Waar vandaan: SenNet Magazine > Dringend tijd om het aantal langdurig zieken aan te pakken?

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/131/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 6 - Nr 20 - 2016

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Inzicht

Maar 67 procent Belgen werkt

Het aantal langdurig zieken in ons land is de laatste tijd explosief gestegen. Volgens onze columnist Jan Schils is het dringend tijd dat de Belgische overheid werk maakt van serieuze maatregelen om dit probleem aan te pakken. Inmiddels leggen zowel minister De Block, als de N-VA voorstellen op tafel, maar welke oplossing doorgevoerd zal worden, valt uiteraard nog af te wachten.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Reizen

8 redenen om naar Genk te gaan!

Wil je weten hoe je alles uit je verblijf in Genk haalt? SenNet zet speciaal voor jou 8 redenen op een rijtje waarom Genk de perfecte locatie is voor een fijne citytrip! Zeker als je twee nachten kan logeren in een fijn driesterrenhotel met ontbijt, een diner, fiets- en wandelroutes en een welgevulde picknick voor op de fiets. Daarvoor krijg je van SenNet Magazine deze knalaanbieding! Neem snel een kijkje
>> Lees verder    Reageer met je mening

Kies voor betaalbaar comfort aan zee (advertentie)

Met een appartement in Chateau Le Pecheur geniet u van uw eigen tweede verblijf in Oostende. Le Pecheur biedt u een tijdloos klassiek interieur, kwaliteitsafwerking en een centrale ligging, alles tegen een zachte prijs. Ideaal als u op zoek bent naar een uitvalsbasis om te wandelen, te fietsen of gewoon lekker te luieren. Klik hier voor meer informatie.


Gezondheid

Borstkankerpreventie op maat: verstandelijke handicap

Eťn op de acht vrouwen krijgt borstkanker. Daarmee is het de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Onder die patiŽnten zijn ook personen met een verstandelijke beperking. Om die specifieke doelgroep beter te sensibiliseren en te helpen, slaan Pink Ribbon en Cera samen met Gezin en Handicap en VONX de handen in elkaar voor hun nieuwe project: Borst en Boezem Bewust.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Geld & Werk

Europese banken in zwaar weer

Het zit de Europese banken dit jaar allesbehalve mee. Veel grote zakenbanken hebben het eerste kwartaal met slechter dan verwachte cijfers afgesloten en leggen het ook nog eens af tegen de beter verdienende Amerikaanse collega?s. Als de situatie niet snel verbetert, kan 2016 weleens een rampenjaar worden voor de Europese banken. Nico Pantelis, financieel expert van Slim Beleggen, werpt licht op de situatie.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Twijfels over uw gehoor? Doe de gratis 360į GehoorAnalyse! (advertentie)

Gebeurt het wel eens dat u aan uw gesprekspartner moet vragen om iets te herhalen of dat u woorden verkeerd begrepen hebt? U hoort doorgaans wel goed, maar verstaat toch slecht? Dan bestaat er een kans dat u gehoorverlies heeft. Neem uw twijfels weg dankzij de gratis en vrijblijvende 360° GehoorAnalyse! Klik hier voor meer informatie.


Welzijn

Hooikoorts, een plaag van de moderne tijd?

Staan de lentemaanden bij jou ook synoniem voor niezen, snuiten, hoesten en tranende ogen? Dan ben je net als een kwart van de bevolking een hooikoortspatiŽnt. Al is er voor senioren ook goed nieuws. Hooikoorts neemt vaak af naarmate men ouder wordt. Peter Catthoor van Familiehulp legt uit hoe dit komt.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Relaties

Geluk komt niet uit de lucht vallen

Na bijna dertig jaar huwelijk gaat Willem van Ringelensteijn (56) op zichzelf wonen. Met zijn echtgenote heeft hij besloten tot een 'time-out'. Hun kinderen stemden hiermee in. Speciaal voor SenNet Magazine schrijft hij een column over hoe hij dit proces beleeft en ervaart, tot op het bot, tot aan de einddatum van hun akkoord: een jaar na dato? Lees hier het zestiende deel van zijn pakkende verhaal.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Cruise mee ter gelegenheid van 15 jaar SeniorenNet! (advertentie)

Ben je klaar voor een onvergetelijk avontuur door het Middellandse Zeegebied? Een elegant cruiseschip vaart je elke dag van de week naar een nieuwe prachtige bestemming. Wil je in september volop genieten van zon, zee, een leuke uitstap én aangepaste begeleiding voor de (amateur)fotografen? Vanaf 1099 euro! Klik hier voor meer informatie.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Gloednieuwe Vlaamse versie van musical 'Evita'!

Dit najaar presenteert Music Hall een gloednieuwe Vlaamse versie van 'Evita'. De hoofdrollen in deze legendarische musical over de al even onsterfelijke Argentijnse presidentsvrouw Eva Perůn, worden vertolkt door niemand minder dan musicalsterren Ann Van den Broeck en Hans Peter Janssens. Een absoluut droomkoppel, 'musical royalty' zelfs, waarmee regisseur Stany Crets menig musicalliefhebber nu al doet watertanden. De premiŤre van 'Evita' vindt plaats op 30 september 2016 in Capitole Gent.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

PoŽzie: Meedogenloos


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: ik lig zoals ik wil...Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Een trouwfeest in de kerk saai? Niet met deze pastoor!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Elke koning in een kaartspel vertegenwoordigt een koning uit de geschiedenis: de klaverenkoning - Alexander de Grote, de schoppenkoning - David van IsraŽl, de ruitenkoning - Julius Caesar en de hartenkoning - Karel De Grote.

Meer opmerkelijk

Geluk

Geluk is een seconde die eeuwigheid wil zijn.
Gerrit Komrij (1944 - 2012)
( Nederlands schrijver)


Grapjes

Een postbode komt bij een oude boerderij om een pakje af te leveren. Hij belt aan en een klein jongetje doet open. De postbode vraagt: Is je vader thuis? 'Nee,' zegt het jongetje, 'die is overreden door een tractor en ligt in het ziekenhuis. De postbode kijkt hem medelevend aan en vraagt: 'Is je moeder dan thuis?' 'Nee,' die is ook overreden door een tractor en ligt ook in het ziekenhuis,' zegt het jongetje. 'Zijn je broertjes of zusjes dan thuis?' 'Nee, die liggen allemaal in het ziekenhuis, allemaal overreden door een tractor.' Vraagt de postbode: 'Maar wat doe jij hier dan de hele dag in je eentje?' 'Ach,' zegt het jongetje, 'een beetje rondrijden op een tractor.'

Meer grapjes

Nutteloos weetje

De letters van M&M staan voor Mars en Murrie, de uitvinders van de chocoladesnoepjes in 1941.

Meer weetjes

Citaat

De geschiedenis leert ons dat mensen en naties zich pas verstandig gedragen, als ze alle alternatieven hebben verbruikt.
Abba Eban (1915 - 2002)
(IsraŽlisch diplomaat en politicus)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Met hoge heren is het kwaad kersen eten.
⇒ Plezier maken en belangrijke beslissingen nemen, gaan slecht samen.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 332.344
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.