Waar vandaan: SenNet Magazine > Heb jij ook last van allergieŽn? Hoe komt dat eigenlijk?

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/178/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 7 - Nr 16 - 2017

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Gezondheid

Wat zijn allergieŽn zoals hooikoorts eigenlijk?

Zowat ťťn op de vier Belgen kampt met een allergie, en dat aantal stijgt al jaren. Meestal uit de allergie zich door een verstopte of lopende neus, tranende ogen, niezen, kortademigheid, slechte eetlust, een teveel aan speeksel, tijdelijke gehoorvermindering ... Een heleboel symptomen en al evenveel soorten allergieŽn dus. Apotheker Piet Sollie sloeg er de wetenschappelijke literatuur over na.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gesponsorde content

Mos maakt je dak kwetsbaar; tijdig ontmossen is de boodschap!

Op een vervuilende groene of bruine sluier van mosaanslag op z?n dak zit niemand te wachten. Maar wie zijn nu die vieze boosdoeners? Hoe ontstaan ze? Waar komen ze het meest voor? Welke schade richten ze aan en hoe kunnen we ze het best bestrijden en verwijderen?
>> Lees verder    Reageer met je mening

Er even zalig tussenuit? Geniet van een dichtbij-vakantie! (advertentie)

Herinnert u zich die fantastische vakantiemomenten? Holiday Suites biedt eindeloos vakantieplezier. Kies voor het bruisende Blankenberge, het groene Limburg of de charmante Noord-Franse Kust. Slaap in zalige bedden, gebruik de volledig uitgeruste keuken of ga lekker eten. Aan comfort geen gebrek, ideaal voor een vakantie op uw tempo! Klik hier en boek nu uw zomervakantie met 20% vroegboekkorting!


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Op dagtrip naar de middeleeuwen? Win een gratis duoticket!

Op 6 jaar tijd is Quondam uitgegroeid tot het grootste competitieve riddertornooi van de Lage Landen. Op 20 en 21 mei zullen de historische tornooigronden rondom ?t Hooghuys, net zoals in de 15de eeuw, weer het strijdtoneel vormen van meer dan 600 middeleeuwers die je op een interactieve manier laten kennismaken met het leven van onze voorouders. Win 1 van de 50 gratis duotickets!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Inzicht

Profileringsdrang en geruzie politici kosten burgers en bedrijven veel geld

Een voor de bevolking goed werkend en begrijpelijk belastingsysteem moet eerlijk en rechtvaardig, efficiŽnt en eenvoudig zijn. Zonder enige twijfel is vrijwel iedereen het daarover eens, maar de overheid in dit land (zowel federaal als gewestelijk) denkt daar kennelijk anders over, ongeacht wie politiek aan de macht is, zo meent onze columnist Jan Schils.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Unieke 13-daagse rondreis door de VS: Washington, NY, Orlando ťn een cruise naar de Bahama's! (advertentie)

De indrukwekkende wereldsteden Washington, New York en Orlando verkennen, dat zou iedereen minstens één keer in z’n leven gedaan moeten hebben! Ervaar het bruisende stadsleven terwijl je de bekendste bezienswaardigheden bewondert, bezoek drie schitterende attractieparken én maak een korte cruise naar de Bahama’s, allemaal tijdens één reis! Neem snel een kijkje!


Welzijn

Heb jij nog tijd voor een lenteschoonmaak?

Prikkelen die eerste warme zonnestralen jou om aan de grote lenteschoonmaak te beginnen? Nochtans vinden steeds meer mensen niet langer de tijd om hun huis grondig te poetsen. Familiehulp geeft je alvast enkele praktische en handige tips mee die je een handje kunnen helpen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gelukkig Zijn

Zo houd je jouw 4-in-1-lichaam gezond

Hoe ouder je wordt, des te belangrijker het is dat je lichaam gezond blijft. Maar wist je dat je eigenlijk vier lichamen in ťťn bezit? Hoe hou je die dan allemaal gezond om krachtiger in het leven te staan? Life coach Wim Annerel geeft je enkele praktische tips.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Vernietig alle onkruid (op een ecologische manier) (advertentie)

Iedereen heeft in zijn tuin wel eens last van onkruid. Chemische onkruidverdelgers of onkruidbranders op gas zijn schadelijk voor het milieu en het duurt een tijdje vooraleer je resultaten ziet. Met de nieuwste generatie elektrische onkruidbranders is dat niet meer nodig: binnen de 3 seconden is het onkruid weg én op een milieuvriendelijke manier! Koop hier je elektrische onkruidbrander aan en geef het milieu ook een kans!


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Hansi Hinterseer volgend jaar terug in Ethias Arena Hasselt!

Er werd de voorbije maanden druk gespeculeerd door zijn grote aanhang vrouwelijke fans; zou Hansi Hinterseer - de blonde Oostenrijkse Schlagergod - na de release van zijn nieuwe cd ?Bergsinfonie?, ook een nieuwe Europese tournee aankondigen? Het antwoord is positief! Volgend jaar kan je hem met Tirolse berglucht en een nieuw repertoire opnieuw aan het werk zien in Hasselt!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

PoŽzie: Avondgeluiden


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: een wild ding!!!Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Vrolijk Pasen iedereen!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

De tanden van de zeeslak zijn het sterkste biologische materiaal op aarde.

Meer opmerkelijk

Geluk

Het relatief geluk is toch beter dan zelfs een absolute waarheid.
Gerard Walschap (1898 - 1989)
(Vlaams schrijver)


Grapjes

Er komt een Limburger een brillenwinkel binnen. De Limburger zegt tegen de verkoper: "Dag meneer, ik verzamel brillen. Heeft u nog wat bijzonders?"† "Jazeker," zegt de verkoper, en geeft de Limburger een bril. De Limburger zet de bril op en kijkt de verkoper meteen dwars door zijn kleren heen, hij ziet de verkoper spiernaakt.† "Dat is fantastisch," zegt de Limburger, "hoeveel moet die bril kosten?"† "Driehonderd euro", zegt de verkoper.† "Pak maar in," zegt de Limburger.† De Limburger loopt naar buiten en zet de bril op. Er lopen twee vrouwtjes met boodschappentassen voorbij. Hij ziet ze spiernaakt. De Limburger gaat met de tram: iedereen bloot. Hij loopt wel drie keer de tram op en neer. Komt ie thuis, ziet hij zijn vrouw en de buurman spiernaakt in de zetel zitten. Hij zet de bril af, zitten zijn vrouw en de buurman nog steeds spiernaakt.† "Ik heb weer wat gekocht," zegt de Limburger,† "ik heb het tien minuten en 't is al kapot."†

Meer grapjes

Nutteloos weetje

In Bodegraven in Nederland is men gestart met verlichte strips op de grond aan een verkeerslicht te installeren die aangeven of het stoplicht voor voetgangers op groen of rood staat. Ze doen dat omdat voetgangers steeds meer met hun smartphone bezig zijn en daarom minder op het verkeer letten.

Meer weetjes

Citaat

De meeste mensen boeren het best tijdens hun eerste levensjaar.
Julius Vuylsteke (1836 - 1903)
(Vlaams politicus )

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
⇒ Je kan beter iets voortijdig stoppen dan doorgaan tot het helemaal verkeerd gaat.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 351.007
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.