Waar vandaan: SenNet Magazine > Het straatlawaai in Belgische steden is onrustwekkend

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/152/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 6 - Nr 41 - 2016

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Gezondheid

Er is te veel lawaai op straat! En dat is wetenschappelijk bewezen.

Als onderdeel van de Europese Week van de Mobiliteit (16-22 september) mat Amplifon het verkeerslawaai in Brussel, Antwerpen en Luik. In Brussel werden recordcijfers gemeten, met een piek van 121,8 decibel. Met het oog op ?slimmere? en stillere steden pleiten experts voor een breder gebruik van alternatieve vervoerswijzen, voor meer groene ruimten in stedelijke gebieden en voor een deeleconomie.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Advertenties

Is het interessant om nu mijn woning te isoleren?

Zit je met een ouder huis en denk je eraan om te isoleren om zo de energiefactuur omlaag te halen? Of heb je verbouwplannen en wil je afwegen of je graag bepaalde delen van je huis wil isoleren? Hier lees je alvast meer nuttige informatie over isolatie.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Soepele gewrichten? (advertentie)

Naarmate we ouder worden, neemt de beweeglijkheid van de gewrichten af. Curcudyn® is een hoog gedoseerd, bio-geoptimaliseerde kurkuma-extract aangevuld met gember, vitamine C en vitamine D dat de gezondheid van de gewrichten, spieren en kraakbeen ondersteunt. Curcudyn® is verkrijgbaar bij de apotheek. Meer informatie?


Inzicht

Bescherm je gegevens: 6 tips voor veilige wachtwoorden!

Bijna wekelijks komt in de media dat de één of andere grote internetdienst het slachtoffer is geworden van hackers en dat miljoenen wachtwoorden buit gemaakt werden. Het gevolg is dat privé-informatie, foto?s, bankgegevens, enz. van je op straat komen te liggen voor elke crimineel. Met deze tips voorkom je dat.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Beauty

Last van broze nagels?

De menopauze gaat bij veel dames gepaard met allerlei lichamelijke veranderingen en vervelende kwaaltjes. Zo kan je ook last krijgen van broze, droge en afbrokkelende nagels. Dat leidt samen met alle andere kwaaltjes tot heel wat frustratie. Je wilt er immers mooi en verzorgd bij lopen. Wat kan je eraan doen om broze nagels tijdens de menopauze tegen te gaan?
>> Lees verder    Reageer met je mening

Ook op zoek naar zorgeloos rendement? (advertentie)

Of heeft u genoeg van het lage rendement op uw spaarboekje? Hotelvastgoed biedt een veilig alternatief, zonder huurachterstanden of beschadiging van uw pand. Bovendien wordt het verhuur netjes voor u geregeld. Kies met Hotelinvest voor betrouwbare merken als Mercure of ibis en ontvang een degelijk rendement, tot 6000 euro per jaar. Klik hier voor meer informatie.


Leven in balans

Op de juiste manier vertrouwen doe je zo!

Ken je het leuke Arabische gezegde: 'Vertrouw op de hogere macht, maar bind wel je kameel vast'? Volgens healingcoach Isabelle Lambrecht klopt dat als een bus. Vertrouwen wil niet zeggen dat je de teugels mag loslaten en je je van niets meer hoeft aan te trekken. Nee, vertrouwen is een bewuste keus. Een bewuste actie die jij onderneemt om het maximaal aan vreugde in je leven te aan te trekken.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Salvatore Adamo: Ik ben dankbaar voor de trouw van het Vlaamse publiek!

Salvatore Adamo die erin slaagt een concertzaal uit te verkopen? Dat is niets nieuws onder de zon. Deze maand was dat o.a. het geval in de Gentse Capitole en het ziet ernaar uit dat hij dat kunstje herhaalt op zaterdag 5 november. Dan staat Salvatore met zijn liveband in de Stadsschouwburg in Antwerpen. ?Alleen maar de snelle beslissers hebben nog kans om erbij te zijn?, klinkt het bij Benelive Entertainment. Zij stuurden voor ons Upstars-reporter Kurt Frederickx naar Ukkel, waar hij op de koffie mocht gaan bij Salvatore Adamo.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Leuke ALL-INvakantie in Lanzarote met 4 prachtige excursies (advertentie)

Zin om in februari, als het hier nog ijskoud is, 12 dagen lekker te ontspannen in Lanzarote, het meest noordelijke van de Canarische Eilanden? Door het aangename klimaat is het eiland het hele jaar een topbestemming. Sympathieke reisleider Eddy van Organizacion Royal 2007 heeft speciaal voor jou 4 fantastische excursies uitgestippeld, 3 inbegrepen in de all-inprijs en 1 facultatieve uitstap. Plezier gegarandeerd! Klik hier voor meer informatie.


Cursiefje

Poëzie: Waar lucht en aarde raken


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: wat een goei mop seg!!!Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Ooit al zo'n slimme papegaai gezien?

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Een ritje op een rollercoaster kan je van kleine nierstenen afhelpen.

Meer opmerkelijk

Geluk

Zuiver u slechts van afgunst en gij vertienvoudigt uw geluk, en maakt ieder ogenblik andermans vreugde tot de uwe.
Paul Heyse (1830 - 1914)
(Duits schrijver en essayist, Nobelprijswinaar Literatuur (1910))


Grapjes

Een chique madam rijdt met haar dure wagen naar een boerderij, want ze heeft 25 kg patatten nodig. De boer vraagt nogal nors: ?Mannelijke of vrouwelijke, madam?? ?Hoe mannelijke of vrouwelijke?? reageert de dame verbaasd. ?Ja madam, is ?t nog voor vandaag? ?k Heb nog heel veel werk! Mannelijke of vrouwelijke?? De dame, geheel uit haar lood geslagen: ?Awel, geef mij maar eens vrouwelijke!? De boer gaat naar de schuur, komt terug met een zak aardappelen en giet die leeg in de pas schoongemaakte koffer van de wagen. ?Awel, wat doet gij nu? Waarom giet ge dat zo los in de koffer?' sakkert de dame geërgerd. ?Luister madammeke, ge hebt vrouwelijke patatten gevraagd hé, awel da zijn er zonder zak!?

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Belphegor's Priemgetal wordt gezien als een duivels getal: 1000000000000066600000000000001. Het getal is in de eerste plaats een priemgetal, waardoor het al bijzonder is. Daarnaast is het ook een palindroom en werd het vernoemd naar een van de zeven prinsen van de hel.

Meer weetjes

Citaat

Als bezit en rente in het gedrang raken, drinkt de oorlogsgod gretig het nieuwe bloed.
Hugo Claus (1929 - 2008)
(Vlaams schrijver en schilder )

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

De kat(jes) in 't donker knijpen.
⇒ Kwaad doen waar niemand het ziet.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 333.012
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.