Waar vandaan: SenNet Magazine > Een manier om je geld wl te laten renderen!

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/80/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 5 - Nr 9 - 2015

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Assesteenweg 65, Ternat - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Geld & Werk

Beursgenoteerd vastgoed staat als een huis, ook voor vijftigplussers!

Doe je er de dag van vandaag nog goed aan om je geld op je spaarboekje te laten staan? Door de serieuze renteverlaging is ons spaargeld bijna letterlijk geen cent meer waard. Maar wat kan je dan het best doen met je zuur verdiende spaarcentjes? Investeren? Aandelen kopen? Fondsen? Financile expert van Slim in Fondsen Nico Pantelis toont op welke manier je spaargeld toch rendeert!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gelukkig Zijn

Hoe je stopt met lui te zijn

Natuurlijk moet je rusten. Dat is belangrijk om productief te kunnen zijn. Wanneer je tracht te werken zonder je batterij weer op te laden, dan is het moeilijk je aandacht er nog bij te houden. Je begint uit te stellen en je kan zelfs ziek worden. Maar wanneer wordt ?de batterij opladen? een excuus om tijd te verspillen? Hoe trek je de lijn tussen constructief rusten en luiheid? SenNet life coach Wim Annerel tekent de lijn uit!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Goede redenen om nu gratis uw gehoor te laten testen! (advertentie)

Hebt u al eens overwogen om uw gehoor te laten testen? Nu is het daar het perfecte moment voor. Bij Amplifon is een gespecialiseerde hoortest namelijk helemaal gratis. We testen niet alleen gratis uw gehoor in uw dichtstbijzijnde Amplifon hoorcentrum, maar onze audiologen geven u ook advies op maat. Op die manier kan u steeds de best passende hooroplossing kiezen. Vraag nu uw gratis test aan!


Psychologie

Hoe gaat ons brein om met het verlies van een geliefde?

Van iemand gescheiden worden, door echtscheiding of overlijden, wordt aangeduid als een ?traumatische ervaring?. Maar deze woorden doen de gevoelens geen recht, want de impact valt niet in woorden te omschrijven. Een geliefde verliezen, is een gebeurtenis die ons zowel fysiek als psychisch sterk raakt. Wat gebeurt er dan precies in ons brein? Staat de wetenschap al zo ver dat het liefde, en het verlies hiervan, kan onderzoeken? En wat voor lessen zouden we uit deze kennis kunnen halen? Robin Timmer ontrafelt de geheimen van liefde(sverdriet).
>> Lees verder    Reageer met je mening


Relaties

De liefdesprofessor aan het woord!

Wanneer word je verliefd? Hoe word je verliefd? Waarom word je net verliefd op die ene persoon? Bij liefde en verliefdheid kunnen we nog veel vraagtekens plaatsen. Liefdesprofessor Donatella Marazziti onderzoekt in haar Italiaanse liefdeslaboratorium de biologische basis van de liefde. Hier licht ze alvast een tipje van de liefdessluier op. Een ding staat alvast vast: we kunnen niet zonder liefde!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Maak je American dream waar op een exclusieve groepsreis (advertentie)

Bij Amerika denk je spontaan aan New York, de Grand Canyon, Las Vegas en Hollywood. Wat als je al deze hotspots allemaal in één rondreis kan bewonderen? De grote diversiteit aan steden, natuurwonderen en stranden maken rondreizen door dit land een must. Eddy Boeckmans organiseert 3 exclusieve groepsreizen dwars door Amerika. De reizen vormen de perfecte afwisseling tussen panoramische, avontuurlijke, culturele en entertainende hoogstandjes. Trek dwars door Canada, Florida en de Bahamas of California en Hawaii in een kleine, toffe compagnie! Meer informatie.


Welzijn

Assistentiewoningen: genieten in het groen

De aandacht voor nieuwe vormen van wonen is de laatste jaren toegenomen. Heeft je dochter bouwplannen, dan is de kans groot dat zij ecologisch bewust kiest voor een passiefhuis. Of je neefje investeert in een cohousing-project om tegengewicht te bieden aan de individualisering in onze samenleving. Maar ook de toenemende vergrijzing vraagt om nieuwe concepten. Ook jij hebt je wellicht al de vraag gesteld hoe je bejaarde ouders of jijzelf comfortabel kunnen blijven wonen. De overheid zet alvast in op nieuwe woonvormen. San Cooreman van Familiehulp somt de mogelijkheden op.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Inzicht

Fraudeurs in de toekomst nooit meer de cel in?

Federaal minister van justitie Koen Geens (CD&V) heeft plannen voor grondige hervormingen bij justitie. De bedoeling is om deze hervormingen, waaronder een drastische vereenvoudiging van het strafrecht, nog tijdens het huidige bewind van de regering-Michel door te voeren. Daarvoor zal hij eerst nog heel wat heilige huisjes moeten slopen, meent SenNet columnist Jan Schils. Oordeel vooral zelf!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Nooit nog naar je zonnebril zoeken dankzij BrilClip (advertentie)

Weet je ook nooit waar je je zonnebril moet laten als de zon weg is of als je ergens naar binnen gaat? Dit probleem is nu voorgoed van de baan dankzij de BrilClip! Met een BrilClip heb je altijd je zonnebril direct bij de hand. Het brilclipje werkt met een paar kleine magneetjes, die de clip op zijn plaats houden. In een paar seconden aangebracht en verwijderd. Geen speld, dus geen gaatje meer in uw kleding! Bestellen kan hier.


SenNet Life

Hartelijk welkom bij de mailgroep Reizen van SeniorenNet!

De zomervakantie staat voor de deur! Ook jij hebt vast al de reiskriebels te pakken. Weet je niet waar naartoe te gaan? Wil je eens iets nieuws? Wil je een beroep doen op tips en advies van gelijkgestemde reiszielen? Dan ben je bij de mailgroep Reizen van SeniorenNet aan het goede adres! Ontdek hier wie ze zijn, wat ze doen en hoe je lid kan worden!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Het Gents Universitair Symfonisch Orkest brengt je in Hongaarse sferen!

Onder leiding van dirigent Steven Decraene brengt het Gents Universitair Symfonisch Orkest u in Hongaarse sferen. Een gevarieerd programma bestaande uit de Hongaarse Dansen, de Dance Suite en last but not least het gloednieuwe Triple Fall Concerto, wordt gebracht op 8 en 9 april in Boedapest, 30 april in Muziekcentrum De Bijloke en 8 mei in Capitole Gent.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Steeds vlijmscherpe messen dankzij de Easysharp Multi! (advertentie)

Hoewel dit voor sommigen zeer tegenstrijdig kan klinken, is een scherp mes veel veiliger in gebruik dan een bot mes. Met een scherp mes kan je veel vlotter snijden en moet je ook minder kracht uitoefenen om te snijden, waardoor de kans op ongelukjes veel kleiner is. Ook het scherpen van een mes is niet zonder enig gevaar. Gelukkig biedt Easysharp een makkelijke en veilige oplossing! De Easysharp Multi is het instrument bij uitstek om al je scharen en messen vlijmscherp en optimaal werkbaar te houden! Bestellen kan hier.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Steph Goossens ruilt loodgietersplunje in voor dat van kolonel

Het is inmiddels alweer zes jaar geleden dat we acteur Steph Goosens nog bezig zagen in de populaire soap Thuis. In 1996 dook loodgieter Cois Pelckmans een eerste keer op in de tv-serie, om er uit te groeien tot n van de dragende figuren en smaakmakers. Dat Steph Goossens een veelzijdig man is, blijkt ook uit z?n geslaagde doortochten in Steracteur, sterartiest en als presentator van o.a. Fata Morgana. Maar het kloppende artistieke hart van Goosens ligt in het theater. Vanaf 14 mei gaat Steph een grote uitdaging aan en zet hij de rol neer van de Britse kolonel Sir Henry Neville in de indrukwekkende theaterproductie Flanders Fields ? Eindbestemming Poperinge, waar ook ronkende namen als Joke De Bruyn, Steve Aernouts en Eve Van Avermaet aan meewerken.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Els de Schepper schittert in de spectaculaire theaterproductie War Horse

Vanaf 16 mei speelt in de Antwerpse Stadsschouwburg het internationale theaterfenomeen War Horse. Deze wereldwijd gelauwerde voorstelling zal slechts 4 weken te zien zijn in Vlaanderen. Als voorsmaakje krijg je hier alvast een interview met de wervelende actrice Els de Schepper, die deel van de Vlaamse cast uitmaakt.
>> Lees verder    Reageer met je mening

De beste smartphone aan de beste prijs! (advertentie)

De Alcatel One Touch Idol 2 Mini is een zéér krachtige smartphone die in een mooie en moderne behuizing zit. Het scherm meet 4.5 inches, de perfecte schermgrootte om in uitstekende kwaliteit naar foto's of video's te kijken. De GSM kan vlot met een hand bediend worden en past ook mooi in je broekzak. De Alcatel Idol 2 Mini heeft maar liefst twee camera's! De GSM heeft een intern geheugen van 8 GB waarop je al je foto's, video's en muziek kwijt kan. Op de GSM staan bij aankoop reeds enkele handige apps geïnstalleerd, waaronder Dropbox, Shazam en Viber. Bestellen kan hier.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Christian Lindberg blaast de wolken van de hemel

In mei verwelkomt deFilharmonie opnieuw de flamboyante dirigent Christian Lindberg. Op het programma niet alleen werk van zijn hand en de Tweede symfonie van Sibelius, maar ook Bernsteins overweldigende filmmuziek voor ?On the waterfront?. Er staat je werkelijk een fantastisch orkestraal avontuur te wachten!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: twee dikke vriendenMeer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Parijs door de ogen van Simon, eersteklas ?dakenspringer?: flitsend, supersnel en bovenal naar-adem-happend gevaarlijk!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

In China huren sommige super rijke mensen look-a-likes in om hun gevangenisstraf uit te zitten. Zo blijven de rijken uit de gevangenis en kunnen ze rustig hun leventje leiden.

Meer opmerkelijk

Geluk

Geluk is niet afhankelijk van dingen buiten ons, maar van de manier waarop wij die zien.
Leo Tolstoj
(Russisch schrijver, filosoof en politiek denker (1828-1910))


Grapjes

Een ouder koppel zit na het eten aan tafel te praten, wanneer het gesprek plots op het thema euthanasie komt. "Wat er ook gebeurt," zegt de man, "ik wil in geen geval dat ik moet leven als een plant. Als jij ziet dat ik afhankelijk ben van een machine en gevoed word met vloeistof uit een fles, koppel dan alles dat mij in leven houdt maar meteen af." De vrouw denkt even na en staat dan op. Ze trekt de stekker van de tv uit en giet al het bier uit de ijskast door de goot.

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Mensen zeggen gezondheid als je moet niezen, omdat je hart een milliseconde stopt wanneer je niest.

Meer weetjes

Citaat

En enkele reden waarom je iets doet, is meer waard dan honderd redenen waarom je iets niet doet.
Sadako Ogata
(Japanse academica en diplomate (1927))

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Het vogeltje over het touwtje laten wippen.
⇒ Je kans voorbij laten gaan.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partners partners partners partnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 310.796
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.