Waar vandaan: SenNet Magazine > Kan plantengeneeskunde dementie tegengaan?

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/133/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 6 - Nr 22 - 2016

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Gezondheid

Plantengeneeskunde en dementie?

Uit het vorige artikel van apotheker Piet Sollie bleek al dat omega 3 kan zorgen voor een beter cognitief functioneren. Maar op welke manier kan de destructieve impact van milde cognitieve achteruitgang en dementie nog beperkt worden? Hij slaat er de wetenschappelijke literatuur op na en komt al snel terecht bij de plantengeneeskunde.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Geld & Werk

Investeren in digitaal goud

Een paar jaar geleden wist eigenlijk niemand wat de bitcoin precies was. Maar vandaag de dag is de digitale munt voor veel (digitale) consumenten een alternatieve manier om te betalen. De prijs zit de laatste weken weer flink in de lift en vorig weekend werd de hoogste prijs in bijna 2 jaar tijd aangetikt. Nico Pantelis, financieel expert van Slim in Fondsen, vraagt zich af of deze digitale munt interessant is voor beleggers.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Op zoek naar een zàlige delicatesse en de ideale vleesvervanger? (advertentie)

Kom eens oesterzwammen of shiitakes plukken bij Eco Snooze! Deze ideale vleesvervangers zijn niet alleen superlekker van smaak, ze zijn licht, puur natuur en heel erg gezond! Wil je zelf leren hoe je die krachtige paddenstoelen thuis kan telen? Volg onze workshop op zaterdag 18 juni, van 10u tot 15u. Of wil je wel eens heerlijk shiitakebier drinken? Meer informatie vind je hier.


Openhartig

Draaiorgels zijn wonderbaarlijke klankmachines!

Maandelijks zetten we in de rubriek Openhartig een SenNet-lezer in de kijker: iemand met een bijzondere hobby, een hartverwarmende getuigenis, een fijn verhaal. Deze keer vertelt muzikale Willy hoe zijn passie voor orgeldraaien gegroeid is sinds zijn kindertijd.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Relaties

Ben jij (opnieuw) single?

Momenteel zijn er in Vlaanderen zo?n 850.000 alleenstaanden: een cijfer dat de komende jaren alleen maar zal stijgen. Ben jij ook een van die singles? Dan heeft relatiecoach Ilse Reynders van Altero een leuke leestip voor je: een boek over verschillende groepen singles, met tips om een nieuwe liefde te vinden én die relatie ook te laten werken.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Wandel- én fietsvakanties op de Spaanse eilanden exclusief voor senioren! (advertentie)

Heeft de wandel- of fietsmicrobe je gebeten? Wil je graag letterlijk en figuurlijk je grenzen verleggen? Eddy van Organización Royal 2007 organiseert wandel- én fietsvakanties exclusief voor senioren op de Spaanse eilanden Mallorca, Menorca en Lanzarote, die tot in de puntjes AF zijn. De reizen vormen de perfecte afwisseling tussen panoramische, culturele en culinaire hoogstandjes in een kleine, toffe compagnie! Gegarandeerd genieten van de eerste tot de laatste seconde. Meer info.


Inzicht

Vakbonden willen de federale regering nog dit jaar verjagen

België heeft het de laatste maanden zowel op internationaal als op nationaal vlak hard te verduren. Oorzaken zijn de al dan niet vermeende blunders rond de recente bloedige terreuraanslagen, de aanhoudende (deels wilde en dus onwettige) stakingen en de betogingen van de vakbonden. Ook die maken in het buitenland een zeer slechte indruk, vooral als dat alles ook gevolgen heeft voor het internationale trein- en vliegverkeer. Columnist Jan Schils geeft zijn ongezouten mening.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Relaties

Wiens licht in wiens ogen

Na bijna dertig jaar huwelijk gaat Willem van Ringelensteijn (56) op zichzelf wonen. Met zijn echtgenote heeft hij besloten tot een 'time-out'. Hun kinderen stemden hiermee in. Speciaal voor SenNet Magazine schrijft hij een column over hoe hij dit proces beleeft en ervaart, tot op het bot, tot aan de einddatum van hun akkoord: een jaar na dato? Lees hier het zeventiende deel van zijn pakkende verhaal.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Laat reisziekte je vakantie niet verpesten! Dankzij TravelJohn geniet je elk moment! (advertentie)

De zomer is in aantocht en de vakantie staat voor de deur! Weldra kruipen we allemaal onze wagen, mobilhome, caravan of zeilboot in op zoek naar warme, zonnige oorden! Hoewel de vakantie zelf héél plezierig en deugddoend is, kan de hele trip een ware nachtmerrie zijn! Heb je last van wagenziekte? Ben je snel zeeziek? Heb je geen zin om de hele reis boven de toilet te hangen? Dan is de TravelJohn Braakzak precies wat jij nodig hebt! Bestellen kan hier.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Ambiance met Peter Koelewijn, Christoff en Frans Bauer in ?t Kuipke!

Het Festival van de Ambiance is, met de 6de editie in aantocht, een begrip geworden in Gent en omstreken. Wat begonnen is als ?een klein feestje?, is ondertussen uitgegroeid tot hét regionale volksfeest voor de liefhebbers van de ambiance muziek. Bovendien is het het enige indoor festival waar je dit najaar lekker uit de bol kan gaan op de muziek van al deze populaire artiesten!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

Poëzie: Bitter


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: zijn dit de baby-bezorgers?Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Onder water muziek spelen én zingen? Deze 5 muzikanten doen het, en het resultaat is zeer bijzonder!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Tijdens Naki Sumo, een 400 jaar oud ritueel in Japan, laten sumoworstelaars opzettelijk baby's huilen. Degene die het luidste huilt, zal volgens de legende lang en gelukkig leven!

Meer opmerkelijk

Geluk

Ons eigen geluk hangt af van de glimlach van de anderen.
Albert Einstein (1879 - 1955)
(Duits - Amerikaans natuurkundige)


Grapjes

Een kleine jongen komt thuis van school al huilend. "Wel," vraagt zijn moeder, "wat scheelt er?" "Ik heb een nul voor aardrijkskunde gekregen," zegt hij, "ik wist niet waar Polen ligt." "Verdorie," zegt zijn moeder, "hoe kan dat nou, geef me even de kaart van België." Ze zoekt en zoekt maar vindt het niet en zegt: "Deze kaart is niet gedetailleerd genoeg, geef me maar de kaart van Limburg." Na lang zoeken zegt ze: "Dat is toch onmogelijk, ik vind het hier ook niet! Toch kan het niet ver weg zijn, want onze poetsvrouw is van Polen en ze komt altijd met de fiets!"

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Er zitten geen spieren in je vingers.

Meer weetjes

Citaat

Ik accepteer chaos, ik weet niet zeker of hij me accepteert.
Bob Dylan (1941 -)
(Amerikaans musicus)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Weten waar Petrus de sleutel had.
⇒ Op de hoogte zijn van wat niet iedereen weet.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 315.255
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.