Waar vandaan: SenNet Magazine > Verspil jij je tijd (en je leven!) voor de tv?

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/127/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 6 - Nr 16 - 2016

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Gelukkig Zijn

7 redenen om minder tv te kijken!

Gemiddeld kijken 50-plussers zo'n 140 minuten per dag tv; iets meer dan 2 uur per dag dus. Dat komt neer op zo?n 16,5 uur per week. Sommige mensen komen zelfs makkelijk aan het dubbele daarvan. Hoe zit dat bij jou? Life coach Wim Annerel somt zeven redenen op om minder voor de buis te hangen en meer te gaan leven!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gezondheid

Is omega 3 een wondermiddel voor je brein?

Slimmeriken eten vis! Met die leuze in het achterhoofd blikt apotheker Piet Sollie terug op de omega 3-hype die de voorbije vijftien jaar leefde in de apotheek en de supermarkt. Vis zit namelijk boordevol omega 3, maar ook op verpakkingen van margarine en andere producten met olie prijkten plots de magische woorden ?rijk aan omega 3!?. Terecht?
>> Lees verder    Reageer met je mening

Geniet van Blankenberge in een oase van rust! (advertentie)

Betaalbaar, stijlvol en comfortabel. Dat zijn de woorden die uw eigen tweede verblijf in Bcity in Blankenberge typeren. Geniet van een eigen dakzwembad en kwaliteitsvolle afwerking met een toets van toparchitect Marc Corbiau. Bcity bevindt zich op een boogscheut van het gezellige stadscentrum, dichtbij groen en openbaar vervoer. Zo kunt u maximaal genieten van al het moois dat onze kust te bieden heeft. Klik hier voor meer informatie.


SenNet Life

OPROEP: Hoe is je leven veranderd na je pensioen?

Uit onze poll is gebleken dat maar liefst 86% van de SeniorenNetters met pensioen is. Daarom vragen wij ons af hoe je leven veranderd is na je pensioen en hoe je dat allemaal ervaart. De ene geniet misschien met volle teugen van al die vrije tijd, terwijl de ander zich stierlijk verveelt. In een volgend SenNet Magazine bundelen we dan jullie reacties!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Mysteries wereldwijd

Vliegt de Spookkaros nog steeds rond boven Horst?

Enkele eeuwen geleden waren de inwoners van Horst getuige van een heel vreemd verschijnsel. Boven het kasteel vloog namelijk een zwarte koets rond die getrokken werd door zes zwarte paarden: de Spookkaros. Heel angstaanjagend zou je denken, ware het niet dat de koets bestuurd werd door hun overleden kasteelheer. Carl Bries neemt dit mysterie met jou onder de loep.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Laatste kans! 15 dagen op unieke groepsreis door Canada! (advertentie)

Wandel in Canada door adembenemende natuurgebieden met uitgestrekte wouden, glinsterende watervallen en meren, maar ook door hippe steden met hoge wolkenkrabbers en zelfs authentieke stadsdelen die nog altijd een koloniale sfeer uitademen. Eddy Boeckmans neemt je onder zijn sympathieke vleugels om je een onvergetelijke ervaring aan te bieden in een fijne groep. Klik hier voor meer informatie, en wie weet vertrek je op 20 juni 2016 op jouw droomreis! Opgelet: de reservaties worden afgesloten eind april 2016.


Inzicht

Terreuraanslagen: politici spelen zelf rechter en partij

Een speciale onderzoekscommissie, bestaande uit federale parlementsleden van de zogeheten democratische partijen (CD&V, N-VA, Spa, Open VLD, Groen, PS, CdH, MR en Ecolo), gaat een onderzoek instellen naar de aanslagen van 22 maart op de luchthaven van Zaventem en het Brusselse metrostation Maalbeek. Nog voordat de werkzaamheden begonnen zijn, plaatst SenNet columnist Jan Schils er al enkele kanttekeningen bij.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Krapoel In Axe (K.I.A.) haalt Turteltaks en off-shoreparadijzen door de mangel!

Krapoel In Axe kan je gerust de grondleggers van de Vlaamse hiphop noemen. Twintig jaar geleden brachten zij met Zaterdag namelijk de allereerste Vlaamse hiphopsingle uit. De Aarschotse rappers zijn nu helemaal terug met een nieuwe single, waarin ze naar eigen gewoonte enkele wanpraktijken uit de actualiteit bezingen.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Eindelijk gedaan met sukkelen! (advertentie)

Lukt het jou om iets vast te vijzen zonder je vijs te laten vallen? Mij niet! Gelukkig gebruik ik nu Magnetische Schroevendraaiers van Kinzo! Door de extra stevige, magnetische punt kunnen vijzen onmogelijk vallen en zitten ze altijd goed! Gedaan met sukkelen, ik krijg mijn werk véél sneller af! Ben jij dat klungelen met alledaagse schroevendraaiers ook zo beu? Bestellen kan hier.


Cursiefje

PoŽzie: Draagt ook hij een rugzak mee


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: hum! hum!Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Katten, we zijn er allemaal dol op, maar soms kunnen ze wel heel kattig uit de hoek komen!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Ongeveer 1/3 van al het voedsel geproduceerd in de wereld gaat verloren of wordt weggegooid.

Meer opmerkelijk

Geluk

Put het geluk nooit uit. De laatste emmer smaakt naar de bodem.
Godfried Bomans (1913 - 1971)
(Nederlands schrijver)


Grapjes

Een man ligt al een tijdje in een coma en zijn vrouw wijkt geen minuut van zijn ziekbed. Op een dag komt de man bij bewustzijn en wenkt zijn vrouw meteen dichterbij. Hij fluistert haar in het oor: "In alle kwade dagen bleef je bij mij: toen ik ontslagen werd, was je er voor mij; toen mijn zaak bankroet ging, heb je me niet in de steek gelaten; toen ons huis afbrandde, zijn we samen meteen een ander onderdak gaan zoeken; en toen mijn gezondheid slechter werd, bleef je steeds aan mijn zij. Weet je wat ik denk?" De ogen van de vrouw vullen zich met tranen van ontroering. "Zeg het maar, schatje. Zeg het maar," zegt ze snikkend. "Dat jij ongeluk brengt, trut!

Meer grapjes

Nutteloos weetje

In de Indiase stad Chennai heeft de politie in 2013 drie geiten aangehouden voor vandalisme. Ze hadden hun nieuwe patrouillewagen hadden beschadigd.

Meer weetjes

Citaat

Eigendunk is de levertraan van de geest. Je moet er elke dag een partij van naar binnen werken om weerstand te kunnen bieden aan de stormloop van de buitenwereld.
Gerrit Komrij (1944 -)
(Nederlands schrijver)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Aprilletje zoet, heeft nog wel eens een witte hoed.
⇒ In het begin (de hoed) van april kan het nog wel eens sneeuwen.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 330.239
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.