Waar vandaan: SenNet Magazine > 5 tips om een hittegolf door te komen!

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/82/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 5 - Nr 11 - 2015

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Assesteenweg 65, Ternat - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Welzijn

Help, een hittegolf!

De zomer is in aantocht en we kijken er met z?n allen naar uit. Een fietstocht met de vrienden, een dagje zee met de (klein)kinderen, een barbecue met de familie, ja, zelfs een flinke schrobbeurt van het tuinterras. Het is zo veel leuker bij een prima weertje. Maar wat als de klepel doorslaat en die zalige zomerbries een heuse hittegolf wordt? Alert zijn is de boodschap. Uitdroging, hittestress of een hitteslag kan je voorkomen. San Cooreman van Familiehulp biedt hulp in de hitte!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gelukkig Zijn

Stop met jezelf deze 5 vragen te stellen

Jezelf vragen stellen en in vraag stellen, is nodig. Het helpt je groeien in je leven en ontdekken wie je bent en wat je wil. Toch is het niet goed om jezelf het vuur aan de schenen te leggen. Bepaalde vragen leiden enkel tot de vernietiging van je zelfbeeld en een verhoging van je zelftwijfel. SenNet life coach Wim Annerel waarschuwt je voor de gevaren van de volgende vijf vragen.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Spaarboekjes ook beu? (advertentie)

Hebt u ook genoeg van de lage rendementen op uw spaarboekje? Er bestaan veilige alternatieven zoals investeren in hotelvastgoed. Kies voor een zekere investering in het ibis hotel in Oostende en ontvang een degelijk rendement. Klik hier voor meer informatie.


Psychologie

Hoe je omgeving je helpt ontspannen

?Ik moet er snel even tussenuit!? Dat gevoel ken je vast wel. Soms wordt de drukte van elke dag je even te veel. Je batterijen zijn letterlijk plat, alle energie heeft je lichaam verlaten. Dringend tijd om je batterijen opnieuw op te laden. Wist je dat je omgeving daarbij een belangrijke rol speelt? Welke eenvoudige zaken in je omgeving werken als goede opladers, vertelt Robin Timmer je in geuren en kleuren.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Beauty

Ontdek wat voetreflexologie voor jou kan betekenen!

Voeten bezorgen ons de vrijheid om te gaan en staan waar we willen. Maar ze zijn meer dan dat. Het centrale idee bij de voetreflexologie is dat je voet de weerspiegeling van je lichaam vormt. Met de juiste massagedruktechnieken kan zo het evenwicht in je lichaam bewaard en/of hersteld worden. SenNet beauty consulente Christine Huybrechts onderzocht de werking en positieve effecten van voetreflexologie. Ontdek wat voetreflexologie voor jou kan betekenen!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Gratis uw gehoor testen? Dat kan! (advertentie)

Heeft u al overwogen om uw gehoor te laten testen? Nu is het daar het perfecte moment voor. Bij Amplifon is een gespecialiseerde hoortest namelijk altijd gratis. Onze gediplomeerde audiologen testen niet alleen gratis uw gehoor in uw dichtstbijzijnde Amplifon hoorcentrum, maar geven u ook advies op maat. Zo weet u steeds welke hooroplossing best bij u past. Maak nu een afspraak voor uw gratis test!


Geld & Werk

Het dividend: een welkome aanvulling van je inkomsten

Je spaarcenten gewoon op de bank laten staan, daar heb je niets meer aan. Het brengt met moeite 1 procent rente per jaar op. Door de lage rentes kan je beter je heil zoeken in dividendenaandelen. Dit is een interessant nettorendement, dat zelfs in moeilijke beursjaren overeind blijft. Het geheim van goede dividenden? Dat verklapt Nico Pantelis, financiŽle expert van Slim in Fondsen, je in dit artikel!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Levensstijl

Hospitawonen 55+ in Gent

Ben je 55 jaar of ouder? Woon je in Gent? Heb je een kamer vrij en ben je op zoek naar een extra inkomen? Dan is Hospitawonen 55+ misschien wel iets voor jou! Wat is het precies? Wie komt in aanmerking? Welke voordelen zijn eraan verbonden? Dit en nog zoveel meer kom je te weten in dit artikel.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Weekendje Oostende? Geniet nu van 15% korting bij Ramada Ostend! (advertentie)

Heb je zin om even helemaal tot rust te komen aan onze Belgische kust? Kom dan nu als eerste het prachtige volledig gerenoveerde Hotel Ramada Ostend ontdekken en geniet van … 15% korting op je verblijf, een uitgebreid ontbijtbuffet, een welkomstdrankje bij aankomst én gratis inkom in het Casino mét welkomstdrink! Klik snel hier voor meer informatie!


Inzicht

Erg diepe inkomens- en vermogenskloof in BelgiŽ

We worden geregeld bestookt met berichten in de pers over de rijkdom van de Belgen. Vaak, en ook nu weer, lijken die berichten op echte zegebulletins, die met een grote korrel zout moeten worden genomen. Ze gaan immers over gemiddelden, waardoor ze een totaal vertekend beeld van de realiteit geven, zo meent onze columnist Jan Schils.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Budapest Festival Orchestra speelt integrale Brahms-symfonieŽn in Brugge

Het begint al een beetje op een traditie te lijken. In de lente van elk seizoen strijkt het befaamde Budapest Festival Orchestra in het Brugse Concertgebouw neer. Na DvorŠk vorig jaar stond deze keer een andere symfonicus uit het Zweite Zeitalter der Symphonie centraal: Johannes Brahms.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Nooit meer bukken bij het ruimen van afval met de Golden Gark (advertentie)

Multifunctioneel, ergonomisch en voor veel opruimklussen in de tuin, rond het huis en in de stal. Een uniek kwaliteitsproduct, waarmee u alles bij elkaar harkt en daarna zonder te bukken letterlijk in een handomdraai alles opschept en opruimt. De Golden Gark® werkt op iedere ondergrond en is tegelijkertijd een zeef waarmee u humusrijke grond of grind terug zeeft op de plek waar het hoort. Ook een prima hulpmiddel om uw vijver schoon te maken of sneeuw te ruimen. Bestellen kan hier.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Kathedraalconcert: Requiem van Peter Benoit

Al enkele jaren speelt deFilharmonie traditiegetrouw ťťn concert per seizoen in de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Op zaterdag 20 juni leidt chef-dirigent Edo de Waart deFilharmonie, Choeur de Chambre de Namur en Octopus Symfonisch Koor doorheen het meeslepende Requiem van Peter Benoit.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

PoŽzie


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: twee dikke vriendenMeer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Drones filmen vanuit de lucht een kunstig dansspektakel, met een ware climax op het einde. Kom dat zien, kom dat kijken!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

We worden als baby geboren met 300 beenderen, maar als we volwassen zijn, schieten er daar maar 206 van over. Dit komt omdat bepaalde beenderen aan elkaar groeien.

Meer opmerkelijk

Geluk

Waarheen je ook gaat, ga met je hele hart.
Confucius
(Chinees filosoof (551 v.C.-479 v.C.))


Grapjes

Een journalist komt in een gekkenhuis. Aan ťťn van de bewoners vraagt hij: ?Hoe heet u?? ? ?Ik ben Napoleon Bonaparte.? ? ?Meent u dat? Hoe weet u zo zeker dat u keizer Napoleon bent?? ? ?God zelf heeft het me verteld!? Een man met een lange grijze baard komt erbij staan en zegt: ?Luister niet naar deze flapdrol, deze man is compleet gek. Ik heb nooit met hem gesproken!?

Meer grapjes

Nutteloos weetje

In 1995 heeft een man op klaarlichte dag een bank met een gezicht vol citroensap overvallen. Hij was ervan overtuigd dat je door citroensap onzichtbaar kon worden en deed dan ook geen moeite om zijn gezicht te verbergen. Deze stunt leverde hem enkel een snelle arrestatie op!

Meer weetjes

Citaat

De diepte kent de oppervlakte, de oppervlakte de diepte niet.
Gys Miedema
(Nederlands aforist en dichter (1951-2001))

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Een donkerbruin vermoeden hebben.
⇒ Je weet bijna zeker hoe iets in elkaar zit of wat er zal gebeuren.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partners partners partners partnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 310.796
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.