Waar vandaan: SenNet Magazine >

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/148/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 6 - Nr 37 - 2016

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Beauty

Waarom wordt je haar dunner met de jaren? Tips voor meer volume!

Is jouw haardos nog even weelderig als vele jaren geleden? De kans is groot dat dat niet het geval is. Jammer genoeg hoort dat nu eenmaal bij ouder worden. Met het verstrijken van de jaren krijg je te maken met een heleboel lichamelijke veranderingen, ook je haar blijft niet gespaard en wordt dunner. Verhinderen dat je haar veroudert kan helaas niet, maar je kan wel ? Hier lees je enkele nuttige tips om meer volume in je haar te creŰren!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Inzicht

Raak niet verblind door een laagstaande zon: 8 tips!

Bij een laagstaande zon gebeuren er 20% meer ongevallen volgens het Verbond van Verzekeraars. In deze periode staat de zon meestal gevaarlijk laag rond de spits, waardoor de schittering een heleboel automobilisten tegelijk verblindt. Een ongeval is dan snel gebeurd. Gelukkig zijn er een aantal tips die je kunnen helpen om toch veilig op je bestemming te geraken. Je leest ze hier!
>> Lees verder    Reageer met je mening

De nieuwe Kia Niro, dat is het beste van twee werelden. (advertentie)

Krachtig, en toch wendbaar. Robuust, maar subtiel. Benzine- en elektromotor. Kortom, de Kia Niro is een hybride. Of hoe sportief rijden toch zuinig kan zijn. En dankzij die sportieve rijstijl, gecombineerd met een uniek crossover design, mag u hem gerust omschrijven als een rijplezier om naar te kijken. Maar ontdekt u het vooral zelf! Meer informatie?

Advertisement


SenNet Life

De groepsdag van de mailgroep Photoshop was een succes!

Ieder jaar organiseert de SenNet mailgroep Photoshop een heuse groepsbijeenkomst. Deze keer trokken ze met z'n allen naar Adegem, waar ze een geweldige dag beleefden onder vrienden. Het mooie weer en een vleugje geschiedenis en natuur maakten het een onvergetelijke belevenis voor de 80 aanwezigen. Gaviota, de admin van de mailgroep, heeft een leuk verslagje geschreven over hun dag! Nog niet geprikkeld om ook lid te worden?
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gelukkig Zijn

Zo maak je jezelf neerslachtig. En zo raak je weer uit dat dipje!

Ben jij een doemdenker? Voel je je soms somber en neerslachtig zonder enige aanleiding? Meestal gaan die donkere momentjes ook weer vanzelf voorbij, maar daar hoef je niet op te wachten. Life coach Wim Annerel wijst je op irrationele gedachten die je net dieper in dat dipje duwen. Tijd om eruit te klimmen!
>> Lees verder    Reageer met je mening

8 waardevolle weetjes over trapliften (advertentie)

Een traplift? Is dat geen dure, omslachtige, met het interieur vloekende oplossing voor hoogbejaarde mensen? Niets van dit alles! Trapliften zijn zeer snel en eenvoudig te installeren, passen dankzij het brede aanbod bij elk interieur en vallen minder duur uit dan u denkt. Deze 8 weetjes over trapliften mag u alvast niet missen! 


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Zin om een weekje te gaan bridgen in Zeeuws-Vlaanderen?

Hotel de Elderschans in Aardenburg heeft de prijs gewonnen van beste all-inclusivehotel 2016 in Nederland! Jij kan er nu 6 dagen/5 nachten lekker gaan bridgen, en tegelijkertijd genieten van de prachtige omgeving, wandelen, fietsen, de Belgische stranden bezoeken en gaan uitwaaien in Brugge, Knokke en Sluis! Kortom, 6 dagen is veel te kort voor al dat leuks! Snel beslissen is de boodschap, want de bridgeweek vangt al aan op 2 oktober!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Openhartig

OPROEP: Wij zijn op zoek naar jouw verhaal!

In de SenNet-lezer schuilt een boeiende persoon met een pakkend verhaal; zoveel is zeker. In onze rubriek 'Openhartig' willen wij dan ook graag JOU in de kijker zetten! Daarom zijn wij op zoek naar getuigenissen over een unieke ervaring, een speciale hobby, een bijzondere ontmoeting, een knotsgek avontuur en noem maar op! Vertel het ons en wie weet staat jouw verhaal binnenkort te lezen in SenNet Magazine!
>> Lees verder    Reageer met je mening

SenNet en Radio 2 nodigen uit: Benefietavond ten voordele van HOPE (advertentie)

Was jij ook zo'n grote fan van The Beatles? Beleef op zaterdag 1 oktober een onvergetelijke avond met The Bootleg Beatles, de wereldberoemde Beatles Tribute Band én gooi daarna lekker je benen los op de beste platen van de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90! Een deel van de opbrengst gaat naar de benefietorganisatie HOPE, die het kankeronderzoek steunt aan het UZA. Allen daarheen! Meer info en tickets, klik hier.


Leven in balans

Waarom is acceptatie zo belangrijk?

Om voluit van het leven te kunnen genieten, is acceptatie cruciaal volgens healing coach Isabelle Lambrecht. Vervelende situaties beoordelen als 'neutrale observator' die enkel de feiten benoemt en zijn of haar emoties daarbij zo veel mogelijk links laat liggen, kan je helpen om rustiger en vreugdevoller te zijn.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

PoŰzie: Solidair


>> Lees verder    Reageer met je mening

Het voedselzandloperkookboek, dat wordt smullen! (advertentie)

Arts Kris Verburgh bewees reeds met De voedselzandloper dat gezond eten van groot belang is bij het jong houden van je lichaam en de preventie van ziektes. Nog nooit werd zo duidelijk uitgelegd dat wat we eten bepaalt hoe snel we verouderen. De voedselzandloper schotelt ons nieuwe voedingsgewoontes voor die gezond zijn én levensverlengend kunnen werken. Dat dit gezonde eetpatroon bovendien zal leiden tot gewichtsverlies is een aangename bijwerking! Bestel via SeniorenNet en ontvang het boek tegen een korting.


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: bloempje ruikenMeer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Ken je het gevoel dat je krijgt als je heel snel een ijsje eet of koud drankje drinkt? Brain freeze of ijshoofdpijn heet dat. Deze katten trekken er wel heel gekke bekken door!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

De acacia van TÚnÚrÚ werd lange tijd beschouwd als de meest eenzame boom ter wereld: hij stond in de Sahara en in een straal van 400 km was er nergens een andere boom te bespeuren. De boom werd door nomaden gebruikt als oriŰntatiepunt in de desolate woestijnvlakte, tot hij in 1973 aangereden werd door een dronken autobestuurder. De resten van de boom werden naar een museum overgebracht en op zijn plaats staat nu een metalen gedenksculptuur.

Meer opmerkelijk

Geluk

Wil niet dat de dingen zich voordoen zoals je wil, maar beperk je ertoe de dingen te willen zoals ze zich voordoen. Dat is het geheim van het geluk.
Epictetus (55 - 135)
(Romeins sto´cijns filosoof )


Grapjes

Een man gaat naar de dokter en zegt: 'Ik kan 's nachts niet goed slapen. Ik heb steeds van die vreemde dromen.' 'Wat droomt u dan allemaal?' vraagt de dokter. 'Ik zie een hoop schapen die aan het voetballen zijn.' 'OkÚ,' zegt de dokter, 'ik geef u pilletjes en die moet u vanaf vandaag slikken.' 'Kan ik die niet vanaf morgen beginnen te gebruiken?' vraagt de man. 'Waarom?' reageert de dokter verbaasd. 'Het zit namelijk zo,' antwoordt de man, 'vanavond spelen ze de finale.'

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Zowel Alexander de Grote, Napoleon, Mussolini als Hitler waren bang van katten. Ze leden aan ailurofobie.

Meer weetjes

Citaat

Het is niet goed maar ÚÚn ding te weten, men raakt daar verstompt van, men moet niet rusten voor men ook het tegenovergestelde weet.
Vincent van Gogh (1853 - 1890)
(Nederlands schilder)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Een spiering uitwerpen om een kabeljauw te vangen.
⇒ Iets kleins aan een ander geven met de gedachte zelf iets groots terug te krijgen.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 332.775
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.