Waar vandaan: SenNet Magazine > Je betaalt te veel voor je energie!

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/104/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 5 - Nr 33 - 2015

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Assesteenweg 65, Ternat - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Levensstijl

10 tips om energie te besparen!

Amper anderhalf jaar nadat de btw op elektriciteit verlaagd werd van 21 naar 6%, heeft de federale regering beslist om terug te komen op die maatregel en opnieuw 21% te heffen. Dat betekent dus dat de elektriciteitsfactuur van alle gezinnen sinds 1 september fiks de hoogte ingegaan is. Tijd om eens na te denken over je energieverbruik. Hier lees je 10 tips om te snoeien in je energiefactuur!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Beauty

Omega vetzuren doen wonderen voor je huid!

Een goede gezondheid is de basis voor een mooie huid. Omega 3, 6 of 9, zal bij de meesten onder jullie wel een belletje laten rinkelen, maar heb je ook al gehoord over het omega 7-vetzuur? SenNet Beautyconsulente Christine Huybrechts vertelt je er alles over. Daarnaast kan je ook profiteren van een mooie korting op een doeltreffende antirimpelcrème!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Je pc traag? Doe een gratis check-up! (advertentie)

Er is wel degelijk iets te doen aan je computerproblemen. Als je pc beetje bij beetje trager is geworden, totdat je er gek van wordt, het lang duurt om op te starten, je te maken krijgt met crashes etc, kopen veel mensen gewoon een nieuwe computer. Maar wist je dat je al die ongemakken kan oplossen? Klik hier voor de gratis scan en ontdek of er nog iets te doen is!


Levensstijl

Wat als je kind gaat scheiden?

Niet alleen voor ouders en kinderen is een echtscheiding moeilijk, ook voor grootouders is het een ingrijpend en aangrijpend gebeuren. Er is steeds een impact op de relaties met zowel het eigen kind, schoonkind als de kleinkinderen. Als grootouder heb je ook heel wat vragen. Wat kan ik doen om mijn kind in scheiding te steunen? Zal ik mijn kleinkinderen nog zien? Welke contacten zijn nog mogelijk? Erkend bemiddelaar Eric De Corte geeft duiding.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Geld & Werk

Verdient smart beta een plek in je portefeuille?

Veel beleggers kunnen niet meer zonder: de exchange trade funds (ETF?s). In tegenstelling tot actieve fondsmanagers, die zelf een beleggingsvisie vormen en ernaar handelen, zijn ETF?s vooral bedoeld om een index te volgen. Maar sinds kort is er een tussenweg: de smart beta ETF. Nico Pantelis, financiële expert van Slim in Fondsen, legt uit of dat voor beleggers een slim idee is.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Wat als jij er niet kan zijn voor je ouders? (advertentie)

Je vader of moeder is net thuis uit het ziekenhuis. Of jij boodschappen wil doen en eten klaarmaken? Graag, moest je nu niet net op de skilatten staan in Oostenrijk. Dankzij een steeds bereikbare zorgmanager ben je gerust: je ouders krijgen de zorg die ze nodig hebben na een ziekenhuisopname, en jij kan genieten van je vakantie. Vraag hier meer informatie!


Relaties

Mijn lot is bezegeld

Na bijna dertig jaar huwelijk gaat Willem van Ringelensteijn (56) op zichzelf wonen. Met zijn echtgenote heeft hij besloten tot een ?time-out?. Hun kinderen stemden hiermee in. Speciaal voor SenNet Magazine schrijft hij een column over hoe hij dit proces beleeft en ervaart, tot op het bot, tot aan de einddatum van hun ?akkoord?: een jaar na dato? Lees hier het tweede deel van zijn pakkende verhaal.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Laat Kerstmis maar al beginnen!

Wie de Nederlandse zanger Jan Smit graag aan het werk wil zien, moet op maandag 14 december zeker afzakken naar Hasselt voor een van de grootste, en bovendien gratis, kersthappenings van de lage landen: Winterland! Hij stelt er graag zijn nieuwe cd 'Kerst Voor Iedereen' voor. Meewiegen op de gezellige kerstklassiekers, én genieten van vier splinternieuwe kerstliedjes. De herdertjes lagen bij nachte ...
>> Lees verder    Reageer met je mening

Cornerstones: unieke assistentiewoningen (advertentie)

U kijkt graag vooruit? Uw plannen wijzigen voortdurend en dus richt u uw leven telkens opnieuw anders in. U koopt, verhuist, verbouwt, investeert ... De noden en verwachtingen wat wonen betreft zijn helemaal anders dan vroeger. Cornerstones speelt in op die veranderingen. Wij creëren assistentiewoningen voor mensen die willen wonen of investeren in een plaats waar ouder worden comfortabel en boeiend is. Meer info.


Gezondheid

Het sterkste wapen tegen borstkanker? Preventie!

Waarom borstkanker precies optreedt bij iemand, is niet duidelijk. Wel is het wetenschappelijk bewezen dat je minder risico loopt als je voldoende beweegt. Daarnaast voel je je ook beter tijdens de behandeling als je sport, en heb je minder kans om te hervallen. Pink Ribbon geeft je meer tekst en uitleg bij de risicofactoren.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Recept

Tip voor de feestdagen: gevulde speculaas

Wie is er geen fan van heerlijk geurende speculaas? Met het koude winterweer en de feestdagen in het vooruitzicht, is het de perfecte tijd om je bakkunsten te tonen! Foodblogger Judith Pagrach leert je stap voor stap hoe je een lekkere gevulde speculaas op tafel tovert. Smakelijk!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: handig!Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Dieren hebben niet veel nodig om blij te zijn. Deze papegaai is dolgelukkig met een stukje keukenrol!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Er sterven jaarlijks meer mensen door ezels, dan door vliegtuigongevallen.

Meer opmerkelijk

Geluk

Ons eigen geluk schijnt ons altijd kleiner dan het geluk van anderen, en ons eigen ongeluk groter dan het ongeluk van anderen.
Jean de Boisson (1918-1985)
(Nederlands schrijver)


Grapjes

Ik speelde vroeger voetbal, tennis, basketbal, volleybal en schaken, maar ik moest stoppen omdat mijn zoon de Playstation kapot heeft gemaakt!

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Je produceert gedurende je hele leven genoeg speeksel om twee zwembaden te vullen.

Meer weetjes

Citaat

Het is niet verwonderlijk, dat de ervaring ons zo weinig helpt: wij veranderen met de dag en wat wij onze ervaring noemen, is de ervaring van een ander die wij niet meer zijn.
Jules Tannery (1848-1910)
(Frans wiskundige)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

De bokkenpruik op hebben.
⇒ Slecht gehumeurd zijn.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 310.796
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.