Waar vandaan: SenNet Magazine > Zin om op date te gaan?

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/85/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 5 - Nr 14 - 2015

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Assesteenweg 65, Ternat - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Relaties

Daten door de eeuwen heen

Wist je dat Koning Boudewijn aan Koningin Fabiola werd voorgesteld door een matchmaker? Het koninklijke paar waren lang niet de enige. Eeuwenlang ging de vader, in de gedaante van matchmaker, op zoek naar een geschikte partner. Tot er in de jaren 60 een drastische ommekeer kwam, met tot op de dag van vandaag revoluties en evoluties tot gevolg. Annemieke Dubois, matchmaker bij relatiebureau Berkeley International, leidt je door de wondere wegen van het daten door de eeuwen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Welzijn

Zorg voor oudere holebi?s

Holebi?s boven de vijftig groeiden op in een tijd dat homoseksualiteit amper bespreekbaar was. Maar ook vandaag heeft deze groep het vaak nog erg moeilijk. De onwetendheid en onverdraagzaamheid binnen rusthuizen, zowel van zorgverleners als medebewoners, is vaak groot. Daardoor voelen ze zich meestal eenzaam of stappen ze noodgedwongen terug ?in de kast?. San Cooreman van Familiehulp pleit voor meer erkenning!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Uittrekbare tuinslang voor tuin en terras (30 m) (advertentie)

Een tuinslang die tot een enorme lengte kan worden uitgerekt. Het geheim ligt in het accordeoneffect: wanneer water door de slang stroomt kan deze tot wel 3x zijn eigen lengte bereiken. Na gebruik draai je de kraan weer dicht en zal je zien dat hij tot zijn oorspronkelijke lengte terugkrimpt. Vederlicht en heel handig in gebruik. Je ontvangt: 1 tuinslang, 2 opzet­stukken aan beide uiteinden, die passen op alle gangbare aansluitingen. Bestellen kan hier.


Reizen

Schrijf met de goden: schrijfvakanties op het eiland Ikaria

Wie er eens uit wil om intensief door te werken aan zijn of haar boek, bundel of levensverhaal, kan terecht bij de Vlaamse schrijf- en expressiedocente Joey Brown. Zij woont en werkt op het Griekse eiland Ikaria en organiseert daar schrijfverblijven en -vakanties. Dat vraagt om een interview!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Mysteries wereldwijd

Geheim Project Artichoke: de mens als marionet

Wat als Hollywoodfictie toch geen fictie blijkt te zijn? In de Amerikaanse speelfilm The Manchurian Candidate worden Amerikaanse soldaten gehersenspoeld en geprogrammeerd als koelbloedige moordenaars. In de jaren 50 lanceerde de CIA in het grootste geheim het project Bluebird. In één klap werd het filmscenario werkelijkheid. Welke gevolgen bracht dit met zich mee? Carl Bries neemt dit mysterie met jou onder de loep.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Nooit nog naar je zonnebril zoeken dankzij BrilClip (advertentie)

Bent u ook een van die mensen die steeds loopt te zoeken naar uw leesbril of zonnebril? Vanaf vandaag niet meer. Met een BrilClip heeft u altijd uw bril direct bij de hand. Het brilclipje werkt met een paar kleine magneetjes die de clip op zijn plaats houden. In een paar seconden aangebracht en verwijderd. Geen speld, dus geen gaatje meer in uw kleding! Bestellen kan hier.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

de KERS® 2015

Op zondag 12 juli 2015 organiseert de Nationale Boomgaardenstichting vzw haar twaalfde Euregionale Kersenhappening. Dat de KERS® ondertussen DE gezinsdag bij uitstek is geworden, dat zullen de vaste bezoekers alvast beamen. Nergens vindt u meer toepassingen met en informatie over deze Haspengouwse parel. De rijke hoogstamboomgaarden of fructuaria in de ridderlijke en prachtige omgeving van het kasteel van Alden Biesen vormen een bijzondere troef voor deze zomeractiviteit.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

Poëzie


>> Lees verder    Reageer met je mening

Licht overal waar je je blik op richt met de hoofdlamp 3W led (advertentie)

Een tocht door het donker? Elektriciteitspanne? Verlicht al je wegen met deze led hoofdlamp! De led hoofdlamp zorgt ervoor dat je steeds de handen vrij hebt. Ze voelt tevens licht en prettig om het hoofd. “Als je bang bent in het donker moet je fluiten”, maar vooral deze hoofdlamp in huis halen! Voor alle wandelaars, fietsers en survivalaars onder ons! Deze hoofdlamp is uitgerust met verschillende functies: groot licht, klein licht, knipperlicht en telescopische dimbare zoom. Bestellen kan hier.


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: hellooooMeer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Wat als je wordt uitgenodigd voor je eigen begrafenis? Iets om even bij stil te staan ...

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Omdat ik niet langer in het rood wil staan bij de bank, verdien ik in het zwart bij.

Meer opmerkelijk

Geluk

Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen.
Dietrich Bonhoeffer
(Duits kerkleider en verzetsstrijder (1906-1945))


Grapjes

Leraar: ?Weet jij wat een roodborstje is?? Student: ?Een mus met een te hoge bloeddruk.?

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Het is niet verwonderlijk dat baby?s moeite hebben om hun hoofd omhoog te houden. Het gewicht van het hoofd van een baby bedraagt immers een vierde van zijn totale gewicht. Bij een volwassene is dit ongeveer een achtste van zijn gewicht.

Meer weetjes

Citaat

Het zijn niet de bezittingen, die een mens rijk maken, maar het goede gebruik ervan.
Napoleon
(Frans staatsman en keizer (1769-1821))

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Als het melk regent, staan mijn schotels omgekeerd.
⇒ Een persoon die ook nooit eens geluk heeft. Als er al eens voordeel te halen valt, dan kan die er niets mee.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partners partners partners partnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 310.796
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.