Waar vandaan: SenNet Magazine > Wil je alle geluiden uit je omgeving weer beter kunnen horen?

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/130/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 6 - Nr 19 - 2016

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Gezondheid

Beter horen in vijf stappen

De hoorspecialisten van Amplifon zijn verspreid over 150 hoorcentra en servicepunten in BelgiŽ en Luxemburg: we zijn immers wereldleider op gebied van hooroplossingen. Hoe dit komt? Heel eenvoudig: wij zorgen ervoor dat u beter hoort in slechts vijf stappen. Een kleine moeite voor een hemelsbreed verschil!
>> Lees verder    Reageer met je mening


SenNet Life

Dit zijn de winnaars van de Moederdagwedstrijd!

Een heleboel SeniorenNetters hebben hun kans gewaagd om een fleurig boeketje van Greetz te winnen. Verschillende leuke berichtjes stroomden onze mailbox binnen: jullie hebben duidelijk heel fijne herinneringen aan Moederdag en willen graag jullie moeders in de bloemetjes zetten. Hartelijk bedankt voor de verhalen en proficiat aan de vijf winnaars!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Wandel- ťn fietsvakanties op de Spaanse eilanden exclusief voor senioren! (advertentie)

Heeft de wandel- of fietsmicrobe je gebeten? Wil je graag letterlijk en figuurlijk je grenzen verleggen? Eddy van Organización Royal 2007 organiseert wandel- én fietsvakanties exclusief voor senioren op de Spaanse eilanden Mallorca, Menorca en Lanzarote, die tot in de puntjes AF zijn. De reizen vormen de perfecte afwisseling tussen panoramische, culturele en culinaire hoogstandjes in een kleine, toffe compagnie! Gegarandeerd genieten van de eerste tot de laatste seconde. Meer info.


Mysteries wereldwijd

Verzwegen technologie

Moderne technologie staat niet stil. We zijn nog maar pas gewoon geraakt aan iets en daar staat het volgende nieuwigheidje al te wachten. Baanbrekende ideeŽn hebben, is echter niet altijd zonder gevaar. Sommige uitvindingen worden bewust verzwegen, andere kosten je zelfs je kop. Carl Bries neemt dit mysterie met jou onder de loep.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Geld & Werk

Het jaar van de vallende dollar

2016 zou volgens het boekje het jaar van de stijgende dollar moeten worden. Toen de Fed eind december 2015 een renteverhoging doorvoerde, werd daar direct aan toegevoegd dat het niet bij ťťn renteverhoging zou blijven. In theorie is dat goed nieuws voor de dollar. Maar in de praktijk, pakt het net even iets anders uit, legt Nico Pantelis, financieel expert van Slim in Fondsen, uit.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Je perkjes mooi kortgewiekt zonder zere handen! (advertentie)

Omdat je niet al je gras met een grasmaaier kort krijgt en omdat gewone grasscharen je enorm pijnlijke handen kunnen bezorgen, ontwierp Kinzo deze Ergonomische Grasschaar! Ligt perfect in de hand! Knip efficiënter met minder moeite! En voorkom zere handen wanneer je in de tuin werkt! Bestellen kan hier.


Relaties

Tussen hemel en aarde, en hel

Na bijna dertig jaar huwelijk gaat Willem van Ringelensteijn (56) op zichzelf wonen. Met zijn echtgenote heeft hij besloten tot een time-out. Hun kinderen stemden hiermee in. Speciaal voor SenNet Magazine schrijft hij een column over hoe hij dit proces beleeft en ervaart, tot op het bot, tot aan de einddatum van hun akkoord: een jaar na dato. Lees hier het vijftiende deel van zijn pakkende verhaal.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Ilse DeLange met The Common Linnets op 20 mei in Antwerpen

Op vrijdag 20 mei 2016 staat de Nederlandse superster/frontvrouw Ilse DeLange met haar band The Common Linnets (oa 'Calm After The Storm') op het podium van de Stadsschouwburg in Antwerpen. Een absolute must voor de liefhebbers van de betere folk, Americana, country en bluegrass, want The Common Linnets kunnen bogen op een ijzersterke livereputatie!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Mama krijgt rugpijn van al dat stofzuigen! Gun haar ook wat rust! (advertentie)

De RoboMop Softbase veegt de vloer met je aan. En dat is letterlijk bedoeld, want RoboMop veegt jouw vloer volledig automatisch schoon. Je hoeft dus zelf niet meer je vloer met een stofdoekje te ontdoen van stof. Dit doet RoboMop door middel van een ronddraaiende bal, die alle vieze plekken in je woonkamer weet te vinden. Bestellen kan hier.


Cursiefje

PoŽzie: Voor mekaar


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: lief!Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Allemaal in koor: 'miauw miauw miauw!'

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Het Albanees kent maar liefst 27 woorden voor 'snor'.

Meer opmerkelijk

Geluk

Door zorgvuldig de kruimels van het geluk op te rapen wordt men gelukkig.
Gustave Droz (1832 - 1895)
( Frans auteur )


Grapjes

De paus loopt in de tuinen van het Vaticaan en valt in het drijfzand. Hij zakt er tot zijn middel in. Toevallig ziet een brandweerman op de fiets het en biedt de paus hulp aan. "Nee", zegt de paus, "de Heer zal mij redden!" 's Middags als de brandweerman terug rijdt naar huis, ziet hij dat de paus is weggezakt tot zijn borst. Weer biedt hij de paus hulp aan. "Nee", zegt de paus, "de Heer zal mij redden!" Als de brandweerman 's avonds gegeten heeft zit 't 'm toch niet lekker en gaat hij nog even bij de paus kijken. Deze staat het water nu echt aan de lippen. "Hier heb je een touw, pak aan man, want je verzuipt!" zegt de brandweerman, maar de paus blijft stoÔcijns en zegt: "Nee, de Heer zal mij redden!" Hij heeft dit nauwelijks gezegd of hij is al verdronken. Als de paus bij de hemelpoort komt maakt hij een hoop stampij. Hij is toch zijn hele leven vroom geweest, waarom heeft de heer hem dan niet geholpen?! "Nou nou", zegt Petrus,"niet zo heetgebakerd, we hebben tot 3 KEER toe een brandweerman gestuurd!"

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Mensen die lijden aan hippopotomonstrosesquippedaliofobie zijn bang voor lange woorden.

Meer weetjes

Citaat

Wij zijn allemaal wormen, maar ik denk dat ik een glimworm ben.
Winston Churchill (1874 - 1965)
( Engels staatsman en Nobelprijswinnaar literatuur (1953) )

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

De berg heeft een muis gebaard.
⇒ Ondanks de grote beloften is er vrijwel niets van terecht gekomen.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 332.344
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.