Waar vandaan: SenNet Magazine > Een onvergetelijk feestje om het goede doel te steunen? SenNet en Radio 2 nodigen je uit!

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/146/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 6 - Nr 35 - 2016

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Ontdek. Beleef. Ervaar.

SenNet en Radio 2 nodigen uit: Benefietavond ten voordele van HOPE

Was jij ook zo'n grote fan van The Beatles? Dankzij Radio 2 en SeniorenNet kan je een onvergetelijke avond beleven met The Bootleg Beatles, de wereldberoemde Beatles Tribute Band én daarna lekker je benen losgooien op de beste platen van de jaren ?60, ?70, ?80 en ?90! De opbrengst gaat naar de benefietorganisatie HOPE, die het kankeronderzoek steunt aan het UZA. Allen daarheen!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Levensstijl

8 tips om zuiniger, en dus ook goedkoper, te printen!

Je hebt vast al eens gevloekt wanneer je inktcartridges van je printer weer vervangen moesten worden. Dat grapje kost vaak zelfs nog meer dan een nieuwe printer! Maar wist je dat je ook kan printen voor een prikje? Dé manier om flink te besparen, is alternatieve printerinkt te gebruiken. Wat dat juist is en op welke manieren je nog kan besparen, kom je allemaal in dit artikel te weten!
>> Lees verder    Reageer met je mening

8 essentiële vragen over gehoorverlies beantwoord! (advertentie)

Wanneer we bij Amplifon nieuwe klanten verwelkomen voor een gratis hooranalyse, krijgen we regelmatig vragen over gehoorverlies en wat erbij komt kijken. Daarom bundelden we de vragen die het meest gesteld worden en voorzagen we hen van een duidelijk antwoord. Ontdek snel de 8 essentiële vragen omtrent hoorverlies op Amplifon.be.


Financiële zorgvragen

Wat als je ouder niet meer alleen kan wonen, maar dat zelf niet inziet?

Dat je ouder niet staat te springen om zijn of haar vertrouwde omgeving achter te laten om in een woon- zorgcentrum te gaan wonen, begrijp je vast. Maar soms is het voor zijn of haar welzijn en veiligheid wel de beste keuze. Hoe lang de wachtlijst is voor jouw ouder, hangt af van de graad van zelfredzaamheid. Om dat te meten, hanteren de WZC's de KATZ-schaal. Private banker Karl Ruts geeft duiding.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Beauty

Tips tegen opgezwollen voeten in de zomer

Wanneer de temperatuur begint te stijgen, is het een veelgehoorde kwaal: opgezwollen voeten. Met elegante voetjes rondlopen in open schoenen is voor sommigen dan ook niet mogelijk. Waardoor ontstaan opgezwollen voeten in de zomer? Welke bijkomende klachten kunnen er ontstaan? En met welke tips kun je opgezwollen voeten voorkomen? Je leest het hier!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Leuk gadget om kinderen veiliger op straat te sturen (advertentie)

Het is zo eenvoudig als een coole sleutelhanger. Kinderen zijn trots om hem aan de rugzak, sporttas of boekentas te hangen, terwijl ze intussen ook veiliger zijn. De sleutelhanger is namelijk gemaakt van speciaal reflecterend materiaal. In het donker zijn ze zo veel beter te zien. Gemaakt in België. 
Meer info en bestellen, klik hier.


Gelukkig Zijn

Zo word je een ?wijze? man of vrouw!

Een slimme man of vrouw, die herkennen we snel. Maar hoe kan je inschatten of iemand echt ?wijs? is? Welke kwaliteiten heeft die volgens jou? Wijsheid is volgens elke filosofische stroming of religieuze traditie een deugd. Maar wat heb je nu nodig om in de praktijk wijsheid te ontwikkelen? Life coach Wim Annerel geeft je wijze raad.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Mysteries wereldwijd

Wie ontrafelt het geheimzinnige spionageverhaal?

Mysterieverhalen prikkelen bij heel wat mensen een nieuwsgierige snaar. Maar als er in een mysterie nog een geheimzinniger mysterie verscholen zit, dan is onze mysteriekenner Carl Bries er als de kippen bij om er het fijne van te weten te komen. Hoe kwam Leo Schidlof uit 'Het Heilige Bloed en de Heilige Graal' aan die levensgevaarlijke documenten, bijvoorbeeld. Carl neemt het met jou onder de loep.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Last van reisziekte? (advertentie)

Voor iedereen die last heeft van reisziekte, is er nu een zogenaamde "braakzak". Een opvangzakje met een speciale substantie in die de inhoud absorbeert en geurloos en vast maakt, waardoor je geen viezigheid hebt. Een verplicht accessoire voor iedereen die met de auto of bus weg gaat!
Meer info en bestellen, klik hier.


Geld & Werk

Vlaams ondernemersbloed: Jouw Kine

Het strafste medicijn om gezond te blijven? Helemaal gratis? Blijven bewegen! Keer op keer bewezen, op papier en in de praktijk. Onderzoekers, dokters, kinesitherapeuten, het gebeurt niet vaak, maar over een ding zijn ze het allemaal eens: beweging helpt. Beweging is dan ook waar het allemaal rond draait bij Jouw Kine!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Laatste verjaardagsfeestje voor 30 jaar René Froger

Nog één keer viert de 55-jarige René Froger met zijn Vlaamse fans zijn 30-jarige carrière. Het vorige ?René Froger 30 jaar Hits in Concert? was volledig uitverkocht, en nu komt de door mening vrouwelijk schoon aanbeden topper nog één keer terug naar ons land met zijn liveband. Op zaterdag 8 oktober houdt Froger zijn verjaardagsfeestje in de Antwerpse Stadsschouwburg en het belooft een geweldige party te worden!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Wapen je tegen teken (advertentie)

Zowel voor mensen als voor je huisdieren zijn teken gevaarlijk. Ze verwijderen is geen eenvoudig werkje, maar met de nieuwe elektrische tekentang is dit wél het geval! Bestel preventief je tekentang en wees voorbereid. Zowel voor jezelf, familie als voor je hond en/of kat! Meer info en bestellen, klik hier.


Cursiefje

Poëzie: Leer de wereld zien door guitige kinderogen


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: arme Grieken...Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Heb je een slechte dag? Deze schattige babykoala maakt je zo een stuk vrolijker!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Elk jaar wordt in Buñol in Spanje een uitzinnig tomatenfeest gevierd. Het is er de vreemde (?) traditie om elke laatste woensdag van augustus elkaar te bekogelen met tomaten.

Meer opmerkelijk

Geluk

De mens heeft voor zijn geluk niet alleen het plezier van dingen nodig, maar ook hoop, vooruitgang en verandering.
Bertrand Russell (1872 - 1970)
(Engels filosoof, wiskundige en Nobelprijswinnaar literatuur (1950) )


Grapjes

Op een dag vraagt een meisje aan haar mama: "Mama, vanwaar komen de allereerste ouders?" "Wel," antwoordt haar mama, "God heeft de eerste mensen, Adam en Eva, op de wereld gezet. Adam en Eva hebben dan kinderen gekregen die op hun beurt ouders geworden zijn enzovoort, enzovoort. Het is zo dat de humane familie is ontstaan." Twee dagen later stelt het meisje dezelfde vraag aan haar vader. Die antwoordt: "Kijk, miljoenen jaren geleden evolueerden de apen langzaam tot wat de mensen vandaag zijn." Het meisje staat perplex en loopt snel naar haar mama: "Mama, waarom zeg jij me dat de eerste mensen door God op de wereld werden gezet, terwijl papa zegt dat mensen eigenlijk van de apen afstammen?" Haar moeder antwoordt met een glimlach: "Dat is heel simpel, liefje. Ik heb je verteld over mijn familie en papa over de zijne!"

Meer grapjes

Nutteloos weetje

De Amerikaanse kunstenaar en professor Sam Van Aken is erin geslaagd een boom te creëren die maar liefst 40 verschillende soorten vruchten draagt!

Meer weetjes

Citaat

In de ouderdom verstaat men het beter, ongelukken te voorkomen, in de jeugd, ze te verdragen.
A. Schopenhauer (1788 - 1860)
(Duits filosoof)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Men moet de dag niet prijzen voor het avond is.
⇒ Pas als alles gedaan is kun je zeggen of het goed ging.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 33.124
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.