Waar vandaan: SenNet Magazine > Is een e-bike echt zo veel gevaarlijker?

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/120/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 6 - Nr 9 - 2016

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Welzijn

Veilig de fiets op!

Met de lente in het vooruitzicht is het stilaan tijd om het stof van onze fietsen te blazen. Maar hoewel fietsen ontspannend en gezond is, is het ook niet zonder risico. Zeker oudere fietsers lopen gevaar in het huidige verkeer. Peter Catthoor van Familiehulp legt uit hoe we nog meer aandacht aan veiligheid kunnen schenken.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Relaties

Een droom spat aan diggelen

Na bijna dertig jaar huwelijk gaat Willem van Ringelensteijn (56) op zichzelf wonen. Met zijn echtgenote heeft hij besloten tot een ?time-out?. Hun kinderen stemden hiermee in. Speciaal voor SenNet Magazine schrijft hij een column over hoe hij dit proces beleeft en ervaart, tot op het bot, tot aan de einddatum van hun ?akkoord?: een jaar na dato? Lees hier het tiende deel van zijn pakkende verhaal.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Gratis gehooranalyse op de Dag van het Gehoor (advertentie)

In België hebben meer dan 1,4 miljoen mensen een vorm van gehoorverlies. Uw gehoor verdient dan ook de beste zorgen en de nodige aandacht. Daarom zet Amplifon het gehoor op 3 maart in de kijker tijdens de Dag van het Gehoor. U kan dan in heel Vlaanderen terecht voor gratis hooranalyses en advies op uw maat. Ontdek op onze site wat die dag voor u kan betekenen.


Wetenschap

Waarom is 29 februari een schrikkeldag?

Eens om de vier jaar duurt de maand februari een dagje langer: 29 dus in plaats van 28. Goed nieuws voor wie geboren is op die schrikkeldag, want hij of zij kan dit jaar gewoon opnieuw verjaardagskaarsen uitblazen. Maar waarom is die extra dag eigenlijk ingevoerd? Je leest het hier ? Schrikkel niet!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Het Grootste Cera Café trakteert op publiekslievelingen Natalia en Jonas Van Geel en brengt The Dinky Toys terug samen!

Voor de tweede editie van Het Grootste Café trekken Peter Van de Veire en Miguel Wiels alle registers open. Zo verwelkomen ze op hun toog onder andere Natalia, Jonas Van Geel, Ian Thomas en Eurosongkandidate Laura Tesoro. Daarnaast zullen The Dinky Toys na twintig jaar speciaal voor het unieke Caféfeestje nog eens samen op de planken staan! Met al die straffe Cafégangers kan het niet anders dan een onvergetelijke avond worden op 30 april in de Ethias Arena!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Ga GRATIS naar het Tweedehands Motorhomesalon 2016 (advertentie)

Kom 12 & 13 maart inspiratie opdoen in Antwerp Expo. Dit is de grootste tweedehandsbeurs van motorhomes in België. De volledige kampeersector is op het salon vertegenwoordigd. Zo is het salon ook voor mensen die reeds een motorhome bezitten de moeite waard om te bezoeken. We geven 1500 tickets weg! Download hier jouw gratis ticket! Meer info over het Motorhomesalon vind je op www.motorhomesalon.be.


Geld & Werk

Uitblinkers op de beurs

Veel aandelenmarkten staan dit jaar flink in de min. Toch zijn er ook markten die wél weten te presteren in 2016. Goud, zilver en grondstofposities laten bijvoorbeeld rendementen zien om blij van te worden. Nico Pantelis, financieel expert van Slim in Fondsen, vertelt je welke kandidaten je het beste in de gaten houdt in een zwakke financiële markt.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

Poëzie: De moeder


>> Lees verder    Reageer met je mening

4 dagen/3 nachten heerlijk voordelig ontspannen in Zeeuws-Vlaanderen! (advertentie)

In Zeeuws-Vlaanderen word je omringd door natuurschoon, eeuwenoude stadjes en culturele hoogtepunten. De ideale plek dus om te genieten van enkele dagen welverdiende ontspanning! 3 nachten in een Deluxekamer + 3x ontbijtbuffet + 2x lunchbuffet + 3x avondbuffet + onbeperkt alle dranken van de kaart + onbeperkt gebruik van sauna en fitness - nu voor slechts € 149,50 per persoon i.p.v. € 239,25! Neem snel een kijkje!


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: kleinekes zijn lief....Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Deze pluizige husky imiteert alles wat de baby zegt!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Een krijsende baby kan maar liefst 110 decibel produceren: dat is ongeveer net zo veel als een bladblazer of rockconcert.

Meer opmerkelijk

Geluk

Alle geluk is een kunststuk: de kleinste dwaling frustreert het, de geringste aarzeling verandert het, de kleinste lompheid ontsiert het, de geringste dwaasheid maakt het belachelijk.
Marguerite Yourcenar (1903 - 1987)
(Frans schrijfster)


Grapjes

Een dienstmeisje laat de eerste dag een antieke Chinese vaas vallen. Roept de heer des huizes:"Wat doe je nou toch, dat was een vaas uit 1610!" Zegt het meisje:"Oh gelukkig, ik dacht dat het een nieuwe was."

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Vroeger waren Donald Duck strips in Finland verboden omdat Donald zonder z'n broek rondliep.

Meer weetjes

Citaat

Een appel per dag houdt de dokters weg, vooral als je goed mikt.
Winston Churchill (1874 - 1965)
(Engels staatsman en Nobelprijswinnaar literatuur (1953))

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Lieg ik, dan lieg ik in commissie.
⇒ Als ik niet de waarheid vertel komt dat omdat ik niet beter weet of vertel wat anderen vertellen.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 333.847
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.