Waar vandaan: SenNet Magazine > Is er een diabetesepidemie aan de gang?!

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/122/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 6 - Nr 11 - 2016

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Gezondheid

Hoe leer je diabetes onder controle te houden?

De voorbij jaren is het aantal diabetespatiŽnten met maar liefst 70 procent toegenomen. Dat maakt dat nu meer dan 500.000 Belgen aan diabetes lijden. Binnen 20 jaar zou dit aantal zelfs verdubbelen! Kunnen we daarom spreken van een diabetesepidemie?! Wat zeker is, is dat er dringend nood is aan actie! Zo zet DiaBETER aan zee zich in om patiŽnten zo goed mogelijk te informeren zodat ze de ziekte onder controle kunnen houden.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Special Olympics wil meer mensen aan het sporten krijgen!

Al 37 jaar lang biedt Special Olympics Belgium personen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om sport te beoefenen. Een prachtig initiatief dat we graag in de kijker willen zetten! Want je hebt er vast wel al eens van gehoord, maar weet je wat het precies allemaal inhoudt?
>> Lees verder    Reageer met je mening

Liften: 5 mythes ontrafeld (advertentie)

Als experts in huis- en trapliften komen we heel wat onjuiste opvattingen over liften tegen. Sommige zijn zo hardnekkig dat het echte mythes zijn geworden. Comfortlift zet de 5 grootste mythes voor u op een rijtje en benoemt ze meteen als ‘waar’ of ‘niet waar’. Heeft u plannen om uzelf een mooie toekomst bij u thuis te verzekeren of uw huis met een comfortabele lift een meerwaarde te geven? Dan mag u deze 5 zeker niet missen! Neem snel een kijkje!


Inzicht

Zo verlies je nooit meer gegevens van je smartphone!

Barst jouw smartphone ook van de belangrijke contactgegevens, mooie foto?s en video?s en leuke herinneringen? Stel je voor dat je dit allemaal kwijtraakt? Dankzij de volgende tips van Simyo leer je hoe je dat kan voorkomen door een back-up te maken van je smartphone.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Geld & Werk

Opkomende markten: goedkoop en ongeliefd

Opkomende markten zijn al langere tijd niet meer in trek bij beleggers. Vanaf 2013, toen de Fed begon met het afbouwen van het ultraruime monetaire beleid, laten veel beleggers de opkomende markten links liggen. En in 2015 kwam daar nog eens de groeivertraging van China bovenop. Is beleggen in opkomende markten nog wel de moeite waard? Nico Pantelis, financiŽle expert van Slim in Fondsen, nuanceert de minpunten van de opkomende markten.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Uw geld verdient beter! (advertentie)

Spaarboekjes leveren al lang niets meer op. Weet je niet hoe je je geld toch kan laten renderen? Al eens aan de aandelenmarkt gedacht? Slim in Fondsen leert je hoe je eenvoudig en snel begint met beleggen. Als trouwe lezer van SenNet Magazine kan je de boeiende beleggingsgids gratis downloaden! Klik hier voor meer informatie.


Relaties

Rome zien en sterven

Na bijna dertig jaar huwelijk gaat Willem van Ringelensteijn (56) op zichzelf wonen. Met zijn echtgenote heeft hij besloten tot een ?time-out?. Hun kinderen stemden hiermee in. Speciaal voor SenNet Magazine schrijft hij een column over hoe hij dit proces beleeft en ervaart, tot op het bot, tot aan de einddatum van hun ?akkoord?: een jaar na dato? Lees hier het elfde deel van zijn pakkende verhaal.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Keuzestress voor Ivann: Wie helpt mij?

De Vlaamse charmezanger Ivann weet met zijn prachtige stemgeluid en rasecht showgehalte heel wat fans te overtuigen van zijn talent. Hij begeleidde een heleboel grote artiesten als achtergrondzanger, maar ook aan zijn solowerk is duidelijk dat hij heel wat in zijn mars heeft! Zo behaalde hij in X-Factor 2005 een welverdiende derde plaats en was hij leadzanger tijdens het swingende dansprogramma Sterren op de Dansvloer. Kan jij hem helpen te beslissen wat zijn beste nieuwe single is?
>> Lees verder    Reageer met je mening

Geen betere manier om deze zomer de Rode Duivels te volgen! (advertentie)

Deze Smart TV weet wat jij wilt en biedt je haarscherpe beelden met een levensechte diepte! Verbind TV en smartphone in een handomdraai - Een Smart TV die multi-tasking eenvoudig maakt - Entertainment op maat gemaakt - Kleurrijke en intense beelden - 4 keer zo scherp als Full HD. Bestellen kan hier.


Cursiefje

PoŽzie: Atlas


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: EuropaMeer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Joske Vermeulen, wie kent hem nog?

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Albert Einstein kreeg in 1952 het presidentschap van IsraŽl aangeboden.

Meer opmerkelijk

Geluk

Hoop is op zichzelf een soort geluk, en misschien wel het grootste geluk dat deze wereld te bieden heeft.
Samuel Johnson (1709 - 1784)
(Engels schrijver)


Grapjes

Een man is op pad om boodschappen te doen. Hij komt aan bij de buurtwinkel, en ziet op de deur een bordje hangen: 'Pas op voor de hond!' Enigzins op zijn hoede sluipt de man naar binnen. Naast de toonbank ligt er een stokoude hond te slapen. 'Is dit de hond waar de klanten voor moeten oppassen?' vraagt hij de verkoper, 'Hij ziet er niet echt gevaarlijk uit. Vanwaar die waarschuwing?' Verkoper: 'Omdat de klanten telkens over hem struikelen!'

Meer grapjes

Nutteloos weetje

In Amerika gelden wel meerdere vreemde wetten. Zo is het in Providence (Rhode Island) verboden op zondag een tandenborstel en tandpasta aan dezelfde klant te verkopen.

Meer weetjes

Citaat

Het papier is geduldig, maar de lezer niet.
Joseph Joubert (1754 - 1824)
(Frans schrijver )

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Het zo zout nog niet gegeten hebben.
⇒ Het zo slecht nog nooit meegemaakt hebben.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 333.847
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.