Waar vandaan: SenNet Magazine > 7 gouden regels voor een goed gesprek!

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/81/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 5 - Nr 10 - 2015

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Assesteenweg 65, Ternat - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Gelukkig Zijn

Alle ingrediŽnten om een goed gesprek te voeren!

Elke dag voer je tientallen gesprekken: met je naasten, collega?s of vreemden op de trein. Je hebt vast al gemerkt dat het niet altijd even eenvoudig is om een gesprek te beginnen en op gang te houden. SenNet life coach Wim Annerel maakt het je met zijn zeven gouden tips een pak gemakkelijker!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Relaties

Zes liefdesmythes ontmaskerd

Liefde op het eerste gezicht, de prins op het witte paard, die ene soulmate ? de liefde staat bol van de clichťs en mythen. Enkel in sprookjes komen deze liefdesmythes tot leven. In het echte leven is het jammer genoeg wel anders. Geloven in deze liefdessprookjes leidt telkens weer tot teleurstellingen. SenNet relatiecoach Ilse Reynders ontmaskert in twee delen zes liefdesmythes. Zo krijg je een realistischer en bijgevolg gelukkiger liefdesleven!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Wandel- ťn fietsvakanties op de Spaanse eilanden exclusief voor senioren! (advertentie)

Heeft de wandel- of fietsmicrobe je gebeten? Wil je graag letterlijk en figuurlijk je grenzen verleggen? Al ooit gedacht aan een wandel- of fietsvakantie? Eddy van Organización Royal 2007 organiseren wandel- én fietsvakanties exclusief voor senioren op de Spaanse eilanden Mallorca, Menorca en Lanzarote, die tot in de puntjes AF zijn. De reizen vormen de perfecte afwisseling tussen panoramische, culturele en culinaire hoogstandjes in een kleine, toffe compagnie! Met de zon op je hoofd en de wind die zachtjes in je rug blaast, zie je het landschap langzaam voorbij glijden. Gegarandeerd genieten van de eerste tot de laatste seconde. Meer info.


Geld & Werk

Mixfondsen: een eenvoudige beleggingsoplossing voor de actieve vijftigplusser

Een van de sleutelwoorden bij beleggen, is spreiding. Dat is cruciaal om de risico?s te verkleinen. Wil je een mooi rendement uit je spaargeld, zonder veel moeite, kopzorgen en vooral risico? Dan zijn mixfondsen vast iets voor jou! Nico Pantelis, financiŽle expert van Slim in Fondsen, mixt alles wat je over mixfondsen wil weten in dit artikel samen tot een overzichtelijke massa.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Levensstijl

Met deze 14 tips veilig naar het strand met je (klein)kind

Een heerlijk warme zomerdag. Perfect voor een uitstapje naar zee. En weet je wat, je neemt de (klein)kinderen mee! Op het strand bouwt je (klein)kind vlak voor je voeten een zandkasteel. Je stuurt even een sms met je gsm en het volgende moment zie je je (klein)kind niet meer. Nu denk je vast dat dat jou nooit zou overkomen. Toch lopen er elke zomervakantie aan onze Belgische kusten zo?n 1200 kinderen verloren. Tijd voor maatregelen om dit te voorkomen en/of te genezen. Daarom 14 tips voor jou om veilig met je (klein)kind naar het strand te gaan!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Adembenemende cruise door de Noorse Fjorden (advertentie)

Vaar door de adembenemende kobaltblauwe fjorden van Noorwegen en laat je verrassen door prachtige watervallen en besneeuwde bergtoppen. Dat alles aan boord van een prachtig cruiseschip. Als je geluk hebt, kan je misschien een glimp opvangen van de Aurora Borealis! Kortom, een ervaring die je nooit meer zal vergeten! Meer info.


Wetenschap

Het mysterie van het Dyatlov Pas Incident

De mysteries zijn de wereld nog niet uit. Het Dyatlov Pas Incident uit 1959 is een van de vroegste mysteries uit de Russische geschiedenis. Negen bergbeklimmers werden op de berg des doods in onrustwekkende en uiterst mysterieuze omstandigheden dood teruggevonden. Was het een lawine? Misdadigers? Aliens? Het hield de wereld decennialang in de ban. Carl Bries neemt dit mysterie met jou onder de loep. Wie of wat bracht deze expeditieleden zo gruwelijk om het leven?
>> Lees verder    Reageer met je mening


Beauty

Zonnebanken: welke impact heeft het op je huid en gezondheid?

De discussie over de zonnebank is recent opnieuw losgebarsten. Er zijn al landen waar het niet meer mag en ook bij ons gaan stemmen op om het te verbieden. Hoe zit het nu eigenlijk? SenNet beauty consulente Christine Huybrechts legt je de voor- en nadelen van zonnebanken uit. Zoals bij alles: ?bezint eer ge begint?. Spring veilig om met de zonnebank, net als met de echte zon!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Geen mol te zien dankzij deze mollenverjager van GUARD'n Care! (advertentie)

Deze mollenverjager op zonne-energie van GUARD'n Care produceert elke 10 tot 30 seconden twee seconden lang een geluid van 400hz, wat mollen als irritant beschouwen. Hiernaast vibreert de mollenverjager ook. De combinatie van het geluid en de vibraties zijn zo onprettig voor de mollen, dat ze voortaan je tuin vermijden! De mollenverjager werkt bovendien op zonne-energie, je hebt dus helemaal geen batterijen nodig! Bestellen kan hier.


Inzicht

Hervormingsplannen moeten ziekenhuizen voor financiŽle ondergang behoeden

Binnen afzienbare tijd kunnen we niet meer voor elke medische ingreep in elk ziekenhuis in Vlaanderen of elders in dit land terecht. Dat heeft niet alleen voor de ziekenhuizen en artsen, maar ook voor de patiŽnten vergaande gevolgen. Dit vormt een van de maatregelen van de drastische ziekenhuishervorming die minister van volksgezondheid, Maggie De Block, wil doorvoeren. SenNet columnist Jan Schils zet de hervormingen op een rijtje.
>> Lees verder    Reageer met je mening


SenNet Life

Op uitstap naar Campo Santo met de mailgroep Fotografie!

De eerste uitstap in 2015 van de SenNet mailgroep Fotografie is een feit! Op een zonnige lentedag trokken ze richting Gent, om het Kerkhof Campo Santo en het Groot Begijnhof te bezoeken. Het werd een dag vol fotografie, artistieke en kunsthistorische bezienswaardigheden en plezier onder vrienden. Lees hier hun prachtige relaas en vooral: bekijk hun adembenemende foto?s!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Wees steeds voorbereid op beten, steken of teken met deze anti gifset van First Aid! (advertentie)

Omdat beten en steken van insecten en teken tot (ernstige) allergische reacties kunnen leiden en omdat ze ziektekiemen kunnen overbrengen, moet direct na een beet of steek het gof verwijderd worden. Dankzij deze anti gifset van First Aid bent u steeds overal op voorbereid! De set bestaat uit een antigifspuit, een tekentang en oorbeschermingspluggen. De antigifspuit kan het gif snel en veilig uit de huid zuigen, zodat de kans op jeuk, pijn of zwelling aanzienlijk kleiner wordt. Met de tekentang kan je teken eenvoudig en snel verwijderen. De oorbescherminspluggen verminderen oorpijn als gevolg van luchtdrukverschillen. Bestellen kan hier.


Gezondheid

Je hebt altijd een keuze! Maak er gebruik van!

Heb je soms het gevoel dat je met je rug tegen de muur staat? Dat je geen keuze meer hebt? Dat klopt niet! Je hebt altijd een keuze, ook al lijkt het soms niet zo. Door je denken te veranderen, sta je nooit meer met je rug tegen de muur. SenNet healing coach Isabelle Lambrecht snoert je ego de mond en legt je ziel bloot.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Eerste ronde Koningin Elisabethwedstrijd voor viool 2015

Klokslag middernacht viel voor de twee Belgische deelnemers het doek van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool. Noch Fien Van den Fonteyne, noch Hrachya Avanesyan kon tot het selecte groepje van vierentwintig jonge muzikanten doorstoten die nu reeds in de halve finale hun opwachting maken.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Maak de mooiste fietstochten met deze fietsatlas voor BelgiŽ! (advertentie)

In deze fietsatlas vind je alle fietspaden binnen Vlaanderen en de grens met Nederland terug. De versie is bovendien uitgebreid met het fietsroutenetwerk. In deze volledige fietsatlas vind je ook fietsknooppunten terug, zo kan je heel gemakkelijk je eigen fietsroutes in Vlaanderen plannen. Fietsplezier verzekerd! Bestellen kan hier.


Cursiefje

PoŽzie


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: ik heb mij verstopt....Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Surfers die metershoge golven overmeesteren en secondelang in de lucht zweven terwijl de zee in druppels uit elkaar spat. Dit alles werd door onderwaterfotograaf Chris Bryan in slow motion vastgelegd. Aanschouw haarscherp elke beweging, druppel en emotie in dit surfspektakelfilmpje!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

In het jaar dat de film ?De Prinses en de Kikker? uitkwam, werden welgeteld 48 ŗ 50 kinderen in de Amerikaanse ziekenhuizen behandeld, omdat ze een kikker hadden gekust.

Meer opmerkelijk

Geluk

Leef met de moed als gids en het geluk als gezellin.
Marcus Tullius Cicero
(Romeins staatsman en schrijver (106 v.C. - 43 v.C.))


Grapjes

Het vliegtuig is net opgestegen wanneer de piloot zijn vaste praatje tegen de passagiers doet. Maar als hij klaar is, vergeet hij de intercom uit te zetten: heel het vliegtuig kan hem dus nog steeds horen wanneer hij zich naar zijn copiloot toedraait en zegt: ?Weet je waar ik nu echt zin in heb? Een lekker kopje koffie en een pijpbeurt van de hoofdstewardess.? Eťn van de stewardessen snelt meteen naar de cockpit om de piloot te melden dat de intercom nog openstaat, waarop ťťn van de passagiers roept: ?Vergeet de koffie niet!?

Meer grapjes

Nutteloos weetje

De blauwe vinvis (ongeveer 25m lang) laat ook ?scheetjes?. Hun gasbel is zo groot dat er een paard in past!

Meer weetjes

Citaat

Menigeen wordt benijd om datgene waarover hij zichzelf beklaagt.
Emanuel Wertheimer
(Duits-Oostenrijks filosoof (1846-1916))

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Van zessen klaar.
⇒ Zich goed kunnen redden.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partners partners partners partnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 310.796
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.