Waar vandaan: SenNet Magazine > Hoe werkt de terugbetaling van geneesmiddelen in ons land?

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: https://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/197/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 7 - Nr 34 - 2017

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Gezondheid

Geneesmiddelen wel of niet terugbetaald?

Waarom betaalt je ziekenfonds meer terug voor het ene geneesmiddel dan voor het andere? En waarom moet je bij sommige geneesmiddelen de volle pot betalen? Om te begrijpen hoe de terugbetaling in België in elkaar zit, is het belangrijk om te weten welke stappen een geneesmiddel moet ondergaan om op de markt te komen. Apothekeres Claudia Defoort legt het terugbetalingssysteem uit in mensentaal aan de hand van fictief geneesmiddel A.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gelukkig Zijn

De FORMIDABEL-methode tegen stress en zorgen

Zoek je een manier om beter om te gaan met alle stress en zorgen die het leven naar je gooit? Zodat je met meer zelfvertrouwen en geluk een succes kan maken van je dag? Lifecoach Wim Annerel deelt graag de FORMIDABEL-methode met jou om minder stress en meer geluk te krijgen in je leven en je werk.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Uw huidige levensstijl ook behouden in de toekomst? (advertentie)

Uw wettelijk pensioen zal niet voldoende zijn om uw levensstandaard te behouden. Als u niets doet, zal uw geld later minder waarde hebben. Daarom loont het de moeite om de experts van BINCK te LATEN BELEGGEN voor u. Al vanaf € 10.000 kan u bij BINCK terecht voor een kostenefficiënte en fiscaal vriendelijke manier van beleggen. Meer info? Ga snel naar www.binck.be.


Inzicht

Massa ganzen vergast in Limburg

In het begin van de zomer liet Natuurpunt in Limburg honderden uitheemse gansen vergassen omdat ze een bedreiging vormden voor de natuur en de landbouw. Een beslissing die ze betreuren, maar die noodzakelijk was om de natuur in de regio te beschermen. De lokale jachtvereniging was niet opgezet met de gekozen methode, en wilde de dieren liever zelf schieten.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Leven in balans

Richt je focus niet op pijn, maar op bewustzijn

We zijn allemaal biologisch geprogrammeerd om onszelf veilig te stellen. Dat is ons instinct. Ons lichaam is namelijk erg sterk, maar ook heel kwetsbaar tegelijkertijd. Vandaar dat angsten onze grootste obstakels zijn. Hoe bewuster jij in het leven staat, hoe minder je focus op bescherming zal liggen en hoe meer je ten volle kan leven. Healingcoach Isabelle Lambrecht over pijn en hoe de angst voor pijn je remt.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Ma-gi-sch! Mijn hoorapparaat heeft mijn leven veranderd. (advertentie)

De Virto Titanium combineert revolutionaire technologie in een piepklein apparaatje. Zo klein dat niemand zal merken dat u er een draagt. Ontdek en test het onzichtbaar en ultra-sterke hoortoestel volledig gratis en vrijblijvend: maak een afspraak voor een gratis Amplifon 360 hoortest. Als lid van SeniorenNet geniet u 15% korting bij aankoop van de Virto Titanium. Meer info?


Reizen

6 redenen om naar Blankenberge te gaan!

Wil je weten hoe je alles uit je verblijf in Blankenberge haalt? SenNet zet voor jou enkele redenen op een rijtje waarom een verblijf in Mercure Blankenberge een aanrader is! Zeker als je twee nachten kan logeren inclusief ontbijt tegen een supervoordeelprijs ? Daarvoor krijg je van SenNet Magazine deze knalaanbieding! Neem snel een kijkje! Beleef onvergetelijke momenten op een unieke locatie!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Grootse Queen-show komt naar Antwerpen en Oostende

Freddie Mercury mag dan in november al 26 jaar overleden zijn, nog steeds is hij één van de populairste artiesten uit de muziekgeschiedenis, zeker als je ziet hoe de muziek van zijn iconische rockband Queen nog steeds massaal wordt gekocht en gestreamd. Queen is hot en dankzij de unieke theatershow ?I Want To Break Free? krijg je nog één keer de kans om mee te zingen met Queen-hits als ?Bohemian Rhapsody?, ?We Will Rock You? en ?We Are The Champions?.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Verlicht chronische pijn in de onderrug! (advertentie)

Heb je vaak of continu pijn in je onderrug? Dan is het Insta Life Acupressuur Kussen voor jou een goede oplossing. Je draagt het kussen om je onderbeen, onder je knie, door de gesp te bevestigen. Het gewatteerde kussentje van de acupressuurbrace drukt op een drukpunt in je kuitspier waardoor de pijn verlicht wordt. Koop nu jouw Insta Life Kussen op onze webshop!


Cursiefje

Poëzie: Mijn stengel, jouw bloem


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: er zit een haar in mijn koffie....



Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Honden die in het zwembad springen: leuk om te zien. Honden die in slowmotion in het zwembad springen: nóg leuker om te zien!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Alexander de Grote had een blauw en een bruin oog.

Meer opmerkelijk

Geluk

De ontdekking van een nieuw gerecht draagt meer bij tot het menselijk geluk dan de ontdekking van een nieuwe ster.
Anthelme Brillat Savarin (1755 - 1826)
(Frans politicus en advocaat )


Grapjes

Jefke en Gaston zitten samen bij de Belgische luchtmacht. Gaston springt uit het vliegtuig en trekt aan zijn parachute. De parachute gaat open. Daarna springt Jefke uit het vliegtuig. Hij trekt aan zijn parachute: er gebeurt niets. Hij trekt nog eens aan zijn parachute: er gebeurt nog niets. Jefke valt met een noodgang naar beneden. Hij roept: "Gaston, mijne parachute gaat niet open!" "Dat maakt niks uit," roept Gaston: "'t is juist maar een oefening vandaag!"

Meer grapjes

Nutteloos weetje

In een bliksemschicht zit genoeg energie om 160.000 boterhammen te roosteren.

Meer weetjes

Citaat

Als je vreselijk tobt over je ellende dan heb je dubbele ellende.
Daniel Defoe (1660 - 1731)
( Engels schrijver)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Je kunt wel dansen, ook al is het niet met de bruid.
⇒ Je kunt je best amuseren, ook al is het niet altijd precies wat je zou willen.
Meer spreekwoorden



Partners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnerspartners



Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 357.657
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.