Waar vandaan: SenNet Magazine > Ken jij het antwoord op deze vragen over diabetes?

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/164/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 7 - Nr 2 - 2017

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Gezondheid

De 10 meestgestelde vragen over diabetes

Diabetes is een chronische aandoening die gekenmerkt wordt door een te hoog suikergehalte in het bloed. Hoewel diabetes steeds vaker voorkomt, leven er heel wat misverstanden over de aandoening. De Diabetes Liga zet de voornaamste vragen en misverstanden op een rij.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gelukkig Zijn

10 tips om succesvol goede voornemens te maken

Wil je dit jaar slanker worden, meer aan sport doen, gezonder eten, minder alcohol drinken, stoppen met roken, meer boeken lezen, minder stress ervaren ? ? Je bent niet alleen. Dit is immers dé tijd van het jaar waarin veel mensen goede voornemens maken. Life coach Wim Annerel somt 10 punten op die je kunnen helpen om die voornemens waar te maken.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Begin 2017 goed met een zorgeloos rendement op uw spaargeld. (advertentie)

Een nieuw jaar, maar nog steeds hetzelfde lage rendement op uw spaarboekje? Met hotelvastgoed kunt u veilig profiteren van een degelijk rendement, zonder gedoe met huurders zoeken, wanbetalers of huurschade. Met deze vorm van beleggingsvastgoed deelt u mee in de totale winst van het hotel. Investeren in het ibis Airport Hotel in Oostende kan al vanaf €109.500. Klik hier voor meer informatie.


Levensstijl

5 tips om het leven eenvoudiger te maken

Wie heeft er eens geen problemen om blikjes en blisterverpakkingen te openen of de knopen van z?n hemd dicht te krijgen? Het zijn kleine irritaties die we bijna dagelijks meemaken, maar die wel op te lossen zijn met handige hulpmiddeltjes. We geven een aantal tips om meer te doen met minder irritatie. Het leven is veel te kort voor die irritaties!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Financiële zorgvragen

Wat als je bent aangesteld als bewindvoerder van je partner?

Als je partner niet meer in staat is om zijn of haar eigen geldzaken te beheren, kan je je laten benoemen tot bewindvoerder. Bij belangrijke uitgaven moet de bewindvoerder echter vaak eerst toestemming vragen aan de vrederechter, wat vervelend is voor de partner die nog perfect gezond van geest is. Vrederechter Ingrid Verstringe licht toe dat een gerechtelijke indeplaatsstelling een betere keuze is om dat te vermijden.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Sleutels kwijt? Daar kan je naar fluiten! (advertentie)

Wat is dé grootste ergernis wanneer je gehaast bent? Je sleutels niet vinden! Vermijd die extra stress! Met deze fluitende sleutelvinder vind je op een leuke manier altijd je sleutels snel terug! Als je één keer fluit, geeft de sleutelhanger een signaal af zodat je je sleutels kan vinden. Het ingebouwde ledlampje helpt je om het sleutelgat te vinden wanneer je in het donker je deur open probeert te doen. Meer info en bestellen met gratis verzending, klik hier.


Inzicht

Plan om ouderen kans op zelfmoord te bieden ook in Vlaanderen?

Het is weer oppassen geblazen voor het oudere gedeelte van de bevolking (vanaf 75 jaar) voor een nieuwe bedreiging van hun leven. Onze columnist Jan Schils werpt zijn licht op een bedenkelijke ontwikkeling in Nederland, die wel eens in België geïmporteerd zou kunnen worden zoals dat, helaas, vaker gebeurt.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Leven in balans

De taal van je lichaam spreken: de atlas

Alles op aarde is zinvol en heeft een reden van bestaan. Heel veel mensen begrijpen niet en/of wijzen af dat het lichaam de drager van de ziel is en met de persoonlijkheid (het ik) communiceert via het lichaam. Volgens healing coach Isabelle Lambrecht zal de bestaansreden van je lichaam begrijpen je leven veel gemakkelijker maken.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Sieraden helemaal schoon (advertentie)

Bij ringen, armbanden en halskettingen zijn na een tijdje zwarte vlekken en ander vuil te zien. Ze reinigen is bijna onbegonnen werk, behalve met een ultrasone sieradenreiniger. Deze trilt aan 42.000 keer per seconde het vuil letterlijk weg, terwijl het sieraad zelf niet beschadigd wordt. Een absolute must voor ieder huishouden! Bestellen kan hier.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Jan Smit gaat solo in Gent, Hasselt en Oostende

Dit jaar geen Melchior, Caspar of Balthasar, maar wel Jan Smit, Florian Silbereisen en Christoff, die op Driekoningen hun 2de KLUBBB3-album ?Jetzt Geht?s Richtig Los? uitbrachten. Goud, wierook en mirre werden geruild voor een kakelverse cd en tickets voor de eerste Europese tournee van de band, die start in het voorjaar. Vrijdag 14 april worden de Belgische en Nederlandse KLUBBB3-fans verwacht in de Antwerpse Lotto Arena, voor het eerste en enige concert in de Benelux.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

Poëzie: Wij eiken


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: ben ik al sexy?Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Wie had gedacht dat olifantjes zo schattig konden zijn?!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

De kleur Pantone 448 C wordt beschouwd als de lelijkste kleur op aarde, om die reden zijn sigarettenmakers in bepaalde Europese landen verplicht hun pakjes in deze kleur aan te bieden.

Meer opmerkelijk

Geluk

Niet alle zielen hebben dezelfde aanleg voor het geluk, zoals niet alle gronden dezelfde oogst geven.
Francois René de Chateaubriand (1768 - 1848)
( Frans dichter, schrijver en politicus )


Grapjes

Jantje vraagt: ?Mama, waarom heb jij grijze haren?? Moeder antwoordt: ?Dat krijg je als je kinderen heel erg ondeugend zijn.? Jantje: ?Ahzo, vandaar dat oma helemaal grijs is.?

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Uit Japans onderzoek blijkt dat naar foto's kijken van schattige diertjes bevorderend werkt voor de concentratie.

Meer weetjes

Citaat

Niemand op de wereld heeft meer wilskracht dan degene die na het eten van één pinda kan ophouden.
Tina Turner (1939 -)
(Amerikaans zangeres (artiestennaam van Anna Mae Bullock))

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Een snoek op zolder zoeken.
⇒ Iets onmogelijks zoeken, vergeefse moeite doen.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 333.785
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.