Waar vandaan: SenNet Magazine > Gelukkig 2016! Klaar voor een nieuw SenNet Magazinejaar?

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/112/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 6 - Nr 1 - 2016

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Ga GRATIS naar het Vakantiesalon Vlaanderen 2016

Kom inspiratie opdoen van 21 t.e.m. 25 januari in Antwerp Expo. Het Vakantiesalon Vlaanderen heeft dit jaar weer een heleboel interessante thema?s. Niet te missen: Piazza Italiana, de motorvakanties en gratis duikinitiaties. Ontdek ook de exclusieve saloncondities op de ?Happy Deals?-route. Kijk snel hoe je jouw gratis ticket kan reserveren!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gezondheid

Borstkanker: niet enkel een vrouwenziekte

Bij borstkanker denk je in de eerste plaats aan vrouwen en hoe de ziekte een aanslag is op hun vrouwelijkheid. Wat je misschien niet weet, is dat borstkanker niet uitsluitend een vrouwenziekte is; ook mannen kunnen er het slachtoffer van worden. Het overkwam ook Henk Van daele. Pink Ribbon vertelt je meer over borstkanker bij mannen.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Moet je gezien hebben - tentoonstelling Gladiatoren! (advertentie)

Nog tot 3 april brengt het Gallo-Romeins Museum de leefwereld van de gladiatoren tot leven. Met authentieke wapens, spectaculaire helmen, levensechte figuren, ... En dit alles in een unieke samenwerking met het Colosseum. Elk weekend, elke feestdag, elke woensdagnamiddag en elke dag van de schoolvakanties kan je met je kleinkinderen deelnemen aan speelse workshops. Info: www.galloromeinsmuseum.be.


Recept

Heerlijk stoofpotje met vis

Wintertijd is stoofpottijd! Ook al kunnen we niet echt spreken van winters weer, een lekker gezellig stoofpotje past altijd! Heb je er al eens eentje met vis klaargemaakt? Foodblogger Judith Pagrach geeft je alvast een heerlijke tip!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Relaties

Gevangen in onze eigen fuik?

Na bijna dertig jaar huwelijk gaat Willem van Ringelensteijn (56) op zichzelf wonen. Met zijn echtgenote heeft hij besloten tot een ?time-out?. Hun kinderen stemden hiermee in. Speciaal voor SenNet Magazine schrijft hij een column over hoe hij dit proces beleeft en ervaart, tot op het bot, tot aan de einddatum van hun ?akkoord?: een jaar na dato? Lees hier het zesde deel van zijn pakkende verhaal.
>> Lees verder    Reageer met je mening

500 testpersonen gezocht voor allernieuwste hoortoestel! (advertentie)

AudioNova zoekt 500 testpersonen die mee willen doen aan een praktijkonderzoek naar het nieuwste hoortoestel; de Ultime2 Pro Design van Selectic. Dit hoortoestel laat verbluffende resultaten zien bij het filteren van ‘spraakinformatie’ uit lawaai, waardoor het minder inspanning vergt om gesprekken te volgen. Klik hier voor meer informatie!


Relaties

Grijze echtscheidingen ? scheiden op latere leeftijd

Hoe is het om als koppel na meer dan 25 of 30 jaar of nog langer uit elkaar te gaan? Je bent dan al vlot de vijftig voorbij. Mensen zitten in een andere ?setting? dan twintigers of dertigers die het na minder dan 10 jaar al laten afweten. Maar de breuk doet net zo?n pijn. Erkend bemiddelaar Eric De Corte geeft je inzicht in de redenen waarom koppels na vele jaren beslissen om te scheiden.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Geld & Werk

Een goed beursvoornemen: spreid die portefeuille!

2015 is voor veel beleggers een jaar om snel te vergeten. Een hoop beursturbulentie met uiteindelijk zeer magere rendementen. Maar, als we een les mogen trekken uit de gebeurtenissen van vorig jaar, dan is het wel dat een goed gespreide portefeuille een absolute must is. Wat Nico Pantelis, financiŽle expert van Slim in Fondsen, betreft mag het goede voornemen van iedere belegger in 2016 zijn: het samenstellen van een evenwichtige beleggingsportefeuille.
>> Lees verder    Reageer met je mening

De smart forfour aan feestelijke stockvoorwaarden (advertentie)

Ga tot en met 12 januari 2016 langs bij je smart center, kies je smart forfour – met vier zitplaatsen - uit stock, en profiteer van uitzonderlijk feestelijke stockvoorwaarden en krijg er nog een gratis set smart winterwielen* bovenop. Zo zeggen wij ‘Prettige Feesten’! Surf naar www.smartoutlet.be of ga langs bij een smart center in je buurt. * actie geldig tot en met 12/01/2016 op een smart forfour


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Gene Thomas: Ik ben een gevoelsmens

Gene Thomas staat bekend als warmbloedige singer/songwriter en sympathieke televisiepresentator. In 2003 hing iedereen aan zijn lippen toen hij voor het eerst 'Voor haar' zong. Nu komt hij naar buiten met een nieuwe versie van het prachtige nummer. Het wordt een avontuur. Een wondermooi verhaal. Bekijk hier de clip!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

PoŽzie: Handen


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: en toch geraak ik binnen....Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Door deze twee kleine acrobaten valt je mond open van verbazing!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Dolfijnen roepen elkaar bij 'naam'. Elke dolfijn heeft zijn eigen specifieke fluitsignaal waarmee de anderen hem kunnen identificeren.

Meer opmerkelijk

Geluk

Elke minuut boosheid kost je zestig seconden geluk.
Ralph Waldo Emerson (1803 - 1882)
(Amerikaans dichter en filosoof)


Grapjes

Een vrouw gaat met haar vier kinderen in een Chinees restaurant eten. De kinderen krijgen hun portie niet op. Daarom vraagt de vrouw of de kelner de resten in een zakje wil doen voor de hond. Waarop het jongste kind juicht: ?Oh mama, dan krijgen we dus toch een hond!?

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Je hebt ongeveer 50 glazen water nodig om de sinaasappels te kweken waarvan je 1 glaasje sinaasappelsap maakt.

Meer weetjes

Citaat

Denken is nuttig; maar handelen zonder te veel te denken is soms noodzakelijk. Grote heldendaden zijn gewoonlijk te danken aan mensen die weinig hebben nagedacht.
Gustave le Bon (1841 - 1931)
(Frans socioloog en psycholoog )

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Jong te paard, oud te voet.
⇒ Als je in je jeugd erg wordt verwend, krijg je het later erg moeilijk.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 331.724
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.