Waar vandaan: SenNet Magazine > Denk je eraan een assistentiewoning te kopen? Hou rekening met rolstoelgebruikers

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/184/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 7 - Nr 22 - 2017

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


SenNet Life

Jij verdient een bloemetje: zonder jou geen SeniorenNet!

Al meer dan 15 jaar lang genieten jullie van alles wat SeniorenNet te bieden heeft, en we hopen dat jullie dat nog vele jaren zullen doen. Elke dag werken wij hard om het naar jullie zin te maken, en dat doen we met veel plezier. Bedankt voor het jarenlange vertrouwen en de gulle schenkingen! Trouwe bezoekers en lieve vrienden, jullie zijn fantastisch!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Inzicht

Assistentiewoning kopen? Denk aan rolstoeltoegankelijkheid

Iedereen kan op een bepaald moment in zijn of haar leven minder mobiel zijn, maar het zou jammer zijn dat je daardoor niet meer overal kan gaan waar je wilt. Daarom is integrale toegankelijkheid van een publieke ruimte zo?n belangrijk aandachtspunt, zeker bij assistentiewoningen. Iedereen zou deze ruimte op een gelijkwaardige en onafhankelijke manier moeten kunnen bereiken, betreden, gebruiken en begrijpen.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Vertrek op 2 november op unieke 14-daagse rondreis door de VS! (advertentie)

Ben jij al in Amerika geweest? Dit is je kans! De immer enthousiaste Eddy Boeckmans van Organización Royal neemt een klein groepje onder zijn vleugels voor een onvergetelijke rondreis door de VS: de bruisende steden Washington, New York, schitterende attractieparken in Orlando én zelfs een cruise naar de Bahama's staan op het programma! Neem snel een kijkje, want er zijn nog maar enkele plaatsen vrij!


Gelukkig Zijn

Zo word je een meester in communicatie

Communiceren doen we in elke situatie: thuis, met familie of vrienden, op het werk, tijdens sociale activiteiten. Effectief communiceren is dan ook een waardevolle vaardigheid om onder de knie te krijgen. Want slecht communiceren kan desastreuze gevolgen hebben: tijdverlies, gekwetste gevoelens, misverstanden, onproductieve gesprekken en gebrek aan vooruitgang. Lifecoach Wim Annerel somt zeven basisregels op die je kan toepassen om beter te communiceren.
>> Lees verder    Reageer met je mening


SenNet Life

Gebeten door fotografie en wil je graag bijleren?

Ken je het DigitCreaforum op SeniorenNet al? In dat online clubje verzamelen hobbyfotografen zich om hun werk te posten over allerhande onderwerpen en elkaar te helpen om ng betere foto?s te leren maken. Onlangs kreeg het forum een nieuwe lay-out, het perfecte moment dus om er even ons licht over te laten schijnen!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Bestrijd insecten op een ecologische manier! (advertentie)

Tijdens de zomer heeft iedereen wel eens last van irritante muggen, vliegen en andere insecten. Gelukkig bestaat hier een eenvoudige oplossing voor. De uv-insectenlamp (20 W) van het merk Biogrod heeft een blauwkleurig licht dat zowel muggen, vliegen als andere insecten aantrekt. Bovendien is deze insectenlamp perfect veilig en milieuvriendelijk doordat er geen giffen of andere gevaarlijk producten worden gebruikt. Koop dus nu snel jouw uv-insectenlamp (20 W) en bestrijd insecten op een veilige en milieuvriendelijke manier! Bestellen kan hier.


Reizen

Tip voor Vaderdag: 6 redenen om naar de Westhoek te gaan!

Wil je weten hoe je alles uit je verblijf in de Westhoek haalt? SenNet zet voor jou enkele redenen op een rijtje waarom Hotel Salons Cortina een aanrader is! Zeker als je twee nachten kan logeren inclusief ontbijt, lunch, diner en dranken tegen een supervoordeelprijs ? Daarvoor krijg je van SenNet Magazine nog eens de kans om deze knalaanbieding te boeken. Verlengd wegens succes! Neem snel een kijkje!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Leven in balans

De waarheid kwetst het ego maar voedt het hart

Wat denk jij van het spreekwoord ?De waarheid kwetst?? Wat bedoelt men eigenlijk met de waarheid en wat zou die kunnen kwetsen? Twee vragen waar healingcoach Isabelle Lambrecht graag dieper op ingaat. Volgens haar is het spreekwoord onvolledig en wordt het beter uitgebreid naar 'De waarheid kwetst het ego maar voedt het hart'.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Dankzij de BrilClip verlies je nooit meer jouw bril! (advertentie)

Ben jij ook een van die mensen die steeds loopt te zoeken naar z'n leesbril of zonnebril? Vanaf vandaag niet meer. Met een BrilClip heb je je bril altijddirect bij de hand. Het brilclipje werkt met een paar kleine magneetjes die de clip op zijn plaats houden. In een paar seconden heb je dat eenvoudig aangebracht en verwijderd. Je hoeft dus geen speld meer te gebruiken, waardoor je geen gaatjes meer in jouw kledij krijgt! Vergeet die lelijke koordjes rond je bril, maar kies voor deze moderne en onopvallende oplossing. Bovendien is dit geschikt voor elk type bril. Koop vanaf nu jouw BrilClip op onze webshop! Bestellen kan hier.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Salvatore Adamo doet een Ronde van Vlaanderen!

De Belg van Italiaans-Siciliaanse origine is nog steeds razend populair in ons land. Even is hij weggeweest, maar dit najaar komt hij terug naar Brugge en Oostende. Volgend jaar maakt Adamo een kleine Ronde van Vlaanderen en speelt hij met zijn nieuwe theatertour ?Prs de toi? in o.a. Kortrijk, Roeselare, Lier, Leuven, Koksijde, Hasselt en Blankenberge. Zijn bekendste liedjes komen zeker aan bod, en hij heeft nog een heleboel verrassingen in petto!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

Pozie: Als ik doodga


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: wat denk je, zullen we er eens aan beginnen?Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Deze katten moeten wel veel kunnen verdragen van hun kleine baasjes!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Heb je moeite om een dieet vol te houden of te stoppen met roken? Volgens een Brits onderzoek kan een spelletje Tetris je helpen om je verlangen naar zoetigheid of een sigaret te onderdrukken.

Meer opmerkelijk

Geluk

Geluk betekent de ervaring van een volheid, niet van een leegte die gevuld moet worden.
Erich Fromm (1900 - 1980)
(Duits-Amerikaans filosoof en psycholoog )


Grapjes

Na een gezellig etentje in een restaurant ontdekt een man dat zijn nieuwe jas verdwenen is. Hij vraagt aan de ober: 'Heeft u toevallig iemand met een blauwe jas gezien?' 'Ja,' zegt de ober, 'hij ging net weg!' Man: 'Hoe zag hij eruit?' Ober: 'Belachelijk. De mouwen waren veel te kort!'

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Slechts 18% van de Amerikaanse autobestuurders weet hoe ze manueel moeten schakelen.

Meer weetjes

Citaat

De afgunstige kan niet verdragen dat jij verder springt dan zijn stokje lang is.
Julien de Valckenaere (1898 - 1958)
(Vlaams aforismenschrijver)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Een krul meer in zijn staart hebben dan een gewoon mens.
⇒ Zich een beetje aanstellen.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 354.881
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.