Waar vandaan: SenNet Magazine > Vroegtijdige diagnose van levensbelang bij darmkanker! Laat je screenen!

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/174/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 7 - Nr 12 - 2017

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Gezondheid

Elk jaar treft darmkanker bijna 9000 Belgen. Laat jij je screenen?

Darmkanker is, na longkanker, de meest dodelijke kanker in ons land: jaarlijks verliezen zo?n 3000 Belgen de strijd tegen de ziekte, deels omdat de kanker vaak pas vastgesteld wordt in een vergevorderd stadium. Om meer aandacht te besteden aan de ziekte en het belang van vroegtijdige diagnose, is maart uitgeroepen tot de internationale maand van de strijd tegen darmkanker. Laat je screenen!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Beauty

Hoe raak je je winterkilo?s kwijt?

De lente staat voor de deur. De winterjassen en dikke truien verdwijnen weer in de kast en maken plaats voor een frissere outfit. Het is vaak op dit moment dat we beseffen dat we in de winter toch echt wel wat kilootjes zijn aangekomen. Niets zo fijn als op die donkere dagen stevige winterkost eten en in de zetel kruipen met wat lekkers. Maar misschien ben je die extra kilo?s nu wel liever kwijt dan rijk. We geven je hier vijf tips om weer in vorm te komen!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Vocht in huis? Vraag een gratis diagnose aan! (advertentie)

Steeds meer mensen krijgen vroeg of laat te maken met vochtproblemen in hun woning. Naar schatting heeft één inwoner op vijf te maken met vochtproblemen. Condensvocht, opstijgend en insijpelend vocht zijn nefast voor de stabiliteit van je huis én voor je gezondheid. Denk dus aan je veiligheid en de gezondheid van alle bewoners en bestrijd tijdig vocht in je huis. Vraag hier een gratis diagnose aan!


SenNetShop

Zouttherapie voor een betere gezondheid

Toegegeven, het lijkt dezer dagen wat tegenstrijdig. Er wordt ons constant verteld dat we gezonder moeten leven, meer bewegen en minder zout eten. En dat is zeker ook het geval. Maar wist je dat zout, en meer bepaald zouttherapie, ook positieve effecten kan hebben op je gezondheid?
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gelukkig Zijn

Deze 3 denkwijzen houden je geluk tegen

Als je met pensioen gaat, ziet je leven er plots helemaal anders uit dan toen je nog elke ochtend naar het werk vertrok. Sommige mensen vinden het moeilijk om de dagen te vullen, missen sociaal contact of beginnen te piekeren. Lifecoach Wim Annerel geeft je enkele tips om negatieve gedachten uit je hoofd te bannen om opnieuw het geluk te vinden.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Zin in een leuke rondreis door de Parel van de Middellandse Zee, het eiland Mallorca? (advertentie)

De kilometerslange gouden zandstranden, bruisende badplaatsen, charmante baaitjes, de ongerepte natuur en het aangename subtropische klimaat maken van Mallorca een geweldige vakantiebestemming. Sympathieke reisbegeleider Eddy neemt je mee op een rondreis door het eiland, en jij overnacht in het viersterrenhotel El Cid vlakbij het strand. Alles aanwezig voor een zalige vakantie! Meer informatie vind je hier.


SenNet Life

Creativiteit bekroond op de Pascallekesuitreiking!

SeniorenNet telt een heleboel creatieve leden in de mailgroepen Fotografie en Filmen! Eens per jaar komen zij samen voor de Pascallekesuitreiking: een feestelijke dag waarop de beste werken bekroond worden met de Oscar van SeniorenNet. Bekijk hier de foto's en filmpjes die een trofee in de wacht hebben kunnen slepen!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Lindsay: 'Mijn 7de album is er echt eentje voor de trouwe fans!'

Vanaf deze week ligt ?Liefde & vertrouwen?, het nieuwe album van zangeres Lindsay, in de winkels. ?Niets mis met mensen die muziek digitaal aankopen of streamen, maar ik ben nog iemand die graag geld uitgeeft aan fysieke cd?s?, klinkt het. Haar zevende album is niet enkel een muzikaal pareltje, ook aan de vormgeving werd veel aandacht besteed.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Dankzij de Philips Airfryer frituur je met tot 80% minder vet! (advertentie)

Met de unieke Rapid Air-technologie van Philips, die je laat bakken met lucht, krijgen etenswaren een knapperig korstje maar blijven ze mals vanbinnen. Je hebt weinig of geen olie nodig voor een perfecte textuur en heerlijke resultaten! Bovendien kan je er allerlei heerlijke snacks en maaltijden in frituren, bakken, braden en grillen. Bestellen kan hier.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Zehetmair sweet Zehetmair

Gevat, glashelder en to the point: dit is een bescheiden poging een recensie af te leveren die leest zoals het Zehetmair Quartett op de tweede avond van het Klarafestival speelde.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

Pozie: Boomgaarden


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: cyberaanvallen...Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Ken je de mannen van de YMCA nog? Heel originele nieuwe versie! Spoel even door naar 00:40.

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

In Senegal ligt een wel heel bijzonder meer: Lac Retba, beter bekend als het roze meer. Het water is er fel roze door het hoge zoutgehalte en door microalgen die in het water leven.

Meer opmerkelijk

Geluk

Wijsheid is niets anders dan de wetenschap van het geluk.
Denis Diderot (1713 - 1784)
(Frans filosoof)


Grapjes

"Speelt uw zoon nog altijd viool?" "Ja zeker, hij gaat zelfs naar Amerika om verder te studeren voor n jaar. En als hij geslaagd is, gaat hij daar blijven om optredens te geven." "Dat moet toch een pak geld kosten?" " Ge moet er toch iets voor over hebben. Alle buren dachten er ook zo over, ze zijn trouwens in de hele wijk rondgeweest om het nodige geld bij elkaar te krijgen."

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Hitler had lidnummer 555 van de DAP, maar was eigenlijk het 55ste lid. De partij begon met tellen vanaf 501 om groter te lijken.

Meer weetjes

Citaat

Niemand berispt ons zo streng, als wij dikwijls onszelf veroordelen.
Vauvenargues (1715 - 1747)
(Frans filosoof )

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Iedere heilige komt zijn kaarsje toe.
⇒ Iedere medewerker moet delen in de eer.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 350.002
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.