Waar vandaan: SenNet Magazine > Wat maakt het makkelijker of moeilijker om een relatiebreuk te verwerken?

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/181/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 7 - Nr 19 - 2017

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Relaties

Hoe verwerk je een relatiebreuk? Deze tips zetten je op weg.

In goede en kwade dagen. Het zijn woorden die makkelijker teruggenomen worden dan vroeger het geval was. Algemeen wordt aangenomen dat zowat 1 op de 3 huwelijken strandt. Ook bij 50-plussers zien we meer en meer echtscheidingen. Een relatiebreuk is sowieso een pijnlijk gegeven voor beide partners en kinderen. Welke aspecten maken het moeilijk(er) of makkelijker? Relatiecoach Ilse Reynders gaat dieper in op het verwerkingsproces bij een relatiebreuk.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Inzicht

Waarom zou je investeren in erkende assistentiewoningen?

Wie investeert, wil dat vooral op een zorgzame manier doen. Dat wil zeggen dat wie vandaag een belegging overweegt, dat wil doen met behoud van kapitaal, verhoogd met een correct en stabiel rendement in de nabije toekomst en met volle rechtszekerheid. Waarom zou ook jij overgaan tot de aankoop van een erkende assistentiewoning? Vastgoeddocent Yoeri Note legt uit waarom hij investeren in assistentiewoningen als zorgzaam en toekomstgericht kwalificeert.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Verzilver de vergrijzing! (advertentie)

Vastgoed bezorgt u op vandaag nog steeds het beste rendement. De toenemende vergrijzing met het nakende tekort aan aangepaste woonvormen voor senioren maakt erkende assistentiewoningen van Senior Homes en haar concept tot de ideale belegging van de toekomst. Ook op fiscaal vlak kan u genieten van enkele extra voordelen: 12% btw in plaats van 21%, vrijstelling van onroerende voorheffing, rendementen tussen de 3% à 4% en aankoop in volle eigendom. Meer informatie?


Inzicht

Montenegro bijna NAVO-lidstaat

Montenegro mag zichzelf bijna lid van de NAVO noemen. Het kleine Balkanland heeft daarvoor al een hele weg afgelegd, van onafhankelijkheid van Joegoslavië tot een mogelijke sabotage door Rusland. Theo Lansloot overloopt de woelige geschiedenis.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Geld & Werk

Bij welke aandelen is het risico op verlies het kleinst?

Analist Nico Pantelis, financieel expert van Slim Beleggen, gooit het over een andere boeg in ons SenNet Magazine. Voortaan probeert hij een antwoord te formuleren op júllie vragen. Heb jij een prangende financieel-economische vraag die je graag toegelicht wilt zien? Stuur ze dan naar redactie@sennetmagazine.be.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Langer thuis wonen, de wens van iedereen! (advertentie)

Kom tijdens de Vakbeurs Thuiszorg te weten hoe u als mantelzorger, zorgprofessional of hulpbehoevende langer thuis wonen mogelijk kan maken. Afspraak op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni in de Brabanthal Leuven van 12u tot 20u. Bestel hier je ticket en krijg € 5 korting met de code: SEN2017. Ticket A.D.K. € 10. Een organisatie van Expolaen bvba.


Inzicht

Dierenbeulen in labo?s gaan hun gang, politici kijken andere kant op

Organisaties over de hele wereld vechten al vele tientallen jaren tegen dierenmishandeling. Ze boeken aantoonbare successen voor het dierenwelzijn, maar vaak blijft hun moedige inzet om dierenleed te verminderen of volledig uit te bannen dikwijls niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat, stelt onze columnist Jan Schils vast. Zo wordt geschat dat er jaarlijks nog zo?n 60 tot 100 miljoen dieren gruwelijk misbruikt worden voor experimenten. Ook ons land is niet heilig.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Dit is de Mumford & Sons van de lage landen

Nederlanders en folkmuziek. Het blijft een aparte combinatie, want geef toe dat je de Schotse Highlands en geurende whisky niet meteen met onze noorderburen zou associëren. Maar het werkt, Scrum overtuigt binnen- en buitenland met hun muziek. Hun Music Show Scotland liet vorig jaar moeiteloos het Antwerpse Sportpaleis volstromen, en ook dit jaar komen ze terug naar Antwerpen!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Heerlijk wandelen op het eiland Menorca in een toffe compagnie? (advertentie)

Kan jij ook zo genieten van een fikse wandeling in de natuur? Dan is een wandelvakantie je op het lijf geschreven! Een week lang neemt de sympathieke Eddy van Organización Royal je op sleeptouw om de mooiste plekjes van het prachtige eiland Menorca te ontdekken. Een toffe compagnie, persoonlijke begeleiding en indrukwekkende wandelroutes maken deze reis onvergetelijk! Meer info?


Cursiefje

Poëzie: Samsonseks


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: vertederend!Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Ben jij goed wakker? Deze kleine hummeltjes duidelijk niet!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

In het oude Egypte sliepen rijken met een neksteun in plaats van een kussen om hun kapsel niet in de war te brengen.

Meer opmerkelijk

Geluk

Geen waar geluk, zolang wij geen vrede hebben met onszelf. Het hoogste geluk wellicht is het in alle opzichten zichzelf te kunnen zijn.
C. J. Wijnaendts Francken (1863 - 1944)
(Nederlands letterkundige en filosoof )


Grapjes

Een cafébaas heeft een papegaai die nogal graag eens lol trapt. Opeens komt er een stoere gast binnen en bestelt een grote pint bier. "Voor mij ne coca!" roept de papegaai. Dan roept er iemand tussen al het kletsende volk: "Voor mij een bierke!" "Voor mij ne coca!" roept die papegaai weer. De cafébaas is natuurlijk al ferm op zijn teentjes getrapt en schreeuwt tegen die papegaai: "Nu is 't genoeg hé, nog een keer en dan hang ik u bij Jezus aan het kruis!" "Voor mij ne wodka!" roept er weer iemand uit de menigte. "Voor mij ne coca!" roept die papegaai weer. "Nu is 't genoeg!" schreeuwt de baas en hangt de papegaai aan het kruis bij Jezus. Na een uur vol belangstelling naar Jezus te zitten kijken, zegt de papegaai tegen hem: "Hebt gij ook drie cola's besteld?"

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Als alle separatistische bewegingen in de wereld zouden slagen in hun opzet, zouden er 205 nieuwe landen ontstaan.

Meer weetjes

Citaat

De wereld houdt ervan om het schitterende zwart te maken en het verhevene in het stof neer te halen.
Friedrich von Schiller (1759 - 1805)
(Duits dichter en toneelschrijver)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Er is meer gelijk dan eigen gelijk.
⇒ De mening van anderen telt ook.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 353.421
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.