Waar vandaan: SenNet Magazine > Hoe word je een optimist?

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/88/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 5 - Nr 17 - 2015

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Assesteenweg 65, Ternat - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Psychologie

Optimisme: een sterkte of zwakte?

Is voor jou het glas half vol of half leeg? Met andere woorden: ben je een optimist of een pessimist? Een pessimist? Tijd om daar verandering in te brengen! Positief in het leven staan, is een bron van energie. Het helpt ons onder andere om moeilijkheden beter te trotseren. Wist je zelfs dat optimisten langer leven? Gelukkig kan je leren om optimistisch door het leven te gaan. Robin Timmer transformeert je in drie stappen in een optimist!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Inzicht

Europa weert gevaarlijke producten van buiten EU, maar is intern minder streng

Vorig jaar werden bijna 2500 gevaarlijke producten van de Europese markt gehaald. Daarbij gaat het van speelgoed en kleding tot motorvoertuigen.Twee op drie van deze onveilige goederen waren afkomstig uit China. Maar wat met producten gemaakt op Europese bodem? Deze circuleren gewoon vrij rond. SenNet columnist Jan Schils roept de Europese Unie op het matje.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Val nooit zonder inkt met deze spotgoedkope printerinkt voor talloze printers! (advertentie)

Voortaan hoef je nooit meer schrik te hebben om zonder printerinkt te vallen, want met deze spotgoedkope cartridge megapacks ben je op elke lading printwerk voorbereid! Deze cartridges leveren druk- en printwerk van dezelfde kwaliteit als cartridges van grote merken, maar kosten héél wat minder! Koop nu deze compatibele inktcartridges en bespaar tot 70%! Bestellen kan hier.


SenNet Life

Op uitstap naar Hulst met de mailgroep Fotografie

De tweede uitstap van de SenNet mailgroep Fotografie is een feit! Op 2 juni trokken ze deze keer richting Hulst, een van oudsher bloeiende handelsstad in Zeeuws-Vlaanderen. Met onder andere een bezoek aan een kasteel en de mooiste basiliek van Nederland werd het een dag vol fotografie, artistieke en historische bezienswaardigheden en bovenal plezier onder vrienden. Lees hier hun prachtige relaas en vooral: bekijk hun adembenemende foto’s!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Leven in balans

Waar steek jij je energie in?

Ben jij al eens bij jezelf te rade gegaan, waarbij je jezelf de vraag stelt: Wat wil IK? Vaak zitten we gevangen in de razendsnelle stroom van het leven. We zijn zo druk bezig, dat we vergeten waar we nu eigenlijk heen gaan. SenNet healing coach, Isabelle Lambrecht, moedigt je aan om regelmatig stil te staan bij wat je doet. Durf van richting te veranderen!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Culinair

Sterrenrestaurant La Truffe Noire

In de buurt van het Terkamerenbos in Brussel kan je voor een tafel terecht bij Luigi Ciciriello van restaurant La Truffe Noire. In elk van de exclusieve gerechten is een glansrol voor een van de meest delicate en mysterieuze producten uit de natuur weggelegd: de truffel. Het leverde hen een Michelinster op.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Sticky dashboard pad: hét autoaccessoire dat blijft hangen! (advertentie)

Weet jij ook niet meer waar je al je spullen in je auto kwijt moet? Liggen de vakjes van je auto ook altijd vol? Dat is nu verleden tijd met deze multifunctionele Sticky Pad Deluxe! Je kan er niet alleen je kleingeld of je zonnebril in kwijt, ook kan je je gps-toestel of je smartphone erin plaatsen. Plak en gebruiksklaar! Bestel hier.


Cursiefje

Poëzie: Jij bent mijn alles


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: rijexamenMeer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

De reactivering van bruggepensioneerden wordt in dit hilarische filmpje op een erg ludieke wijze onder de loep genomen. Er mag ook al eens hard gelachen worden!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Nachtvorst: een koning die overdag vrij heeft.

Meer opmerkelijk

Geluk

Het opperste geluk in het leven is de overtuiging dat je bemind wordt om wie je bent, of liever, bemind wordt ongeacht wie je bent.
Victor Hugo
(Frans schrijver (1802-1885))


Grapjes

Arthur is 90 jaar oud. Hij golft elke dag sinds hij 25 jaar geleden met pensioen is gegaan. Op een dag komt hij terneergeslagen thuis. "Dat was de laatste druppel", zegt hij tegen zijn vrouw, "ik stop met golfen. Mijn ogen zijn zo slecht geworden dat wanneer ik de bal heb geraakt, ik niet meer kan zien waar hij naar toe is gegaan." Zijn vrouw leeft met hem mee en maakt een kopje thee voor hem. Terwijl ze gaan zitten, zegt ze: "Waarom neem je mijn broer niet mee en probeer je het nog een keer." "Dat maakt niet uit", zucht Arthur, "jouw broer is 103 jaar oud. Hij kan me niet helpen." "Hij mag dan 103 jaar oud zijn," zegt zijn vrouw, "maar zijn ogen zijn nog perfect." Dus de volgende dag gaat Arthur met zijn zwager golfen. Hij legt de bal neer, maakt een krachtige zwaai en staart met nijpende ogen het veld af. Hij wendt zich tot zijn zwager: "Heb je de bal gezien?" "Natuurlijk!" antwoordt hij, "Ik heb perfecte ogen." "Waar is hij naartoe gegaan?", vraagt Arthur. "Dat kan ik me niet meer herinneren.”

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Romeinen betaalden hun soldaten met zout. Het woord salaris is afgeleid van ‘sal’, wat zout betekent.

Meer weetjes

Citaat

We moeten onze kinderen leren dromen met hun ogen open.
Harry Edwards
(Afro-Amerikaans socioloog (1942-))

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Lachen als een boer met kiespijn.
⇒ Iemand die mee lacht met anderen, zonder zelf een reden tot lachen te hebben.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partners partners partners partnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 310.796
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.