Waar vandaan: SenNet Magazine > Hang eens wat vaker de ezel uit!

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/129/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 6 - Nr 18 - 2016

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Leven in balans

Er zit een ezel in ieder van ons!

"Koppige ezel!" "Gedraag je niet als een ezel!" Iedereen heeft die verwijten wel al eens naar z'n hoofd gekregen. Volgens healingcoach Isabelle Lambrecht hebben mensen en ezels meer gemeen dan je denkt. Bovendien lijkt 'de ezel uithangen' haar net de beste manier om te groeien!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Music Hall Classics klaar voor indrukwekkend seizoen '16/'17

Met 'AÔda', 'De Notenkraker', 'De IXe Symfonie' en 'Het Zwanenmeer', staat Music Hall Classics ook volgend seizoen weer garant voor toegankelijke, maar kwaliteitsvolle en gereputeerde klassieke producties. Deze tot de verbeelding sprekende titels, worden gebracht door internationale gezelschappen en de absolute top onder de solisten. Ballet- en operaliefhebbers kunnen dus op beide oren slapen, want Music Hall Classics is klaar voor een indrukwekkend seizoen '16/'17!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Gaat traplopen al wat moeilijker? Win dan tijdig vrijblijvend advies in! (advertentie)

Wordt u stilaan minder mobiel? Wacht geen jaren op de oplossing en geniet opnieuw in alle comfort van uw volledige woning. De adviseurs van Comfortlift begeleiden u graag in uw zoektocht naar de juiste lift en stellen graag werkbare oplossingen op maat voor. Neem snel een kijkje op de website!


Gelukkig Zijn

Introverten zijn geen mensenhaters!

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, heeft introversie niets te maken met een gebrek aan sociale vaardigheden. Doordat introverte mensen zich graag in hun eentje terugtrekken, denkt de buitenwereld vaak dat zij afstandelijk en asociaal zijn. Dat is jammer, want meestal is dat niet het geval. Life coach Wim Annerel kaart 3 dingen aan die je moet weten over introverte mensen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Openhartig

Verliefd op alpaca's!

Maandelijks zetten we in de rubriek Openhartig een SenNet-lezer in de kijker: iemand met een bijzondere hobby, een hartverwarmende getuigenis, een fijn verhaal. Deze keer is het de beurt aan Mieke en Jos, die na een wel heel verrassende ontmoeting begonnen zijn aan een nieuw avontuur!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Ook op zoek naar hoger rendement? (advertentie)

Hebt u het ook gehad met het lage rendement op uw spaarboekje? Hotelvastgoed biedt een veilig alternatief. Kies voor een zekere investering in het Mercure hotel in Blankenberge en ontvang een degelijk rendement, tot 8000 euro per jaar. Klik hier voor meer informatie.


Recept

Vietnamese rijstvelloempia?s met kip en garnalen

Foodblogger Judith Pagrach verwent je deze week met een heerlijk lentereceptje met een exotisch kantje! Loempia's ken je vast wel, maar had je er al aan gedacht ze gewoon zelf te maken? Lekker, snel en heel wat gezonder dan de gefrituurde versie!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Inzicht

Vakbonden blazen sociaal overleg op om zich te profileren voor sociale verkiezingen

De nieuwe golf van protestacties en stakingen door de vakbonden in ons land, doen meer en meer denken aan hooliganisme. Geen wonder dat de vakbonden de laatste tijd zwaar onder vuur liggen. Volgens SenNet columnist Jan Schils proberen ze nu de schade te beperken met het oog op de sociale verkiezingen.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Herbeleef de middeleeuwen: ? 6 i.p.v. ? 12! (advertentie)

Benieuwd hoe het leven eraan toeging in de middeleeuwen? Kom op 14 of 15 mei rondsnuisteren op de middeleeuwse markt, waag je aan oude ambachten, laat je verrassen door vuurspuwers, troubadours, narren en tovenaars, aanschouw spectaculaire veldslagen en steekspelen te paard en veel meer! Bestel hier je tickets voor € 6 i.p.v. € 12! 


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Pianotrio Impression speelt troefkaart uit

Een eerste echte opname, daar hoort natuurlijk een feestje met livemuziek bij. Pianotrio Impression mocht als laureaat van SWUK Vlaanderen de studio induiken. En wat daar precies uitkwam, kreeg het grote publiek tijdens het officiŽle cd-releaseconcert in Gent te horen. ?We hebben bij deze opname niet alleen veel plezier beleefd, maar ook geprobeerd om ons de muziek echt eigen te maken.?
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

PoŽzie: Lentekriebels


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: ik weet het : ik ben schattig!Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Deze modellen zien er geweldig uit: mooie kleren, torenhoge hakken, maar wandelen gaat toch iets moeilijker ...

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Dagelijks wordt 3000 euro aan kleingeld in de Trevifontein gegooid. Dat geld wordt gebruikt om de arme gezinnen in Rome te helpen.

Meer opmerkelijk

Geluk

Veel mensen rennen het geluk achterna als een verstrooid man die zenuwachtig zijn hoed zoekt, terwijl hij hem al die tijd op zijn hoofd of in zijn hand heeft.
Sidney Smith (1771 - 1800)
(Engels dichter)


Grapjes

Een vrouw komt op een middag thuis en zegt tegen haar man: "Schatje, de auto start niet meer, maar ik weet wat het probleem is." "Wat dan?" vraagt haar man. De vrouw antwoordt: "Er zit water in de carburateur." De man denkt even na en zegt: "Lieverd, ik wil je niet beledigen, maar je weet het verschil niet tussen een carburateur en een startmotor." "Nee, er zit echt water in de carburateur", zegt de vrouw beslist. De man wil hier geen ruzie over maken en zegt: "Nou goed dan, ik ga wel even kijken. Waar staat de auto?" Zegt zijn vrouw: "In de vijver!"

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Het woord 'schaakmat' komt van het Perzische 'shah mat', of 'de koning is dood'.

Meer weetjes

Citaat

De ergste ketenen zijn die, welke wij ons zelve smeden.
Henri Poincarť (1854 - 1912)
(Frans wiskundige en filosoof )

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Een schip op het strand is een baken in zee.
⇒ Van de fouten die anderen hebben gemaakt kun je zelf veel leren.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 332.344
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.