Waar vandaan: SenNet Magazine > Laat je niet vellen door de griep!

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/166/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 7 - Nr 4 - 2017

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Welzijn

Hoe propere handen buikgriep kunnen helpen voorkomen

Ons land bereidt zich voor op de aankomende griepprik. In Turnhout kampen ze na de uitbraak van het norovirus dan weer massaal met buikgriep. Peter Catthoor van Familiehulp legt uit hoe je met een strikte handhygiëne de verspreiding van buikgriep kan intomen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gesponsorde content

Nu er nog premies zijn: isoleer die spouwmuur of buitengevel!

Isolatiepremies worden steeds verder afgebouwd. Je neemt dus het best het zekere voor het onzekere: snel nog de spouwmuur of buitengevel isoleren terwijl het nog extra voordelig kan. Perfect geïsoleerde spouwmuren verhogen niet enkel de waarde van je woning, ze verlagen ook aanzienlijk je stookkosten. Wist je trouwens dat je ook een oude of vervallen buitengevel mooi kunt renoveren door te isoleren langs buiten in combinatie met een gloednieuwe gevelafwerking?
>> Lees verder    Reageer met je mening

Zit diabetes in de familie? (advertentie)

Erfelijke aanleg speelt zeker een rol bij diabetes. Hebben je ouders type 2 diabetes, dan heb je zelf tot 40% kans om dit te krijgen. Maar door gezond te leven, kan je jouw risico met meer dan de helft verminderen, ook als ‘diabetes in de familie zit’. Word lid van de Diabetes Liga vzw en ontvang gratis de unieke uitgave ‘100 vragen aan de Diabetes Infolijn’. Met steun van de Nationale Loterij. Vraag hier je gratis infopakket aan.


SenNetShop

Ben jij voorbereid op een noodsituatie?

In Duitsland spoort de overheid de bevolking actief aan om een noodpakket aan te leggen voor rampen of gewapende aanvallen. Ook in Nederland en zelfs in België geeft de overheid informatie over een noodpakket, maar ze verplicht het niet. Ben jij voorbereid? Wij waren het alvast niet, tot nu dan.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Volgende zomer komt Ridge Forrester in ons land wonen!

Volgende zomer komt Ronn Moss, die 25 jaar lang Ridge Forrester in ?Mooi en Meedogenloos? speelde, in ons land wonen. Eerst om er samen met Luc Caals op te treden in de zomershow in ?t Colisée in Blankenberge, daarna om zichzelf te spelen in een komedie, ?Brasschaatse huisvrouwen?, samen met een paar bekende actrices uit ?Thuis? en ?Familie?. Het moment voor een babbel met de sympathieke acteur, die terecht wordt beschouwd als het boegbeeld van de internationale soap. Wil je hem ook aan het werk zien in Blankenberge? Nu 4 euro korting via SeniorenNet!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Zin in een leuke rondreis door de Parel van de Middellandse Zee, het eiland Mallorca? (advertentie)

De kilometerslange gouden zandstranden, bruisende badplaatsen, charmante baaitjes, de ongerepte natuur en het aangename subtropische klimaat maken van Mallorca een geweldige vakantiebestemming. Sympathieke reisbegeleider Eddy neemt je mee op een rondreis door het eiland, en jij overnacht in het viersterrenhotel El Cid vlakbij het strand. Nu 25 euro korting via SeniorenNet! Meer informatie vind je hier.


Gelukkig Zijn

Vereenvoudig je leven met deze 3 wondervragen!

Vind je het leven ook soms zo ingewikkeld, druk, zwaar en stresserend? Dan deelt life coach Wim Annerel graag drie wondervragen die hem en heel wat coachingklanten helpen om een eenvoudiger leven te creëren met minder stress, meer focus en meer plezier. Stel jezelf deze vragen geregeld doorheen de dag.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Inzicht

Anticorruptiewaakhond neemt parlementsleden op de korrel

Politici klagen geregeld over de antipolitieke gevoelens bij een groot deel van de bevolking. Ze vergeten echter vaak dat zijzelf daarvan de belangrijkste oorzaak zijn, meent onze columnist Jan Schils. Zo is er het voortdurende geruzie tussen de meerderheidspartijen van de federale regering. Zowel in de pers als daarbuiten lijken ze elkaar af te willen maken, en ze denken zich zo te kunnen profileren bij de bevolking, wat een kapitale misrekening blijkt te zijn.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Ischias of chronische rugpijn? Vertrouw op Insta Life! (advertentie)

Heb je vaak of continu pijn in je onderrug? Kan je niet bukken, tillen of soepel opstaan? Dan weet jij als geen ander hoe vermoeiend het is om niet normaal te kunnen bewegen of genieten van alledaagse dingen. Insta Life acupressuur Kussen is een simpele, snelle en effectieve manier om je (chronische) rugpijn te verlichten! Bestellen kan hier.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

?Miss Me (But Let Me Go)' zet Scrum op de internationale kaart!

Twaalf jaar zijn ze al met z?n zessen op pad; gedreven muzikanten, die hun voorliefde voor de folkmuziek niet onder stoelen of banken steken. Zeg niet dat het geitenwollen sokken zijn, want dan voelen deze Nederlanders zich terecht ?gepakt? en beledigd. Ze zijn van alle markten thuis, en met hun nieuwe, aangrijpende single willen ze ook in het buitenland naam maken.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

Poëzie: De koeientrein


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: bolleke wolMeer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Deze kat maakt de job van de postbode wel héél moeilijk!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Huilen werkt pijnstillend. Je lichaam maakt hormonen aan met proteïnen zoals proclatine, corticotropine en leucine. Die hormonen hebben een pijnstillende werking.

Meer opmerkelijk

Geluk

Leef met de moed als gids en het geluk als gezellin.
Marcus Tullius Cicero (106 v.C. - 43 v.C.)
(Romeins staatsman en schrijver )


Grapjes

Vader haai en zijn zoon zijn onderweg. Plotseling zwemt er boven hen een groep mensen. Zegt vader haai: 'Wel, mijn zoon, nu gaan we zo ver naar boven, dat alleen de bovenste helft van onze vin te zien is en dan draaien we enkele rondjes rond die zwemmers!' Zo gezegd, zo gedaan. Vader haai: 'Jongen, nu doen we dat opnieuw, maar we laten nu onze hele vin zien!' Dus die twee zwemmen weer enkele rondjes rond die zwemmers en duiken dan iets dieper. Vader haai: 'Wel, mijn zoon, nu langs beneden aanvallen en vreten maar!' Dat doen ze dan ook. Alle zwemmers worden opgepeuzeld. Een beetje later, terwijl vader en zoon daarna rustig en tevreden rondzwemmen en nagenieten, vraagt zoon haai: 'Papa, waarom hebben we eigenlijk eerst al die rondjes rond die zwemmers gezwommen? We hadden ze toch zonder problemen direct kunnen opeten?' 'Zoon, ?t is heel simpel. Zo doen ze in hun broek van de schrik, en leeg smaken ze gewoon veel beter!'

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Ken je de iconische gouden bikini van prinses Leia uit Star wars nog? In 2015 werd het niemendalletje geveild voor maar liefst 85.000 euro.

Meer weetjes

Citaat

Zij, die hun tijd slecht besteden, zijn de eersten om zich over zijn kortstondigheid te beklagen.
Jean de la Bruyère (1645 - 1696)
( Frans schrijver)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Men moet de dag niet prijzen voor het avond is.
⇒ Pas als alles gedaan is kun je zeggen of het goed ging.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 335.287
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.