Waar vandaan: SenNet Magazine > Heb jij last van pijnlijke gewrichten?

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/150/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 6 - Nr 39 - 2016

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Gezondheid

Kurkuma: een wonderkruid voor je gewrichten?

Kurkuma ken je vast als het kruid dat je gerechten een heerlijk oosters tintje en een vrolijke gele kleur geeft. Maar wist je ook dat deze smaakmaker een heleboel positieve effecten kan hebben op je gezondheid? Geen wonder dat het in India de veelzeggende naam ?het heilige kruid? heeft gekregen! Zo draagt het onder andere bij tot soepele gewrichten, pezen en gezond kraakbeen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gelukkig Zijn

Word meester van je ellenlange to-dolijst: 10 tips!

Heb jij zoals veel mensen ook een to-dolijstje? Lijken de taken zich sneller op te stapelen dan dat je er eentje kan schrappen? Niet verwonderlijk dat je er soms gek van wordt. Life coach Wim Annerel heeft de 10 beste tips verzameld om opnieuw het bos door de bomen te zien. Zo raken je lijstjes toch afgewerkt!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Laat uw spaargeld zorgeloos groeien (advertentie)

Ook op zoek naar zorgeloos rendement op uw spaargeld? Dat kan met Holiday Suites Zeebrugge. Investeer in rendabele, volledig ingerichte kustverblijven vanaf 109.500€. Geen gedoe met het zoeken van huurders, sleutels afgeven of kamers poetsen. Holiday Suites staat garant voor een professionele uitbating zodat u kunt genieten van wat telt: uw rendement. Klik hier voor meer informatie.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Jonge beloftevolle tenor deelt dit najaar podium met Koen Crucke

Tenor Glenn Desmedt uit Leuven staat aan de vooravond van een doorbraak in eigen land. Na zijn doortochten in Nederland, Duitsland en Oostenrijk gaat hij dit najaar op tournee in Vlaanderen met Koen Crucke, de peetvader van het Vlaamse muziektheater. Dan toch geen ?sant in eigen land? voor Glenn Desmedt? Muziektheater MinTh wist hem te strikken voor een interview.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Inzicht

Test: Is bamboe het nieuwe katoen voor (zweet)voeten?

Bamboesokken helpen tegen zweetvoeten. Dat hoorden we steeds weer opduiken in onze omgeving, dus moesten we het uiteraard ook proberen. Geen zweetvoeten, geen onaangename geur, minder sokken wassen en bovendien beter voor het milieu dan katoen. Klinkt mooi, maar of dat waar is? Pascal Vyncke deed de test.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Een goede relaxzetel maakt het verschil. Opendeurweekend 7, 8 en 9 oktober (advertentie)

Hebben je ouders moeite om weer op te staan van hun luie stoel of heb je er zelf problemen mee? Dan is een staopstoel misschien net wat je nodig hebt. Zalig zitcomfort met een unieke kantelfunctie, om zo het opstaan makkelijker te maken. Het duwtje in de rug waar je naar op zoek bent! Kom de stoelen zelf uittesten bij een hapje en een drankje tijdens het opendeurweekend van Staopstoelshop op vrij 7 (14-19u), zat 8 en zon 9 oktober (10-17u) in de Franckenstraat 5 te Antwerpen. Meer info?


Financiële zorgvragen

Wat als je je zorgbehoevende ouder bij jou in huis neemt?

Als je je hulpbehoevende ouder in huis neemt om de zorg (gedeeltelijk) op jou te nemen, is het belangrijk dat je rekening houdt met een heleboel financiële en fiscale vraagstukken. Moet je bijvoorbeeld zelf voor alle kosten opdraaien, of kan je steun vragen aan broers en zussen? Om misverstanden te vermijden is het aangewezen een zorgovereenkomst op te stellen. Erenotaris Johan Verstraete en fiscalist Rik Deblauwe geven tekst en uitleg.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Nieuwe Vlaamse versie van theatermusical ?Evita? maakt indruk

Bekend Vlaanderen verzamelde vrijdagavond in Capitole Gent voor de officiële première van ?Evita?. Regisseur Stany Crets zag zijn droom in vervulling gaan, want hij kreeg van Music Hall carte blanche om een vernieuwde versie te maken van de wereldberoemde poprockopera. Ann Van den Broeck (Eva Perón), Hans Peter Janssens (Juan Perón) en Sébastien De Smet (Ché) nemen de hoofdrollen voor hun rekening in de verrassend doorgecomponeerde musical, die het leven en werk van Argentinië?s bekendste presidentsvrouw belicht. Jij kan er ook nog bij zijn tot eind november in Antwerpen en op 3 en 4 maart in Gent!
>> Lees verder    Reageer met je mening

LAST MINUTE: all inclusive 3-daagse voor slechts ? 99 p.p.! (advertentie)

Uitzonderlijk aanbod: 3-daags verblijf in Zeeuws-Vlaanderen incl. ontbijt, lunch, diners en dranken van 11-22u,... in hotel de Elderschans, branchewinnaar beste all-inclusive hotel 2016 in Nederland! Het is jouw ideale uitvalbasis in het groen voor uitstappen naar de kust of naar de cultuurstad Brugge (20 km) en het mondaine Knokke (12 km). Reserveer voor 15/10/2016 met de promocode SN15AMM. Aanbod geldig in oktober.


Cursiefje

Poëzie: Aas


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: wij hebben honger!!!Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Als je vader een filmmaker is, worden je avonturen ineens een stuk spannender!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Mike 'de kip zonder kop' was een haan die na zijn onthoofding nog 18 maanden bleef verder leven.

Meer opmerkelijk

Geluk

Leef met de moed als gids en het geluk als gezellin.
Marcus Tullius Cicero (106 v.C. - 43 v.C.)
(Romeins staatsman en schrijver )


Grapjes

Twee standbeelden, die een naakte man en een al even naakte vrouw voorstellen, staan tegenover elkaar in het park. Enkele honderden jaren nadat ze daar zijn neergezet, daalt er een engel tot hen neer. Met één enkel handgebaar wekt de engel de beelden tot leven. De engel spreekt: "Ik ben gezonden om jullie wederzijds verzoek om te kunnen bewegen in te willigen. Maar wees vlug, je krijgt slechts een kwartier en daarna worden jullie weer twee stenen standbeelden." De man en de vrouw kijken elkaar aan, hun ogen glinsteren van de voorpret, ze blozen allebei en ze verdwijnen in de struiken om te doen waar ze zolang al naar verlangd hadden. Een hevig geritsel weerklinkt en zeven minuten later komen ze terug. De engel glimlacht: "Dat waren maar zeven minuten, waarom ga je niet terug en doe je het nog eens?" De beelden kijken elkaar weer aan en tenslotte zegt de vrouw: "Waarom niet? Maar laten we de rollen omkeren: nu hou jij die duif vast en kak ik op zijn kop ..."

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Iedereen heeft, net als unieke vingerafdrukken, ook een unieke tongafdruk.

Meer weetjes

Citaat

Wij houden het meest van ervaringen die onze meningen bevestigen.
Sigmund Graff (1899 - 1979)
(Duits schrijver )

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

De kraaien zullen het uitbrengen.
⇒ De waarheid zal aan het licht komen.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 331.945
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.