Waar vandaan: SenNet Magazine > Voor de beste oma en opa ter wereld!

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/87/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 5 - Nr 16 - 2015

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Assesteenweg 65, Ternat - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Gelukkig Zijn

Hoe haal je het beste in jezelf naar boven?

Hoe komt het dat de ene successen boekt, terwijl de ander er niet in slaagt zijn beste zelve boven te halen? Daar zit je brein voor alles tussen! Je denken bepaalt de richting van je leven. Gelukkig kan je je denken van richting veranderen. SenNet life coach Wim Annerel reikt je enkele tips aan om niet langer vast te zitten door je denkpatroon. Zo haal je elke dag opnieuw het beste uit jezelf!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Relaties

Grootouder zijn, een rol met vele gezichten

Of je er nu klaar voor bent of niet, je bent grootouder geworden! Proficiat! Een nieuwe fase in je leven breekt aan. Vele vragen steken de kop op: Wat voor een grootouder wil je zijn? Welke taken staan je te wachten? Wat wil je betekenen voor je kleinkind? SenNet relatiecoach Ilse Reynders geeft je enkele tips om je rol als grootouder wondermooi te maken.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Zo hou je een mooie gazon (advertentie)

Op een dag steekt er een hoopje aarde de kop op, nog voor je het weet zijn dat er meer. Vermijd dat mollen je gazon helemaal ruïneren met een mollenverjager. De verjager is diervriendelijk en jij kan een mooie gazon behouden. Dankzij werken op zonne-energie geen problemen meer met batterijen. Meer info en bestellen, klik hier.


Geld & Werk

Goud, een eeuwig blinkende vaste waarde?

Beleggingen brengen altijd een zeker risico met zich mee. Wil je een extra zekerheid in de beleggingswereld? Dan is beleggen in goud een absolute must! Zelfs als de economie het slecht doet, blijft de waarde van goud stabiel. Nico Pantelis, financiële expert van Slim in Fondsen, legt uit waarom beleggen in goud een gouden zaak is.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

“Op stap met Vincent van Gogh” in het Zeeuwse Aardenburg

Het is dit jaar precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh zijn laatste adem uitblies. Daarom organiseert de Stichting Cultureel Aardenburg van vrijdag 17 tot zondag 26 juli een culturele week ter ere van deze grootse kunstschilder. Geniet van de vele exposities, voorstellingen en wandelingen in het teken van het werk en leven van Van Gogh. In juli allen richting Aardenburg!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Schrijf met de goden op het Griekse eiland Ikaria (advertentie)

7 - 11 september 2015: 5 dagen schrijfworkshops onder de vleugels van schrijfcoach Joey Brown. Schrijf uit je hart, vrij en gedurfd, geïnspireerd door het eiland en haar goden. Uiteraard met theorieën uit het schrijversvak.

Voor wie geen behoefte heeft aan groepsvakantie, maar wel lekker wil doorschrijven, is er nog de hele maand september individueel schrijfverblijf. Inclusief dagelijkse coaching. Info.


Recept

Oma’s recepten: advocaat

Advocaat, heerlijk bij een kopje koffie, een ijsje of gewoon met een toefje slagroom. Het gerechtje is nog heerlijker als je het volledig zelf maakt. Foodblogger Judith Pagrach onthult in haar recept stap voor stap de geheime kneepjes om de perfecte advocaat te maken.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

Poëzie: Max


>> Lees verder    Reageer met je mening

Ben je ook altijd op zoek naar je sleutels? (advertentie)

Dan is er nu een oplossing: dankzij een kleine extra sleutelhanger aan je sleutels kan je de sleutels makkelijk terugvinden door ernaar te fluiten!
Deze fantastische technologie gaat je véél (onaangename) zoektijd besparen! Slechts €4,99 v.a. 3st. Meer info en bestellen, klik hier.


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: kijk eens naar het v.....Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Een van onze SenNet bloggers heeft een eigen lied met clip gemaakt. Veel luister- en kijkplezier met ‘Ik wil van je houden’ van Chelleke van de krak!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Je verliest meer gewicht door elke dag een halfuur te sporten dan elke dag een uur.

Meer opmerkelijk

Geluk

Elke poging die mislukt, brengt u een stap dichter bij het geluk.
Thomas Alva Edison
(Amerikaans uitvinder (1847-1931))


Grapjes

Een Zwitser die de weg kwijt is, stopt bij twee Engelse toeristen om de weg te vragen. “Sprechen Sie Deutsch?”, vraagt hij. De twee mannen geven echter geen kik. Waarop de Zwitser vraagt: “Excusez-moi, parlez vous Français?” De twee mannen blijven echter voor zich uit staren. “Parlare Italiano?”, probeert de Zwitser nog en “Habla usted Español?” Maar de twee mannen blijven zwijgen, waarop de Zwitser boos wegrijdt. Daarop zegt de ene Engelsman tegen de andere: “Eigenlijk zouden we ook een vreemde taal moeten leren.” De andere Engelsman antwoordt: “En waarom dan wel? Die man van daarnet sprak wel vier vreemde talen en het heeft hem geen sikkepit geholpen!”

Meer grapjes

Nutteloos weetje

De zaadcel van een muis is groter dan die van een walvis.

Meer weetjes

Citaat

Ons hoofd is rond zodat ons denken van richting veranderen kan.
Rainer Maria Rilke
(Duits dichter (1875-1926))

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Iets blauw blauw laten.
⇒ Er niet meer over spreken en doen alsof het niet gebeurd is.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partners partners partners partnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 310.796
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.