Waar vandaan: SenNet Magazine > Wat doet het pensioen met je relatie?

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/141/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 6 - Nr 30 - 2016

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Relaties

Blaast het pensioen een frisse wind door je relatie of een hevig onweer?

Het pensioen: de meeste mensen kijken ernaar uit om volop te genieten. Een aantal verplichtingen vallen weg, waardoor heel wat tijd en ruimte vrijkomt voor andere (leukere!) dingen. Toch kan die nieuwe levensfase ook gemengde gevoelens teweegbrengen, want het is natuurlijk een hele verandering, ook voor je relatie. Hoe ga je ermee om dat jullie plots veel meer samen thuis zijn? Relatiecoach Ilse Reynders vertelt wat met pensioen gaan kan doen met een relatie.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Inzicht

Maak komaf met die irritante insecten: 7 tips!

Muggen, spinnen, vliegen, wespen ? Ze mogen dan wel nuttig zijn voor de natuur, maar in de zomer kunnen die vieze beestjes ons heel wat overlast bezorgen. In de tuin, de woonkamer, de slaapkamer; overal verstoren ze je rust. We zijn ze dus liever kwijt dan rijk. Probeer eens deze 7 handige tips om ongediertevrij de vakantie door te geraken!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Keysershoek - 38 erkende assistentiewoningen in Kontich (advertentie)

Gelegen aan de Drabstraat in Kontich, staat Keysershoek voor een nieuwe oase van rust en groen. Met zijn vele terrassen en privatieve tuinen, in combinatie met de beste infrastructuur, wordt Keysershoek genieten voor jong en oud! Interesse? Contacteer ons gratis via 0800 11 077 of info@proxliving.be. Neem een kijkje op de website voor meer informatie.


Beauty

Zomerse make-up tips voor de rijpere huid!

Gaan veel zon en warmte wel samen met make-up? Ja, dat gaat prima samen. Elk seizoen vraagt echter om een andere benadering voor het aanbrengen van make-up. In de zomer heb je het voordeel dat de zon je al een mooi basiskleurtje geeft. Een nadeel is dat make-up door de warmte sneller uitloopt en vlekkerig kan worden. Daarom krijg je hier enkele zomerse make-up tips voor de rijpe huid.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Inzicht

Levensstandaard van jongere generaties onder druk

Volgens een internationaal inkomensonderzoek van het gerenommeerde adviesbureau McKinsey, ziet het er voor jongeren financieel niet zo rooskleurig uit als bij hun ouders het geval was. Ze zullen zelfs genoegen moeten nemen met een lagere levensstandaard dan de voorgaande generaties. Onze columnist Jan Schils geeft duiding bij de resultaten van het onderzoek.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Laatste kans om het prachtige Cuba nog te ontdekken! (advertentie)

Door de invasie van de Amerikanen zal Cuba er in de toekomst helaas niet meer hetzelfde uitzien. Daarom wil reisleider Eddy je nog snel de kans geven om dit prachtige land te ontdekken! Tijdens deze swingende luxerondreis in februari maak je in 14 dagen kennis met het boeiende Cuba, en daarvoor heeft de immer enthousiaste Eddy Boeckmans van Organización Royal 2007 alles uit de kast gehaald. Neem snel een kijkje!


Recept

Mamma mia, maak zelf een overheerlijke pizza Margherita!

De pizza Margherita is misschien wel d bekendste pizza: een heerlijk klassieke pizza met tomatensaus, kruiden en kaas. Het mooie van deze pizza is dat je hem heel eenvoudig zelf maakt. Je hebt niet eens een keukenmachine nodig. We hebben ons gebaseerd op een recept van de bekende Italiaanse kok Gennarro Contaldo, een van de inspiratiebronnen van Jamie Oliver!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Geld & Werk

Een onvervalste campingrally

Sinds de jaren ?90 is het fenomeen ?campingrally? ingeburgerd op de beurs. En ook dit jaar lijkt er weer sprake van een echte zomerrally. De Amerikaanse beurzen hebben alle Brexit-verliezen zonder moeite weggewerkt en noteren nu zelfs aan recordniveaus. Ondanks genoeg financieel negatief nieuws, lijken beleggers zich daar niets van aan te trekken. Mogen we ons opmaken voor stijgende koersen? Het lijkt er wel op, al zou de Fed deze week nog roet in het eten kunnen gooien. Nico Pantelis, financieel expert van Slim in Fondsen, houdt de situatie in de gaten.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Nooit meer batterijen tekort (advertentie)

Normaal kosten batterijen €1 tot €1,5 per stuk. Nu kan je in één keer een voorraadje kopen van 48 stuks voor slechts €30 (€0,6/stuk). Zowel AA als AAA verkrijgbaar. Gedaan met frustratie dat je net een batterij te kort hebt! Verkocht door jouw SeniorenNet met gratis verzending en veilige betaling. Meer info en kopen, klik hier.


Relaties

Zes voet diep is te laat

Na bijna dertig jaar huwelijk gaat Willem van Ringelensteijn (56) op zichzelf wonen. Met zijn echtgenote heeft hij besloten tot een ?time-out?. Hun kinderen stemden hiermee in. Speciaal voor SenNet Magazine schrijft hij een column over hoe hij dit proces beleeft en ervaart, tot op het bot, tot aan de einddatum van hun ?akkoord?: een jaar na dato ? Lees hier het eenentwintigste deel van zijn pakkende verhaal.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

De zomer van ... Sasha & Davy!

?Straal. Ga dansen met de liefde en stoor je niet wat anderen vinden?, zingen Sasha (Rosen) & Davy (Gilles) in ?La Vita Bella?, hun nieuwste single. Voor de media zijn de musicalactrice en 1/3de van De Romeo?s een dankbaar societykoppel dat bijna wekelijks opduikt. In het verleden kregen ze wel eens de wind van voren, maar dat is ondertussen verleden tijd, want het koppel plakt als twee magneten sterk aan elkaar. Wie doet bij hen de tuin en hoe zat dat ook alweer met die vakantieliefjes? Speciaal voor ?De zomer van? ontvangen Sasha & Davy onze Upstars-reporter Kurt bij hen thuis.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

Pozie: Zonder partituur


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: Hersenen zichtbaar door tattooMeer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Het Rad van Fortuin, hebben we daar niet allemaal naar gekeken vroeger? Ken je deze hilarische bloopers nog?

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Onze huid verliest elk uur ongeveer 600.000 huiddeeltjes. Als we die deeltjes in een zakje zouden bijhouden, dan zou die na n jaar gemakkelijk zo'n zevenhonderd gram wegen. Ben je 70 jaar oud? Dan heb je al 47,6 kilogram kleine velletjes en schilfers verloren.

Meer opmerkelijk

Geluk

Wie zich gelukkig voelt met het geluk van anderen, bezit een rijkdom zonder grenzen.
Frans Daels (1882 - 1974)
(Vlaams arts en politicus )


Grapjes

Op zondag gingen Marie & Jaak altijd naar de kerk. Hun tienerdochter had net haar voorlopig rijbewijs behaald en stelde voor haar ouders een lift te geven. Na een helse rit kwamen ze met gierende banden aan bij de kerk. Moeder was opgelucht dat ze levend waren aangekomen. Toen ze uit de auto stapte, zei ze: "Dank u! Dank u!" "Graag gedaan, hoor", antwoordde de dochter. Terwijl moeder de deur dichtsloeg, zei ze: "Ik had het niet tegen jou, maar tegen God."

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Rond de planeet Uranus zijn tot nu toe 27 manen ontdekt. 25 ervan zijn genoemd naar personages uit Shakespeares werk.

Meer weetjes

Citaat

Zijn weldaden in herinnering brengen is een gebrek aan tact, die van anderen vergeten een gebrek aan hart.
Jean Antoine Petit-Senn (1792 - 1870)
(Frans dichter)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Voor ieder gat een spijker hebben.
⇒ Voor elk probleem een oplossing weten.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 330.155
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.