Waar vandaan: SenNet Magazine > Breng een vleugje wellness in je huis met deze 7 tips!

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/159/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 6 - Nr 48 - 2016

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Levensstijl

7 tips voor wellness in huis. Heerlijk thuis cocoonen!

Tijdens de winter verstoppen we ons maar wat graag voor de kou, het liefste in onze sofa onder een zacht dekentje met een lekkere kom soep in de hand. Waarom zou je niet nog een tikkeltje verder gaan om volop te genieten thuis? Deze 7 leuke tips brengen alvast een vleugje wellness in je huis!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Mysteries wereldwijd

Het kerstmysterie: waar komen al die typische tradities vandaan?

Op elke straathoek, in elke huiskamer en in ieders hart hangt er tijdens de kerstperiode een warme liefdevolle sfeer. Families verzamelen rond prachtig versierde feesttafels, leggen cadeautjes onder de kerstboom en genieten van gezellig samen zijn. Veel mensen kijken al lang uit naar de wellicht belangrijkste feestdag van het jaar. Het is niet voor niets de geboorte van Christus die gevierd wordt op 25 december. Het vredige tafereel waar op een koude winternacht het kindje Jezus in zijn kribbe ligt, verwarmd door de os en de ezel en vereerd door engelen, herders en drie koningen uit het Oosten. Ja, toch? Of vergissen we ons nu al generaties lang? Carl Bries zocht het uit.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Een verwarmingssysteem dat comfort en zuinigheid combineert? (advertentie)

Ontdek de nieuwste generatie elektrische radiatoren van Aterno! Dankzij ons AA energielabel kan je besparen op je energiefactuur en tegelijkertijd genieten van een constante warmte. Bovendien is het systeem volledig moduleerbaar, geniet je van 20 jaar garantie en is de installatie heel eenvoudig, zonder grote werken. Wil je meer info over alle voordelen en modellen? Vraag hier je gratis gids aan!


Welzijn

Slachtoffers van huiselijk geweld moeten vertrouwd raken met 1712

Elke dag doen in ons land 59 personen aangifte van fysiek geweld in de huiselijke sfeer. Ieder jaar worden hiervoor bijna 50 000 processen-verbaal opgesteld. Dat is echter slechts het topje van de ijsberg, want heel vaak wordt er helemaal geen aangifte gedaan. Er hangt namelijk nog een groot taboe rond intrafamiliaal geweld. Slachtoffers kunnen terecht op het nummer 1712, maar jammer genoeg is niet iedereen daarvan op de hoogte. Voor elk gezin dat wordt geholpen zijn er 30 andere die in de koude blijven staan.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Inzicht

Nucleaire waakhond niet gerust over veiligheid Belgische kerncentrales

Er gaat de laatste jaren bijna geen maand voorbij zonder dat een Belgische kerncentrale moet worden stilgelegd. Elke keer komt de woordvoerster van Electrabel met hetzelfde refrein, dat het zoveelste incident ?in het niet nucleaire gedeelte van de centrale heeft plaatsgevonden? en dat ?de veiligheid op geen moment in gevaar is geweest?. Zelfs na het incident met de scheurtjescentrales in Tihange en Doel en het ernstige sabotagegeval in Doel, waar justitie nog steeds op zoek is naar de daders, werd ditzelfde bandje afgespeeld. Bijna woordelijk zelfs. Onze columnist Jan Schils heeft toch enkele bedenkingen bij deze uitleg.
>> Lees verder    Reageer met je mening

SeniorenNet betaalt 2500 euro cadeaus terug! (advertentie)

Wie houdt er niet van de kerst- en eindejaarsperiode? Jammer dat er aan die gezellige tijd ook meestal een fors prijskaartje vasthangt. Al dat lekkere eten en die fantastische cadeautjes betalen zichzelf natuurlijk niet. Wat zou je ervan denken als SeniorenNet je eindejaarscadeaus terugbetaalt? Speel nu mee met de wedstrijd en maak kans op 250 euro shopbudget op SenNetShop! 


Gezondheid

Probiotica, symbiotica en microbiota voor gezonde darmen

Ons lichaam heeft zich over de vele eeuwen slim aangepast om ons zo goed mogelijk te beschermen tegen mogelijke bedreigingen van buitenaf. Zo heeft onze dikke darm bijvoorbeeld nuttige bacteriën nodig zoals probiotica, symbiotica en microbiota om moeilijk verteerbare elementen toch te verwerken. Helaas bevat het merendeel van het 'moderne' voedsel niet genoeg van die goedaardige bacteriën, waardoor we er misschien elders naar op zoek moeten. Apotheker Piet Sollie geeft enkele aandachtspunten bij het zoeken naar supplementen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Geld & Werk

De Great Rotation van 2017

Op de beurs wordt wel vaker gesproken van een ?great rotation?. Beleggers stappen dan en masse uit het ene actief en weer in het andere actief. Als we nu naar de beurzen kijken, dan lijken de kaarten gelegd voor een nieuwe great rotation: van obligaties naar aandelen. Nico Pantelis, financieel expert van Slim in Fondsen, geeft duiding.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Tijdelijke hotelarrangementen aan voordeelprijzen! (advertentie)

Zin om er een paar daagjes tussenuit te knijpen? Heerlijk wandelen of fietsen in de natuur, leuke steden bezoeken of gewoon lekker ontspannen? Partners Promotions biedt verscheidene hotelarrangementen aan in binnen- en buitenland aan scherpe prijsjes en met leuke extra's. Op en top genieten van een fijne omgeving, een prachtig hotel, vrije tijd én van elkaar! Nu alle reserveringsdata verlengd tot 15/12/2016. Neem snel een kijkje!


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Extra voorstellingen 'Rapunzel, de sprookjesmusical'!

'Rapunzel, de sprookjesmusical' krijgt een (extra) staartje. Na de eerder aangekondigde voorstellingen in de kerst- en krokusvakantie in Gent en Antwerpen, kan je nu ook op 28 december in Capitole Gent en op 4 januari 2017 in Stadsschouwburg Antwerpen gaan genieten van deze sprankelende sprookjesmusical. 'The Voice'-revelatie Shauni Rau debuteert als musicalactrice en kruipt in de huid van Prinses Rapunzel. Dolle pret verzekerd voor jong én oud!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

Poëzie: Mijn moeder


>> Lees verder    Reageer met je mening

Ideaal educatief cadeau: digitale microscoop voor pc (advertentie)

Iedereen zijn of haar interesse kan ongetwijfeld gewekt worden met een microscoop die 20-200x vergroot. Als hij dan ook nog via USB werkt, zodat je de beelden direct op de pc kan zien, dan heb je een ideaal educatief cadeau. Koop deze digitale microscoop nu, inclusief gratis verzending.


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: blijven trappen...Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Deze geiten maken wel héél erg rare geluiden! Hilarisch gemekker!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Uit een onderzoek aan de Universiteit van Massachusetts is gebleken dat 60 procent van alle volwassenen tijdens een gesprek van tien minuten minstens één keer liegt.

Meer opmerkelijk

Geluk

Wanneer gij morgen een groter geluk verwacht, dan schijnt heden de helderste zon donker.
Leopold Schefer (1784 - 1962)
(Duits dichter)


Grapjes

Jantje zegt tegen Piet: 'Mijn vader zit in de gevangenis vanwege zijn geloof.' Zegt Piet: 'Echt? Waarom dan?' Jantje: 'Hij geloofde dat hij de belastingen niet hoefde te betalen.'

Meer grapjes

Nutteloos weetje

In Japan kan je een bijzonder stenenmuseum bezoeken. Je vindt er meer dan 1700 stenen die een gezicht lijken te hebben. Sommige lijken zelfs op beroemdheden zoals Elvis of E.T.!

Meer weetjes

Citaat

Het leven is zo eenvoudig, maar de mensen hebben het zo ingewikkeld gemaakt.
Louis Couperus (1863 - 1923)
(Nederlands schrijver)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Een reus op lemen voeten.
⇒ Schijnbaar sterk maar in feite zwak.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 333.258
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.