Waar vandaan: SenNet Magazine > Vliegen met een drone is dolle pret, maar ben je op de hoogte van de regels?

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/177/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 7 - Nr 15 - 2017

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Inzicht

Vliegen met een drone: bezint eer ge begint!

Nu de temperaturen vrolijk beginnen te stijgen, zien we binnenkort jong en oud weer rondvliegen met onbemande vliegtuigjes. Die ?drones? kunstjes laten doen en spectaculaire beelden laten maken is dolle pret, maar wist je ook dat je rekening moet houden met een heleboel regeltjes? Misschien moet je voor jouw type drone zelfs een cursus volgen. Wama4040 van de SenNet mailgroep Filmen wijst je op enkele belangrijke aandachtspunten.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gesponsorde content

5 redenen waarom een traplift je het leven makkelijker maakt

Je wordt een dagje ouder? Je bent minder mobiel? Maak het jezelf makkelijk en kies voor het comfort van een traplift. Meer vrijheid, meer levenskwaliteit, minder afhankelijkheid. Ontdek hier de 5 redenen waarom een traplift de juiste keuze is.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Loop of wandel mee tegen kanker tijdens Levensloop Gent (advertentie)

Van zaterdag 22 april 15u tot zondag 23 april 15u organiseert de Stichting tegen Kanker aan de Blaarmeersen van Gent de Levensloop. 24 uur lang kan je meevechten tegen kanker door op het parcours enkele rondjes te wandelen of te lopen. 24 uur lang, want kanker slaapt ook niet. Wil je daarnaast graag een concert meepikken? Dat kan, want 30 bands treden gratis op tijdens de Levensloop! Vervoeg het team ‘Artiesten van de Wereld’, wandel mee en maak mee het verschil.


Gezondheid

200 jaar Parkinson: een mens zoals iedereen

In 2017 is het 200 jaar geleden dat dokter James Parkinson zijn beroemd werk ?An Essay on the Shaking Palsy? schreef over de ziekte die nu zijn naam draagt. Deze ?verjaardag? is voor de Vlaamse Parkinson Liga het perfecte moment om de aandoening onder de aandacht te brengen. Er heerst nog steeds een verkeerd beeld over Parkinson, namelijk eentje van ?bevende oude mannetjes?, maar het is veel meer dan dat. Lut Moereels, ondervoorzitter van de Liga en zelf ParkinsonpatiŽnte, licht toe.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Relaties

Is jouw partner je rots in de branding?

Bij je partner wil je je veilig en geborgen voelen, maar daarvoor moet jij je ook kwetsbaar durven op te stellen. De ene kan dat al makkelijker dan de andere, en veel heeft te maken met het hechtingspatroon dat je als kind geleerd hebt. Als jullie echter allebei die kwetsbaarheid erkennen, is er plaats voor meer intimiteit in de relatie. Relatiecoach Ilse Reynders gaat dieper in op de veilige verbinding die partners met elkaar (wensen te) hebben.
>> Lees verder    Reageer met je mening

8 dagen het prachtige eiland Menorca verkennen met ALL-IN verblijf! (advertentie)

Menorca is minder bekend dan zijn grote broer, Mallorca. Onterecht! Het op een na grootste eiland van de Balearen heeft heel wat te bieden: prachtige zandstranden, azuurblauwe baaien, enorme rotsformaties, mysterieuze grotten en zoveel meer! Verken dit prachtige eiland in een kleine, toffe compagnie onder begeleiding van een Vlaamse reisleider en overnacht ALL-IN in het viersterrenhotel Almirante Farragut. Meer informatie vind je hier.


Geld & Werk

Ruil ik mijn euro?s beter in tegen andere munten?

Analist Nico Pantelis, financieel expert van Slim Beleggen, gooit het over een andere boeg in ons SenNet Magazine. Voortaan probeert hij een antwoord te formuleren op jķllie vragen. Heb jij een prangende financieel-economische vraag die je graag toegelicht wilt zien? Stuur ze dan naar redactie@sennetmagazine.be.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Dť comeback van het jaar, met al 75.000 verkochte tickets!

Eind november 2016 verraste Angelo Kelly zowat iedereen, toen hij in een tv-show aankondigde dat The Kelly Family weer enorm veel zin had om samen muziek te maken. Voor de fans was dit al voldoende om hun vurige steun aan de band opnieuw te laten oplaaien. Ondertussen heeft het hernieuwe Kelly Family-succes buitengewone proporties aangenomen en staan ze in 2018 ook in BelgiŽ op de planken!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Een eenvoudige manier om je smartphone aan je fietsstuur te bevestigen! (advertentie)

Met deze siliconenband voor de fiets kan je op een eenvoudige manier je smartphone, stopwatch of een ander item aan je stuur bevestigen! De band is zeer elastisch en kan zeer ver uitgerokken worden. Je hoeft dus geen schrik te hebben dat hij zou springen! Bestellen kan hier.


Cursiefje

PoŽzie: Gewoon lief zijn voor elkaar


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: waarom rijst?Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Wat deze mannen kunnen met pingpongballetjes is gek om te zien!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Spinnen eten jaarlijks dubbel zo veel insecten als mensen vlees en vis eten.

Meer opmerkelijk

Geluk

Sommige mensen zijn zo ijdel, dat ze de voorkeur geven aan een ramp die ze zelf voorspellen, boven een geluk dat ze niet zagen aankomen.
Charles-Joseph Prins de Ligne (1735 - 1814)
(Belgisch prins, schrijver en veldmaarschalk)


Grapjes

Een man ontmoet zijn vriend en vertelt: "Ik schenk mijn vrouw voor onze zilveren bruiloft een reis naar Groenland." De vriend antwoordt: "Wat, zo een duur geschenk! Wat doe je dan wel voor de gouden bruiloft?" "Dan haal ik haar weer af," zegt de man leukweg.

Meer grapjes

Nutteloos weetje

De 76-jarige Amerikaan Michael Nicholson uit Michigan is de persoon met de meeste diploma's op zijn naam: hij behaalde maar liefst 30 diploma's, waaronder 23 master- en 1 doctoraatsdiploma.

Meer weetjes

Citaat

Er is geen bewondering die vrij is van een weinig afgunst.
Jacques Normand (1848 - 1931)
(Frans schrijver, dichter en journalist)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

De kaas niet van het brood laten eten/halen.
⇒ Niet laten ontnemen waar men recht op heeft.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 350.388
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.