Waar vandaan: SenNet Magazine > Moeten we ons voorbereiden op een stroomuitval komende winter?

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/191/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 7 - Nr 28 - 2017

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Inzicht

Stroomuitval komende winter?

De regering vreest dat er deze winter een stroomtekort zal zijn dat niet opgevangen kan worden. Daardoor zullen verbruikers mogelijk tijdelijk zonder stroom gezet worden door nieuwe afschakelplannen. Zolang een onderzoek van de Europese Commissie naar illegale staatssteun loopt, mag ons land geen contracten afsluiten om gascentrales stand-by te houden bij een energietekort.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Jef Neve enthousiast over Lekker Klassiek!

Voor een unieke combinatie van klassieke muziek en heerlijke njam!-gerechten moet je op 26 augustus afzakken naar Boom. Studio 100 en De Schorre organiseren er het gloednieuwe festival Lekker Klassiek, een feest voor Šl je zintuigen. Voor de artistieke leiding namen ze pianist-componist Jef Neve in de arm, die enkele straffe gezelschappen ťn solisten wist te strikken. Lees hier een leuk interview met Jef Neve!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Soepele gewrichten? Kies voor hoog gedoseerde kurkuma! (advertentie)

Door kurkuma enkel over je gerechten te strooien, kan je niet genieten van de heilzame effecten van het kruid. De dosis is daarvoor veel te laag. Kies daarom voor Curcumed® Bio PQ, 500 mg hoog gedoseerd kurkuma-extract (64/1!) met zwarte peper. De ideale combinatie voor soepele gewrichten én meer! Ook te koop in de apotheek, nu extra voordelig online. Actie: t.e.m. 13 juli ontvangt elke 10de besteller een doos C-med met vitamine C er GRATIS bij!


Mysteries wereldwijd

Zijn deze levende nachtmerries echt of verzonnen?

We worden allemaal wel eens badend in het zweet wakker in het midden van de nacht na een enge droom. Gelukkig weten we dat er niet echt een monster achter ons aan zit, of dat onze tanden niet echt allemaal ineens uitvallen. Het was maar een droom. Maar wat als sommige enge dromen werkelijkheid lijken te worden? In sommige culturen worden de gruwelijkste verhalen bijvoorbeeld als waarheid aangenomen. Laat vooral je slaap niet door deze mysterieuze ?levende nachtmerries? die Carl Bries hier omschrijft ...
>> Lees verder    Reageer met je mening


Inzicht

Een job voor elke Belg en zachte landingsbanen: veelbelovend?

Nu de regering-Michel op het punt staat om van haar vakantie te gaan genieten, doen sommige bewindslieden naar goede gewoonte nog een poging om bij de publieke opinie in de gunst te komen met meer of minder realistische beloften en plannen. Alsof de kiezer een dergelijk manoeuvre niet doorheeft. Onze columnist Jan Schils heeft er alvast niet veel vertrouwen in.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Betoverende groepsreis naar het 'Gezegende Eiland': Sri Lanka (advertentie)

Vertrek op 24 januari met een leuke bende op groepsreis naar deze parel in de Indische Oceaan. Je duikt het koloniale verleden in van koninklijke steden en ontdekt hoezeer de verering van Boeddha het dagelijks leven bepaalt. Wuivende kokospalmen, idyllische vissersplaatsjes, vertederende olifanten en een tropische begroeiing dragen allemaal bij aan de unieke sfeer van dit eiland. Je verblijft telkens in prachtige hotels en krijgt deskundige Nederlandstalige reisbegeleiding. Meer info?


Geld & Werk

Vlaams ondernemersbloed: Energy Kiosks

1,1 miljard mensen ter wereld hebben nog steeds geen toegang tot elektriciteit. Daar wil het Brugse bedrijf Energy Kiosks iets aan doen. Met hun innovatieve zonne-energiesystemen willen ze West-Afrikaanse dorpen zonder elektriciteit van stroom voorzien. De toegang tot deze duurzame energie is de basis voor de ontwikkeling van deze dorpen. De dorpelingen kunnen betalen voor de stroom via sms.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Wat als ? je zelf kon instappen in de (Bilzen Mysteries)film?

Hoe leuk zou het zijn als je zomaar in een film zou kunnen stappen? Als je meegezogen wordt in een spannend verhaal met een uniek klank-, beeld- en lichtspektakel? Het kon zo een ?Wat Als??-sketch zijn, maar Bilzen Mysteries maakt het werkelijkheid! Herbeleef de rijke geschiedenis van de Landcommanderij Alden Biesen via een nachtelijk, multimediaal parcours boordevol verrassingen.
>> Lees verder    Reageer met je mening

3-daags verblijf in een unieke Limburgse kasteelkamer voor slechts ? 69 p.p. i.p.v. ? 132 p.p.! (advertentie)

Uitzonderlijke aanbieding met 48% korting in dit prachtige Kasteelhotel in Nederlands Limburg: 3-daags hotelverblijf incl. ontbijt, ontvangst met koffie & Limburgse Vlaai, gratis wifi … Rondom het kasteel is een mooie tuin aangelegd en in de directe omgeving zijn prachtige natuurgebieden met talrijke wandel- en fietsroutes te vinden. Reserveer hier voor 31/07/2017. Aanbod geldig tot 28/09/2017.


Cursiefje

PoŽzie: Vrijheidsbeleving


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: hier hang ik nu...Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Deze honden weten duidelijk dat ze iets mispeuterd hebben ...

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Sesame Street, de Amerikaanse originele versie van Sesamstraat, heeft maar liefst 167 Emmy en 8 Grammy Awards gewonnen!

Meer opmerkelijk

Geluk

Het grote geluk van de rijkdom is te geven.
Jean-Baptiste Henri Lacordaire (1802 - 1861)
(Frans predikant, journalist en activist)


Grapjes

Een blondje rijdt naar huis en komt in een verschrikkelijke hagelstorm terecht. De hagelbollen zijn zo groot als tennisballen en haar wagen raakt helemaal onder de deuken. De volgende dag gaat ze met haar wagen naar de garage. De monteur ziet dat ze blond is en besluit een beetje lol te trappen. Hij zegt haar dat ze gewoon naar huis moet gaan en in de uitlaatpijp moet blazen, HEEL hard, en dat de deuken er zo automatisch uit zullen worden "geduwd". Het blondje rijdt dus terug naar huis, stapt uit de wagen, gaat op haar knieŽn zitten en begint in de uitlaatpijp te blazen. Er gebeurt niets. Dus begint ze wat harder te blazen, maar nog altijd gebeurt er niets. Intussen komt haar vriendin, ook een blondje, langs en vraagt: "Wat in hemelsnaam ben jij aan het doen?!" Het eerste blondje vertelt haar hoe de monteur haar had aangeraden in de uitlaatpijp te blazen om zo alle deuken uit de wagen te krijgen. De blonde vriendin draait met haar ogen en roept uit: "Halloooooooo?!? Zou je dan eerst niet de ramen dichtdoen?!"

Meer grapjes

Nutteloos weetje

De echte naam van Freddy Mercury, de frontman van Queen, was Farrokh Bulsara.

Meer weetjes

Citaat

Begin waar je bent. Gebruik wat je hebt. Doe wat je kunt.
Arthur Ashe (1943 - 1993)
(Amerikaanse tennisser)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Een raadsheer met een p.
⇒ Raadsheer met p is praatsheer, men heeft er niet veel aan.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 356.508
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.