Waar vandaan: SenNet Magazine > Langer gezond leven? Hou je gezondheid zelf in de gaten!

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/144/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 6 - Nr 33 - 2016

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Gezondheid

Ben jij thuis genoeg bezig met je gezondheid? Deze tips heb je nodig!

De belangrijkste doodsoorzaken in België zijn hart- en vaatziekten, op de voet gevolgd door kanker en longziekten. Om te vermijden dat jij er ook het slachtoffer van wordt, is het niet genoeg om één keer per jaar naar de dokter te gaan om je bloeddruk te laten meten. Of je nu gezond bent of minder geluk hebt, het is sowieso slim om thuis je gezondheid méér in het oog te houden. We leggen je uit hoe je dat eenvoudig kan doen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gelukkig Zijn

Zo vergroot je je geluk: 4 wetenschappelijke manieren!

Hoe kan je nu gelukkiger worden? Is dat niet een kwestie van ? gewoon geluk hebben? De Britse wetenschapper Richard Wiseman bestudeerde heel gelukkige mensen om te zien wat ze gemeenschappelijk hebben. In zijn boek Luck Factor legt hij de vier principes uit die jij kan gebruiken om het geluk in je eigen leven te verhogen. Life coach Wim Annerel zet ze hier op een rijtje.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Uw eigen appartement aan zee, tot 33% goedkoper! (advertentie)

Moorea in Oostende staat voor betaalbaar comfort. Dankzij erfpacht bespaart u heel wat grondkosten. Ook geniet u van fiscale voordelen die uw eigen appartement tot 33% goedkoper maken. Moorea is ook genieten van comfort. Elk appartement heeft een zonnig leefterras en haar centrale ligging zorgt dat u volop kunt genieten van alles wat Oostende u te bieden heeft. Klik hier voor meer informatie.


Openhartig

Leven met de ziekte van Hailey-Hailey

Maandelijks zetten we in de rubriek Openhartig een SenNet-lezer in de kijker: iemand met een bijzondere hobby, een hartverwarmende getuigenis, een opmerkelijk verhaal. Deze keer is het de beurt aan Carla, die aan de zeldzame huidziekte Hailey-Hailey lijdt. Elke dag is voor haar een pijnlijke opgave, waardoor genieten van de kleine dingen moeilijk wordt. Omdat weinigen de ziekte kennen, deelt ze hier een greep uit haar dagelijkse leven. Onder het motto ?samen sterk? is ze op zoek naar lotgenoten.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Leven in balans

Ben jij eerlijk tegen jezelf?

Durf jij rechtuit te zeggen of te vragen wat je werkelijk wilt? Weet je het eigenlijk zelf wel? Of verwacht je maar dat anderen dat wel weten? Misschien krijg je dan wel vaak het deksel op de neus ... Waarom is dat zo?n belangrijke vraag? Het legt je echte motivaties bloot en kan je de feedback geven die je zoekt over de reacties die je terugkrijgt van anderen. Healing coach Isabelle Lambrecht stipt het belang van die eerlijkheid aan met een voorbeeld.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Keysershoek - 38 erkende assistentiewoningen in Kontich (advertentie)

Gelegen aan de Drabstraat in Kontich, staat Keysershoek voor een nieuwe oase van rust en groen. Met zijn vele terrassen en privatieve tuinen, in combinatie met de beste infrastructuur, wordt Keysershoek genieten voor jong en oud! Interesse? Contacteer ons gratis via 0800 11 077 of info@proxliving.be. Neem een kijkje op de website voor meer informatie.


Recept

Gezonde kapsalon: minstens even lekker, beter voor de lijn!

Ken je het fastfoodgerecht 'de kapsalon'? 10 jaar geleden werd de eerste kapsalon in Rotterdam gemaakt voor, jawel, een kapper. Het gerecht bestaat uit frietjes, shoarmavlees, veel kaas, sla en knoflooksaus. Deze heerlijke, maar ongezonde snack bevat al snel 1800 kcal, om over vet en zout nog maar te zwijgen ... Judith Pagrach bedacht een (nog!) lekkerdere én veel gezondere variant die met een gerust hart kunt eten. Smullen maar!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Prijsbeest Dwight Icenhower laat The King herleven in Vlaanderen!

Vorige week dinsdag was het exact 39 jaar geleden dat de wereld afscheid nam van de legendarische Elvis Presley. In 1977 overleed The King of Rock ?n Roll op 42-jarige leeftijd, maar zijn tijdloze muziek en massa?s klassiekers blijven springlevend. Dat laatste werd nog maar eens duidelijk toen Dwight Icenhower voor de vijfde keer de titel van ?The World?s Best Elvis? opstreek tijdens het prestigieuze ?Ultimate Elvis Tribute Artist Contest?. In mei volgend jaar mogen we dit prijsbeest, samen met originele muzikanten van The King verwelkomen in ons land voor twee unieke concerten!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Unieke 13-daagse rondreis door de VS: Washington, NY, Orlando én een cruise naar de Bahama's! (advertentie)

Washington, New York en Orlando verkennen, drie attractieparken bezoeken én een korte cruise naar de Bahama’s, allemaal tijdens één reis! Neem snel een kijkje! Meer weten over alle verre reizen van Organizacion Royal 2007 in 2017? Kom op vrij 26/8 naar de infodag in Gent: Café Parti, Koningin Mariahendrikaplein 65a (aan station) van 14u tot 18u. Info over rondrit Cuba feb '17, Californië+Hawaii juni '17, Canada sep '17, USA nov '17. Iedereen welkom!


Cursiefje

Poëzie: Wind


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: hoor jij dat ook?Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

We gaan even terug in de tijd voor deze hilarische bloopers van de eerste seizoenen van F.C. De Kampioenen!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

In China bedacht men wel een heel bijzondere oplossing voor het fileprobleem: een bus die boven het verkeer rijdt, terwijl auto's er gewoon onderdoor kunnen. Toekomstmuziek? Neen, hoor. Deze maand heeft de futuristische bus zelfs al z'n eerste testritje gemaakt.

Meer opmerkelijk

Geluk

Het is altijd goed om te lachen, en als een kriebelend strootje er de oorzaak van kan zijn, is het een voorwerp dat tot het geluk der mensen bijdraagt.
John Dryden (1631 - 1700)
(Engels dichter en toneelschrijver )


Grapjes

Twee mannen botsen in de supermarkt tegen elkaar met hun kar. "Excuseer me," zegt de ene man tegen de andere, "ik ben wat zenuwachtig want ik ben mijn vrouw aan het zoeken." "Ja," zegt de andere, "ik ook, zullen we samen zoeken?" "Oké," zegt de eerste man, "hoe ziet uw vrouw eruit?" "Ze is blond, heeft volle rode lippen, blauwe ogen en ze draagt een smalle witte jurk met een diep decolleté. En hoe ziet uw vrouw eruit?" "Laat maar zitten," zegt de andere, "we gaan die van u zoeken!"

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Net zoals je een hond trucjes kan leren, kan je dat ook met je goudvis doen! Na wat (of een heleboel) training kunnen ze bijvoorbeeld apporteren, door een hoepel zwemmen en slalommen!

Meer weetjes

Citaat

Vriendelijke woorden zijn soms kort, maar hun echo sterft nooit uit.
Moeder Teresa (1910 - 1997)
(Katholieke zuster (geboren als Agnes Gonxha Bojaxhiu))

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Lachen als een boer die kiespijn heeft.
⇒ Lachen omdat anderen lachen, maar het zelf eigenlijk niet leuk vinden.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 328.488
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.