Waar vandaan: SenNet Magazine > Vertrek veilig op vakantie met de kleinkinderen!

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/186/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 7 - Nr 24 - 2017

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Reizen

Tips om veilig op vakantie te vertrekken met de kleinkinderen!

Uit een recente poll op SeniorenNet blijkt dat 38 % van de grootouders de kleinkinderen altijd of soms meeneemt op vakantie. Nu de zomervakantie steeds dichterbij komt, is de kans dan ook groot dat er langere autoritten aankomen met joelende, huilende of slaperige kinderen op de achterbank. Het is uiteraard belangrijk dat die hummeltjes veilig én comfortabel in de auto kunnen zitten, zodat er geen ongelukken gebeuren. Deze tips kunnen zeker van pas komen!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gezondheid

Een valpartij is snel gebeurd ?

Ben jij al eens gevallen? Een op de drie vijfenzestigplussers valt minstens één keer per jaar en het valrisico neemt toe met de leeftijd. Zo?n valpartij is niet enkel pijnlijk, het kan zwaardere gevolgen hebben dan je zou denken, en niet enkel fysiek. Voorkomen is beter dan genezen, want een valpartij is snel gebeurd. Deze drie tips helpen je het risico te verkleinen.
>> Lees verder    Reageer met je mening

3-daags verblijf in 4-sterrenhotel tussen Gent en Brussel voor slechts ? 69 p.p. i.p.v. ? 167,50 p.p.! (advertentie)

Uitzonderlijke aanbieding met 59% korting op een steenworp van de gezellige markt van Aalst: 3-daags hotelverblijf incl. ontbijt, gebruik van fitness, gratis wifi …! Deze streek nodigt uit tot wandelen en fietsen of tot shoppen in de 5 autovrije straten! Reserveer via deze pagina vóór 30/06/2017. Aanbod geldig tot 20/12/2017.


Recept

Besparen in de keuken: 9 tips + budgetrecept!

Het leven is al duur genoeg. Als je ergens wat euro's kan besparen, is dat altijd mooi meegenomen. Foodblogger Judith Pagrach heeft de 9 beste tips op een rijtje gezet om te besparen in de keuken. Het heerlijke budgetrecept krijg je er gratis bij! Deze zomerse pasta met doperwten, munt, citroen en knoflook tover je al op tafel voor anderhalve euro per persoon.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Welzijn

Zorg dat je ook bij warm weer genoeg drinkt

Heb jij de voorbije weken ook intens genoten van het warme zomerweer? Of is die hitte voor jou eerder een kwelling? Peter Catthoor van Familiehulp waarschuwt je om bij warm zomerweer zeker voldoende te drinken. Als je ouder wordt, heb je namelijk minder dorst, waardoor uitdroging om de hoek loert.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Heerlijk wandelen op het eiland Menorca in een toffe compagnie? (advertentie)

Kan jij ook zo genieten van een fikse wandeling in de natuur? Dan is een wandelvakantie je op het lijf geschreven! Een week lang neemt de sympathieke Eddy van Organización Royal je op sleeptouw om de mooiste plekjes van het prachtige eiland Menorca te ontdekken. Een toffe compagnie, persoonlijke begeleiding en indrukwekkende wandelroutes maken deze reis onvergetelijk! Meer info?


Gelukkig Zijn

Assertiever in een handomdraai!

Wil je op een respectvolle manier vragen om wat je wil en ?neen? zeggen tegen dingen die je niet wil? Dan is het belangrijk om assertief te zijn. Lifecoach Wim Annerel onderscheidt drie gedragsstijlen bij mensen: passief, agressief of assertief. Als jij respect hebt voor anderen en tegelijkertijd ook respect vraagt voor jezelf, gedraag je je assertief. Maar hoe doe je dat?
>> Lees verder    Reageer met je mening


SenNet Life

Op uitstap naar Sint-Truiden met de mailgroep Fotografie!

Het mooie weer kondigt ook een nieuw seizoen aan voor uitstappen van onze mailgroep Fotografie. Voor de eerste uitstap van 2017 trokken ze met z'n allen naar Sint-Truiden. Diep onder de indruk maakten ze kennis met het oude begijnhof en kuierden ze door het historische stadscentrum. Lees hier hun prachtige relaas en vooral: bekijk hun adembenemende foto?s!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Dankzij de BrilClip verlies je nooit meer jouw bril! (advertentie)

Ben jij ook een van die mensen die steeds loopt te zoeken naar z'n leesbril of zonnebril? Vanaf vandaag niet meer. Met een BrilClip heb je je bril altijddirect bij de hand. Het brilclipje werkt met een paar kleine magneetjes die de clip op zijn plaats houden. In een paar seconden heb je dat eenvoudig aangebracht en verwijderd. Je hoeft dus geen speld meer te gebruiken, waardoor je geen gaatjes meer in jouw kledij krijgt! Vergeet die lelijke koordjes rond je bril, maar kies voor deze moderne en onopvallende oplossing. Bovendien is dit geschikt voor elk type bril. Koop vanaf nu jouw BrilClip op onze webshop! Bestellen kan hier.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Matthias Lens brengt accordeonversies van Lotti?s klassiekers!

Hoewel zanger-accordeonist Matthias Lens al wat gewend is sinds de start van zijn succesvolle carrière, zorgt de release van zijn 4de soloalbum ?Matthias Lens Goes Classic? toch voor een gezonde dosis extra nervositeit bij de sympathieke Arendonkenaar. Matthias nam voor dit album, met zegen van de meester, accordeonversies op van een selectie van absolute klassiekers uit de ?Goes Classic?-saga van Helmut Lotti.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

Poëzie: Wuivende verhalen


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: kijk nu niet zooo...Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Deze dansers bewegen als één man over het podium. Erg indrukwekkende prestatie!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Bier werd pas op 1 maart 1989 gelegaliseerd in IJsland. Nu vieren de IJslanders elk jaar Bjordagur, of Bierdag, op die datum.

Meer opmerkelijk

Geluk

Alle aards geluk berust op een compromis tussen droom en werkelijkheid.
Marcel Prévost (1862 - 1941)
(Frans roman- en toneelschrijver)


Grapjes

Een Nederlander maakt zijn eerste zeereis. Na enkele dagen vraagt de kapitein hem of alles naar wens is. 'Fantastisch!' zegt hij. 'En reuze handig die wasmachines in de muur. Wat daar niet allemaal in gaat...'

Meer grapjes

Nutteloos weetje

De Oude Grieken aten geen bonen omdat ze dachten dat de zielen van de doden daarin zaten.

Meer weetjes

Citaat

Voor een ontevreden mens bestaan er geen gemakkelijke stoelen.
Benjamin Franklin (1706 - 1790)
(Amerikaans staatsman en fysicus )

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Iemand van twaalf ambachten en dertien ongelukken zijn.
⇒ Steeds verschillende baantjes hebben, maar in geen enkel baantje succesvol zijn.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 355.099
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.