Waar vandaan: SenNet Magazine > Heb je goed geslapen vannacht? Tips voor een betere nachtrust

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/182/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 7 - Nr 20 - 2017

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Gezondheid

Heb jij slaapproblemen? Tips voor een betere nachtrust

Maar liefst 42 procent van de Vlamingen zou ontevreden zijn over zijn nachtrust. Ben jij er een van? Apotheker Piet Sollie gaat dieper in op het nut van slapen, de slaapcycli en geeft je enkele tips voor een betere nachtrust. Zo leest hij in de wetenschappelijke literatuur dat melatonine zowel een boeiend als slaapverwekkend hormoon is.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Inzicht

De vergrijzing: een maatschappelijke uitdaging

Het is een term die de laatste tijd veel aan bod komt in de media, maar wat is dat nu eigenlijk ?vergrijzing?? Simpel gezegd wijst de term op het toenemend aantal 65-plussers in de totale bevolking. De enorme groep babyboomers begint met pensioen te gaan. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, zou je denken, maar het vormt toch een grote uitdaging voor onze maatschappij.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Langer thuis wonen, de wens van iedereen! (advertentie)

Kom tijdens de Vakbeurs Thuiszorg te weten hoe u als mantelzorger, zorgprofessional of hulpbehoevende langer thuis wonen mogelijk kan maken. Afspraak op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni in de Brabanthal Leuven van 12u tot 20u. Bestel hier je ticket en krijg € 5 korting met de code: SEN2017. Ticket A.D.K. € 10. Een organisatie van Expolaen bvba.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

WIN: duoticket voor ?The Sense of an Ending? of speciale filmroman!

Deze maand brengt de Vlaamse distributeur Lumière ?The Sense of an Ending? in de bioscoop, een boekverfilming van ?Alsof het voorbij is? van Julian Barnes, één van de belangrijkste naoorlogse schrijvers. Wil jij er gratis naar gaan kijken? Dat kan! Speel mee met de wedstrijd en maak kans op 1 van de 10 duotickets of 1 van de 5 speciale filmedities van de roman!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gesponsorde content

Tip: laat je dierbaren een film over je leven na!

Je herinnert je vast nog gezellige avonden in het predigitale tijdperk waarop de hele familie samenzat om verhalen te vertellen. In het jachtige leven van vandaag zijn zulke momenten eerder zeldzaam geworden. Jammer, want zowel verhalen vertellen als ernaar luisteren werkt helend en versterkt de band tussen mensen. Filmmaker Anthony heeft een moderne oplossing om jouw verhalen nooit verloren te laten gaan.
>> Lees verder    Reageer met je mening

5 redenen waarom een traplift je het leven makkelijker maakt (advertentie)

Je wordt een dagje ouder? Je bent minder mobiel? Maak het jezelf makkelijk en kies voor het comfort van een traplift. Meer vrijheid, meer levenskwaliteit, minder afhankelijkheid. Wacht geen jaren op de oplossing en geniet opnieuw in alle comfort van je volledige woning. Ontdek hier de 5 redenen waarom een traplift de juiste keuze is.


Gelukkig Zijn

Lijd jij ook aan FoMO? En hoe raak je ervan af?

Ben jij bang om iets te missen? Om niet mee te kunnen praten met je vrienden of familie? Ben je vergroeid met je smartphone of tablet en volg je het doen en laten van je Facebookvrienden op de voet? Wil je op elke vergadering en uitstap van je vereniging aanwezig zijn omdat je niets belangrijks wilt mislopen? Dan lijd je misschien wel aan FoMO, of ?Fear of Missing Out?, de angst om iets te missen. Lifecoach Wim Annerel wijst je op de gevolgen en rijkt tips aan om ervan af te raken.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Xandee maakt comeback op songfestivaleditie van Het Zingpaleis!

?Als de VRT ons de kans geeft en ons rechtstreeks aanduidt om ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, dan doen wij dat onmiddellijk?, lieten De Romeo?s zich een paar weken geleden ontvallen in de media en dat bevestigden ze in de sofa van ?Gert Late Night?. Of ze net als De Toppers die kans gaan krijgen, valt voorlopig af te wachten. ?We hebben nog geen telefoon gekregen, maar Peter Van de Veire, of wie hiervoor ook verantwoordelijk is bij de openbare omroep, mag altijd bellen. Graag zelfs!? zegt het trio unaniem.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Heerlijk wandelen op het eiland Menorca in een toffe compagnie? (advertentie)

Kan jij ook zo genieten van een fikse wandeling in de natuur? Dan is een wandelvakantie je op het lijf geschreven! Een week lang neemt de sympathieke Eddy van Organización Royal je op sleeptouw om de mooiste plekjes van het prachtige eiland Menorca te ontdekken. Een toffe compagnie, persoonlijke begeleiding en indrukwekkende wandelroutes maken deze reis onvergetelijk! Meer info?


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Er is een trio voor én na deze cd

Een album opnemen: het doet wat met een ensemble. Barbara Baltussen en Pieter Jansen kunnen er met het Trio Khaldei over meespreken. Hun eerste cd ligt sinds vorige maand in de rekken en bevat onder meer de beide pianotrio?s van Sjostakovitsj. ?Zijn muziek heeft zo?n onwaarschijnlijke geladenheid en is tegelijk ook bijzonder gelaagd en ambigu. Net dat spreekt ons ontzettend aan.?
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

Poëzie: Troosten


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: ik heb mij verstopt....Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Deze varkens halen hun beste dansmoves boven!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Amper 4% van de zwangere vrouwen bevalt op de exacte datum waarop ze uitgerekend zijn.

Meer opmerkelijk

Geluk

Men zou oud moeten zijn geweest om het geluk te beseffen van jong zijn.
Comtesse Diane de Beausacq (1829 - 1899)
(Frans schrijfster )


Grapjes

In een beruchte kroeg bladert een zakkenroller door een modeblad. "Lees jij tegenwoordig zulke verwijfde tijdschriften?" informeert een al even misdadige makker. "Hoezo verwijfd? Ik moet toch weten waar het komende seizoen de zakken zitten!"

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Als een tijger brult, kan je dat 3 kilometer verder nog horen.

Meer weetjes

Citaat

Het nadeel van onredelijke kritiek is dat je doof wordt voor doordachte aanmerkingen.
Joris Luyendijk (1971 -)
( Nederlands verslaggever, antropoloog en schrijver)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

De mussen vallen (dood) van de daken.
⇒ Het is snikheet.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 354.002
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.