Waar vandaan: SenNet Magazine > Leven wij wel echt in een welvaartsstaat?

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/125/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 6 - Nr 14 - 2016

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Gelukkig Zijn

Laat een afwijzing je niet afremmen: 3 tips!

Als je terugblikt op je leven kan je je vast momenten herinneren waarop je werd afgewezen: een promotie, een job, een project, of misschien werd je afgewezen door een vriend of vriendin van wie je dacht dat hij of zij de ware was. Op zo?n moment kan afwijzing vernietigend aanvoelen. Denk eraan: het overkomt iedereen! Life coach Wim Annerel geeft je 3 tips om positief om te gaan met afwijzing.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Inzicht

Belgische 'welvaartsstaat' telde nog nooit zoveel armen als nu

Politici, vooral zij die aan de macht zijn, kloppen zichzelf graag eens op de borst met de bewering dat we hier in een welvaartsstaat leven. Nu is dat voor het gros van de bevolking min of meer het geval, maar anno 2016 zijn er toch nog heel wat mensen voor wie dat niet geldt. SenNet columnist Jan Schils vat de cijfers van het recente rapport over armoede in BelgiŽ samen.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Kies voor tijdloze luxe aan zee (advertentie)

Met Crystal Residence geniet u van uw eigen tweede verblijf in Oostende. Uw kustappartement met zeezicht biedt u tijdloos klassiek design, een zwembad en kwaliteitsvolle afwerking op een steenworp van het strand. Klik hier voor meer informatie.


Openhartig

Cambodja: de foto die ik niet kon nemen

Maandelijks zetten we in de rubriek Openhartig een SenNet-lezer in de kijker: iemand met een bijzondere hobby, een hartverwarmende getuigenis, een fijn verhaal. Deze keer is het de beurt aan Greta, die vertelt hoe ze op vakantie in Cambodja besliste om uit morele overwegingen een bepaalde foto niet te nemen. Herken je de situatie?
>> Lees verder    Reageer met je mening


Leven in balans

Hoe ga je om met verlies?

We hebben allemaal al wel ťťn of ander verlies geleden. Ook al kennen we weinig zekerheden in het leven, dit lijkt er wel eentje te zijn. Bij een verlies kan je het gevoel hebben dat je onrecht werd aangedaan en blijven er negatieve gedachten rondspoken in je hoofd. Misschien kan healing coach Isabelle Lambrecht hier een ander licht op laten schijnen?
>> Lees verder    Reageer met je mening

Laagstaande zon? Snel donker? Extra veilig in het verkeer dankzij de Clear View Zonneklep! (advertentie)

Hou de zon tegen en stop het verblinde en levensgevaarlijke felle licht met het Clear View zonnescherm. Het verbazingwekkende, zeer handige en neerklapbare zonnescherm dat in slechts enkele seconden een eind maakt aan die schittering en het scherpe zonlicht tempert. De normale zonneklep blokkeert een groot deel van je zicht, maar de Clear View niet. Bestellen kan hier.


Geld & Werk

Korting: de beste keuze?

Het leven wordt duurder, daarom vergelijken we verschillende winkels en merken en gaan we op zoek naar de beste prijs. Zien we ergens een mooie korting staan, dan grijpen we onze kans. Maar is een afgeprijsd product wel altijd zo'n goede deal als op het eerste gezicht lijkt? In zijn boek Minder Geldzorgen leert Bjorn Peeters je hoe je efficiŽnt kan besparen; voor SenNet Magazine vat hij enkele tips samen in dit artikel!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Recept

Stamppot van zoete aardappel en prei

Foodblogger Judith Pagrach is een grote fan van zoete aardappels. De oranje variant is een stuk gezonder dan een normale aardappel, maar minstens zo lekker! Haar heerlijke stamppot kan je combineren met verschillende soorten vlees, of gewoon lekker zo eten. Eet smakelijk iedereen!
>> Lees verder    Reageer met je mening

12 dagen het ťchte Spanje ontdekken in AndalusiŽ? (advertentie)

Ontdek tijdens deze perfect uitgestippelde groepsreis de magische ongerepte natuur en enkele van de belangrijkste steden van het land: Sevilla, Cordoba, Granada en Malaga. Eddy Boeckmans neemt je mee naar de mooiste plekjes van Andalusië en laat je overnachten in gezellige viersterrenhotels in all-informule! Vertrek: 13 september 2016. Meer informatie?


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Het Schlagerfestival lost eerste namen voor 2017

Voor dit jaar zit Het Schlagerfestival erop, maar de organisatoren (PSE-Belgium / Medialaan) blikken nu al vooruit naar komend jaar. Dan wordt er opnieuw geschlagerd in de Hasseltse Ethias Arena en wel op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 maart. Met vaste waarden Jo Vally en Willy Sommers, terugkomers The Lynn Sisters en debutanten Sasha & Davy blijft de succesvolle muzikale mix behouden. In de loop van de komende maanden worden nog meer namen gelost.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

PoŽzie: Wachten


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: Ik zweer het, ik heb het niet gedaan. Ik lust Nutella niet eens!Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Jij kon vroeger vast niet zo goed jojoŽn als deze jongen!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Paarden herkennen menselijke emoties.

Meer opmerkelijk

Geluk

Velen gebruiken bij het smeden van hun geluk hun medemensen als aambeeld.
Peter Sirius, Ps. van Otto Kimmig (1858 - 1913)
(Duits dichter en aforist)


Grapjes

Vader gaat met zijn dochtertje naar de speelgoedwinkel om een nieuwe Barbie uit te kiezen. 'Je hebt geluk,' zegt de verkoopster, 'alle Barbiepoppen staan deze week in uitverkoop! Behalve dan "Barbie gaat scheiden", die kost 99 euro.' Als vader vraagt waarom die zoveel duurder is, legt ze uit:'Wel, bij "Barbie gaat scheiden" krijg je ook het huis van Ken, de auto van Ken, de boot van Ken, de tv van Ken ...'

Meer grapjes

Nutteloos weetje

De volledige bevolking van het dorpje Whittier in Alaska woont in ťťn flatgebouw van 14 verdiepingen.

Meer weetjes

Citaat

Alle muziek is volksmuziek. Ik heb nog nooit een paard een liedje horen zingen.
Louis Armstrong (1901 - 1971)
(Amerikaans jazzmusicus)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Ieder meent dat zijn uil een valk is.
⇒ Ieder vindt wat van hemzelf komt beter dan iets anders.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 330.239
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.