Waar vandaan: SenNet Magazine > Tijd voor meer passie in je leven!

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/108/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 5 - Nr 37 - 2015

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Relaties

Passievol leven en liefhebben doe je zo!

Leef jij voluit vanuit je hart? Of heb je jezelf wel al eens afgevraagd of je wel het leven leidt dat je wilt leiden? Is de passie soms ver te zoeken en heb je het gevoel meer geleefd te worden? Dan is het dringend tijd om dat innerlijke vuur weer aan te wakkeren! Ilse Reynders van Altero toont je wat passie is en hoe je die passie ook in je relatie levend houdt.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Levensstijl

Hoe blijf je als ouder of grootouder uit de discussie?

Als ouder of grootouder geconfronteerd worden met een echtscheiding van je kind of kleinkind is niet niets. Het drukt je, het vreet aan je, het doet zeer en geeft verdriet; maar wat kan je doen? Erkend bemiddelaar Eric De Corte geeft je in dit artikel een reeks tips om voorzichtig aanvaardbare boodschappen over te brengen en vooral uit de discussies te blijven.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Brengen uw spaarcenten ook te weinig op? (advertentie)

Spaarboekjes en aandelen zijn vandaag geen veilige en zorgeloze belegging. Investeren in een comfortabele assistentieflat in een vergrijzende samenleving is dat wel. Een assistentieflat is verstandig voor nu en prettig voor later. Als  trouwe lezer van Sennet Magazine kan u een handige gids downloaden om u te wapenen de juiste beslissing te nemen. Klik hier om de handige tips te ontvangen. 


Gezondheid

Okselklierruiming niet langer nodig bij borstkanker

Een okselklierruiming kan ervoor zorgen dat er een lymfoedeem en een functiebeperking van de arm optreedt. Gelukkig hebben studies aangetoond dat zo'n ruiming in vele gevallen niet nodig is bij de behandeling van borstkanker. Er werd een nieuwe behandeling ontwikkeld, waarbij de meeste klieren behouden kunnen worden. Pink Ribbon geeft duiding.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Relaties

In steeds nauwere schoentjes

Na bijna dertig jaar huwelijk gaat Willem van Ringelensteijn (56) op zichzelf wonen. Met zijn echtgenote heeft hij besloten tot een ?time-out?. Hun kinderen stemden hiermee in. Speciaal voor SenNet Magazine schrijft hij een column over hoe hij dit proces beleeft en ervaart, tot op het bot, tot aan de einddatum van hun ?akkoord?: een jaar na dato? Lees hier het vierde deel van zijn pakkende verhaal.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Ook op zoek naar hoger rendement? (advertentie)

Hebt u het ook gehad met het lage rendement op uw spaarboekje? Hotelvastgoed biedt een veilig alternatief. Kies voor een zekere investering in het Mercure hotel in Blankenberge en ontvang een degelijk rendement, tot 9000 euro per jaar. Klik hier voor meer informatie.


Recept

Glutenvrij bananenbrood met blauwe bessen: heerlijk én gezond!

Schrap jij steevast gluten, lactose en geraffineerde suikers van je menu, maar ben je toch een echte zoetekauw? Foodblogger Judith Pagrach heeft het perfecte recept gevonden om bananenbrood met blauwe bessen te bakken: heerlijk én gezond! Zet je oven maar al aan!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Geld & Werk

Mooie rendementen? Kijk dicht bij huis!

Jarenlang hebben de Europese beurzen het af moeten leggen tegen de Amerikaanse indices. Beleggers op zoek naar rendement, konden dan ook beter kijken naar Amerikaanse aandelen. Daar lijkt dit jaar verandering in te komen. Moeten beleggers die op zoek zijn naar een goed rendement nu dichter bij huis gaan kijken? Nico Pantelis, financiële expert van Slim in Fondsen, licht de situatie toe.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Heerlijk massagekussen voor de nek en schouders (advertentie)

Laat je heerlijk ontspannen door dit praktische en weldadige nekmassagekussen van Medisana. Je kan het massagekussen ook gemakkelijk mee op reis nemen en ook onderweg genieten van een welverdiende ontspanning. Bestellen kan hier.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Even alle zorgen vergeten en feesten!

Het Gentse Kuipke was zaterdagavond het decor voor de 5de editie van het Festival van de Ambiance. Net als de voorbije jaren, zorgden de duizenden feestvierders en ambiancemakers voor een gezellige drukte rondom het Citadelpark. De bezoekers, organisatoren en artiesten waren laaiend enthousiast over de fantastische avond. Noteer de volgende editie alvast in je agenda: 6 december 2016!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

Poëzie: De kolonel


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: eerst wegenMeer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Deze schattige uil heeft z'n dansschoentjes alvast aangetrokken!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Sommige sterren kunnen wij wel nog zien, terwijl ze eigenlijk niet meer bestaan.

Meer opmerkelijk

Geluk

Het geluk van een kind begint in het hart van de moeder.
Phil Bosmans (1922 - 2012)
(Belgische pater en schrijver )


Grapjes

Een Engelsman, een Schot en een Ier hebben zojuist een bank overvallen en zijn op de vlucht voor de politie. In een verlaten warenhuis vinden ze een stapel jutezakken, en ze besluiten alle drie een zak te nemen en er zich in te verstoppen. Even later arriveert de politie bij de stapel jute­zakken. Ze zien dat drie van de zakken gevuld zijn, dus ze stampen eens ferm tegen de eerste zak. Zegt de Engelsman: ?Miauw!? De agenten trappen tegen de tweede zak, en de Schot roept:?Woef!? Wanneer ze ten slotte tegen de derde zak stampen, zegt de Ier: ?Aardappelen!?

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Een varken is fysiek niet in staat om naar de lucht te kijken.

Meer weetjes

Citaat

Wanneer je verdrietig bent, kijk dan opnieuw in je hart en zie dat je huilt om wat je vreugde schonk.
Kahlil Gibran (1883 - 1931)
(Libanees-Amerikaans schrijver en kunstschilder )

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Als de koekoek zwijgt, dan hoort men de leeuwerik.
⇒ Als de dwazen hun woord hebben gedaan dan komt vaak een verstandig mens pas aan het woord.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 310.796
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.