Waar vandaan: SenNet Magazine > Slim beleggen kan iedereen!

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/102/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 5 - Nr 31 - 2015

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Assesteenweg 65, Ternat - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Reizen

5 redenen om naar Zeeuws-Vlaanderen te gaan!

Wil je weten hoe je alles uit je verblijf in Zeeuws-Vlaanderen haalt? SenNet zet voor jou 5 redenen op een rijtje waarom Zeeuws-Vlaanderen, een mix van bourgondisch Vlaanderen en het uitgestrekte Zeeland, dé perfecte locatie is voor een fijne citytrip. Zeker als je 2 nachten kan logeren in een fijn hotel met bubbels, ontbijt, diner én gratis gebruik van de sauna en fitness. Daarvoor krijg je van SenNet Magazine twee knalaanbiedingen! Neem snel een kijkje!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gezondheid

Een screeningsmammografie redt je leven!

De meest voorkomende kanker bij vrouwen is nog steeds borstkanker, en jullie bevinden zich in de kwetsbaarste leeftijdscategorie. Drie op de vier vrouwen die aan de ziekte lijden, zijn immers 50 jaar of ouder. Daarom is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn, om borstbewust te leven en om het belang van vroegtijdige opsporing te kennen. Pink Ribbon ontkracht in dit artikel de mythes over de screeningsmammografie.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Ziekenhuisopnames worden steeds korter. Wat met je zorg? (advertentie)

Hierdoor groeit de vraag naar niet-medische zorg dan ook exponentieel. Wil je zeker zijn dat er iemand voor je klaarstaat? Als je op een dag na een ziekenhuisopname kampt met praktische problemen, zoals je wassen, boodschappen doen, de (klein)kinderen naar school brengen, ... is een steeds bereikbare zorgmanager een veilige oplossing. Vraag hier meer informatie!


Geld & Werk

Vastgoed, het alternatief voor de turbulente markten

De afgelopen weken hebben het voor veel beleggers weer pijnlijk duidelijk gemaakt: wie investeert in aandelen, moet rekening houden met turbulentie. Dalingen van 10 tot 20 procent op de aandelenmarkten, zijn ?part of the game?. Een manier om deze volatiliteit het hoofd te bieden, is door te diversifiëren. En vastgoed is en blijft dan een prima keuze. Nico Pantelis, financiële expert van Slim in Fondsen, toont je de voor- en nadelen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Relaties

De Koude Oorlog in huis-tuin-en-keuken-formaat

Na bijna dertig jaar huwelijk gaat Willem van Ringelensteijn (56) op zichzelf wonen. Met zijn echtgenote heeft hij besloten tot een ?time-out?. Hun kinderen stemden hiermee in. Speciaal voor SenNet Magazine schrijft hij een column over hoe hij dit proces beleeft en ervaart, tot op het bot, tot aan de einddatum van hun ?akkoord?: een jaar na dato? Lees hier het eerste deel van zijn pakkende verhaal.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Uw geld verdient beter! (advertentie)

Spaarboekjes leveren al lang niets meer op. Weet je niet hoe je je geld toch kan laten renderen? Al eens aan de aandelenmarkt gedacht? Slim in Fondsen leert je hoe je eenvoudig en snel begint met beleggen. Als trouwe lezer van SenNet Magazine kan je de boeiende beleggingsgids gratis downloaden! Klik hier voor meer informatie.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Els de Schepper schittert in ?Piaf, de musical?

Na een succesvolle première in de Gentse Capitole is ?Piaf, de musical? neergestreken in de Antwerpse Stadsschouwburg. Het voorbije weekend werden hoofdrolspeelster Els de Schepper en haar cast wederom uitvoerig getrakteerd op een staande ovatie. Komend weekend én tijdens de kerstdagen blijft Piaf rondhangen in Antwerpen. Aansluitend gaat de gelauwerde theaterproductie nog op tour in Vlaanderen en Nederland.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Prettig esthetisch genoegen in Kortrijk

Al negentien werkjaren lang houdt vzw Euterpe in het Kortrijkse de klassieke kamermuziek alive and kicking. Voor het eerste concert van het nieuwe seizoen had de vereniging ?een sympathiek duo? uitgenodigd. En inderdaad, een encore krijg je doorgaans niet elke avond voorgeschoteld. Waarna celliste Camille Thomas en pianoman Julien Libeer met een bij vlagen heerlijke zin voor nuance Beethoven, Franck én Ginastera bij de horens zouden vatten.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Stijlvolle herensokken Pierre Cardin, 12 paar = 17,96 euro! (advertentie)

Je herkent het vast. Gaten in je sokken, sokken in de was of sokken die niet lekker zitten. Met deze aanbieding herensokken van het modehuis Pierre Cardin bent u in een keer verlost van deze ongemakken! Deze stijlvolle sokken zijn van hoge kwaliteit en garanderen een comfortabele pasvorm. Bovendien passen ze bij elke look, van casual tot zakelijk. Bestellen kan hier.


Welzijn

Moderne technologie versus menselijke zorg

Begin oktober werden op Expo60+ enkele nieuwe gadgets en hulpmiddelen voorgesteld die van pas kunnen komen bij ouderenzorg. De digitale en technologische revolutie is ongetwijfeld een meerwaarde voor alle betrokken actoren in de zorgsector, toch moeten we oppassen dat de slinger niet te ver doorslaat. Technologie mag namelijk nooit de plaats innemen van menselijke zorg. Peter Catthoor van Familiehulp brengt verslag uit.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

Eén zomer lang


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: geef me de vijf!Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Deze man blaast bubbels onder water. Heel speciaal om te zien!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

In ons lichaam zit maar liefst 100.000 kilometer (!) aan bloedvaten. Dat is twee en een halve keer de omtrek van de aarde!

Meer opmerkelijk

Geluk

Er is geen weg naar geluk. Geluk is de weg.
Wayne Dyer
(Amerikaans schrijver (1940 - ))


Grapjes

Een man en een olifant zitten samen in de sauna. Op een gegeven moment kijkt de olifant verward naar de man en vraagt: 'Eet jij daarmee?'

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Een vlo kan 350 keer zijn lichaamslengte springen.

Meer weetjes

Citaat

Het enige wat je met liegen bereikt is niet geloofd worden als je de waarheid spreekt.
Aristoteles
(Grieks filosoof (384 ? 322 v.C.))

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Met een kanon op een mug schieten.
⇒ Ophef maken om niks / overdreven zware maatregelen nemen.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 310.796
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.