipje werkt met een paar kleine magneetjes die de clip op zijn plaats houden. In een paar seconden aangebracht en verwijderd. Geen speld, dus geen gaatje meer in uw kleding! Vergeet die lelijke koordjes rond uw bril, maar kies voor deze moderne en onopvallende oplossing! Dankzij BrilClip verliest u nooit uw bril! Geschikt voor elke bril! Bestellen kan hier.


Relaties

Geld en Gelukkig Zijn

?Money, money, money always sunny in the rich man?s world?, zong ABBA in 1976. Maar is dat wel zo? Zijn rijke mensen gelukkiger dankzij hun goed gevulde bankrekening? SenNet relatiecoach Ilse Melotte stelt zich in dit artikel 2 vragen: maakt geld gelukkig? En wat is de relatie tussen geld en gelukkig zijn? Staat geld hoog op de ladder der geluksbrengers of is er niets dat boven de liefde gaat?
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: poesjes eten geen krieken!Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Spectaculaire 3D-projectie op hotel The Atlantis Resort in Dubai: the sky is the limit!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Clownvissen beginnen hun leven als mannetje, maar veranderen tijdens hun leven in een vrouwtje.

Meer opmerkelijk

Geluk

Geluk sluipt naar binnen langs een deur waarvan je niet wist dat je die opengelaten had.
John Barrymore
(Amerikaanse acteur (1882-1942))


Grapjes

Twee zwervers zitten op een bankje in het park. De ene zwerver legt 10 cent op de bank. Onmiddellijk vraagt de andere zwerver waarom hij dat doet. De ene zwerver: ?Wel, ik wou gewoon nog eens voelen hoe het is om geld op de bank te hebben.?

Meer grapjes

Nutteloos weetje

De afstand van je pols tot je elleboog is gelijk aan de grootte van je voet.

Meer weetjes

Citaat

Ooit geprobeerd. Ooit gefaald. Geen probleem. Probeer opnieuw. Faal opnieuw. Faal beter.
Samuel Beckett
(Iers schrijver (1906-1989))

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Olie op de golven gieten.
⇒ Er wordt iets gezegd of gedaan om anderen rustiger te maken, om zo een verhitte stemming wat te laten afkoelen.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partners partners partners partnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 310.796
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.