Waar vandaan: SenNet Magazine > Met deze tips ben je die tegenslag zo te boven!

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/107/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 5 - Nr 36 - 2015

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Assesteenweg 65, Ternat - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Welzijn

Liefde als nieuwe zingeving?

'We hebben God uit de hemel neergeschoten en vervangen door de illusie van onze eigen ik-goddelijkheid.? In barre tijden van religieus terrorisme zou deze uitspraak toegeschreven kunnen worden aan bepaalde fanatieke groeperingen, maar niks is minder waar. Ze is volledig op het conto van Dirk De Wachter. Peter Catthoor van Familiehulp had een uitgebreid gesprek met de bekende Antwerpse psychiater.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gelukkig Zijn

Zo ga je om met mislukking in je leven

Alles gaat niet altijd vanzelf. Soms misluk je. En dat is niet leuk. Zeker niet als het net is gebeurd. Maar door de jaren heeft SenNet life coach Wim Annerel samen met zijn coachingklanten enkele stappen geleerd die je kunnen helpen om op een slimmere en gezondere manier om te gaan met een mislukking. Gedaan met jezelf in zelfmedelijden te wentelen of met maandenlang niets meer te durven ondernemen!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Wilt u ook weten wat de Belgische kust u te bieden heeft? (advertentie)

Lekker genieten van een wandeling in de duinen? Of uitwaaien een zee? Een appartement aan zee is voor u de ideale oplossing! En een investering in vastgoed aan zee is een zeer goede keuze. Klik hier voor meer info.


Inzicht

Ziekenhuisbacterie eist jaarlijks duizenden doden, maar gevaar wordt weggewuifd

Jaarlijks sterven er in ons land enkele duizenden mensen aan de ziekenhuisbacterie. Dat meldde het Wetenschappelijk Instituut voor de Volksgezondheid onlangs, maar de medische wereld relativeert de cijfers en hier en daar wordt het bericht zelfs belachelijk gemaakt. SenNet Columnist licht de situatie toe.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Ode aan de kunsten

De nabootsing van een indruk volgens de ene, die blik in haar ogen volgens de andere. Tja, wat is kunst eigenlijk? To do a dangerous thing with style, is what I call art (iets gevaarlijks doen met stijl, dat is voor mij kunst) zo opende Dirk De Wachter zijn lezing over dit onderwerp met een versregel van Charles Bukowski. Het Quatuor Tana antwoordde toepasselijk met gedurfde muziek van Philippe Boesmans en Arnold Schönberg.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Laagstaande zon? Snel donker? Extra veilig in het verkeer dankzij de Clear View Zonneklep! (advertentie)

Hou de zon tegen en stop het verblinde en levensgevaarlijke felle licht met het Clear View zonnescherm. Het verbazingwekkende, zeer handige en neerklapbare zonnescherm dat in slechts enkele seconden een eind maakt aan die schittering en het scherpe zonlicht tempert. De normale zonneklep blokkeert een groot deel van je zicht, maar de Clear View niet. Bestellen kan hier.


Mysteries wereldwijd

Onmogelijke en onverklaarbare foto's

Wie houdt er niet van prettige vakantiekiekjes? Leuk om te maken, maar ook minstens even leuk om achteraf nog eens herinneringen op te halen. Heb jij het al eens meegemaakt dat er zaken of personen op je foto opduiken die er eerst niet waren? De mensen in dit artikel in ieder geval wel. Carl Bries neemt dit mysterie met jou onder de loep.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Ik ben verslaafd aan zingen!

Een paar jaar geleden werd Frans Bauer ? Fransje voor de Vlaamse vrienden - nog uitgeroepen tot positiefste Nederlander en die titel heeft hij het voorbije jaar opnieuw glans gegeven. Makkelijk was het niet want op privévlak moest Frans afscheid nemen van z?n geliefde vader Chris. Gelukkig maken de muziek én zijn fans veel goeds. Binnenkort kan je hem live aan het werk zien in Antwerpen of Hasselt!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Stijlvolle herensokken Pierre Cardin, 12 paar = 17,96 euro! (advertentie)

Je herkent het vast. Gaten in je sokken, sokken in de was of sokken die niet lekker zitten. Met deze aanbieding herensokken van het modehuis Pierre Cardin bent u in een keer verlost van deze ongemakken! Deze stijlvolle sokken zijn van hoge kwaliteit en garanderen een comfortabele pasvorm. Bovendien passen ze bij elke look, van casual tot zakelijk. Bestellen kan hier.


Cursiefje

Poëzie: Wachten is de boodschap


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: ik wil ze alledrie...Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Wauw, hier word je stil van: Adele's nieuwe single 'Hello' in Amerikaanse gebarentaal, boordevol emotie.

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Wist je dat de aansteker al werd uitgevonden voor de lucifer?

Meer opmerkelijk

Geluk

Wie niet van het geluk weet te genieten als het komt, moet niet klagen als het hem verlaat.
Miguel de Cervantes (1547 -1616)
(Spaans schrijver)


Grapjes

Jantje heeft twee vliegen gevangen en zegt tegen zijn moeder ?Volgens mij is het een mannetje en een vrouwtje?. Zijn moeder kijk verbaasd en vraagt ?Hoe kan je dat nou weten Jantje?? Waarop Jantje antwoordt: ?Het vrouwtje zat op het aanrecht en het mannetje zat op de zetel?.

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Als je het hoofd van een kakkerlak eraf hakt kan hij nog ruim 9 dagen blijven leven. Hij overlijdt daarna aan hongersnood.

Meer weetjes

Citaat

Een kamer zonder boeken is als een lichaam zonder ziel.
Cicero (106 v.C. - 43 v.C.)
(Romeins redenaar, politicus, advocaat en filosoof)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Als je geschoren wordt, moet je stilzitten.
⇒ Als er scherpe kritiek op je gegeven wordt, kun je beter rustig wachten tot het voorbij is, in plaats van erop in te gaan.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 310.796
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.