Waar vandaan: SenNet Magazine > Na 200 jaar worden de erfrechtregels aangepast. Wat verandert er?

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: https://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/200/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 7 - Nr 37 - 2017

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Inzicht

Nieuwe erfrechtelijke regels: wat verandert er?

Op 1 september werd de hervorming van het erfrecht gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Dat mocht wel, want de wet was al meer dan 200 jaar lang niet meer aangepast. De huidige maatschappij ziet er niet meer uit zoals in de tijd van Napoleon, waardoor ingrijpende veranderingen meer dan welkom waren. De nieuwe regels zijn afgestemd op de diverse gezinssituaties van vandaag en geven de erflater meer vrijheid. Vermogensbeheerder Wim Knops van Bellatrix Asset Management vat de krachtlijnen van de nieuwe wet samen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gesponsorde content

Hoe vermijd je dat je armer wordt door te sparen?

De inflatie daalt lichtjes maar blijft aan de hoge kant. Dat betekent dat het leven duur is en dat je euro?s minder waard worden. Door de lage rente op de spaarboekjes krijgen je spaarcenten ondertussen ook niet de kans om te groeien. Hoe zit dat nu en, belangrijker, wat kan je in zo?n economische situatie doen?
>> Lees verder    Reageer met je mening

Continu rendement dankzij Business Flats in Zeebrugge (advertentie)

Investeer in comfortabele Business Flats middenin ’s werelds grootste autohaven. Profiteer van een zorgeloze en professionele uitbating. Kies voor vastgoed met fiscale voordelen en een bewezen rendement. Omdat de Business Flats niet enkel op toerisme inspelen, krijgt u een gespreide bezetting, het hele jaar door! Meer weten? Vraag vrijblijvend meer info aan.


Leven in balans

Liefdevol zijn; de meesten doen net het omgekeerde

Wie rechttoe rechtaan in het leven staat, krijgt al eens het label ?liefdeloos? opgeplakt. Als je bijvoorbeeld geen medelijden toont of bewust uit de ander zijn of haar emotionele speelveld (lees: het drama) blijft, kan er getwijfeld worden aan je liefde. Volgens healingcoach Isabelle Lambrecht is dat echter net de manier om vol liefde te handelen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Welzijn

Beweging: de beste vitaminekuur

De zomerse temperaturen hebben spijtig genoeg al plaats gemaakt voor sombere wolken en regenbuien. Zijn vitaminekuren en voedingssupplementen zinvol om herfstkwaaltjes of een herfstdip te bestrijden? Peter Catthoor vertelt hoe men bij Familiehulp vooral gelooft in het positieve effect van lichaamsbeweging.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Tot 200 euro korting op een waterontharder! (advertentie)

Een waterverzachter zorgt voor heel wat comfort: minder kalk, een lage energiefactuur, een zachte huid en toestellen die langer meegaan. Geen kalkaanslag betekent ook minder vaak poetsen om die witte vlekken weg te krijgen! Door je vrijblijvend in te schrijven op de groepsaankoop voor waterverzachters geniet je van tal van voordelen en van een groepskorting van 200 euro. Ontdek het hier.


Geld & Werk

Vlaams ondernemersbloed: PIET Moodshop

In de Sint-PIETersnieuwstraat in Gent trekt de vrolijke etalage van PIET Moodshop veel nieuwsgierige blikken. Als je op zoek bent naar een uniek cadeau, kan Christophe Verbeke je ongetwijfeld verderhelpen. Hij biedt namelijk in het prachtige historische pand designgeschenken aan, met geluk als onschadelijke bijwerking. Om nog meer mensen gelukkig te kunnen maken, wil hij een tweede winkel openen in Gent.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Cath Luyten strikt Buurman en bijna 75-jarige Rob de Nijs

Vanaf 25 september kan je op Eén kijken naar een nieuwe reeks van ?Buurman, wat doet u nu??. Reporter en spring-in-?t-veld Cath Luyten strikte opnieuw vier grote Nederlandse namen die toegang gaven tot hun privéleven. Naast gewezen wielrenster Marianne Vos, Flodder-actrice en gewezen playmate Tatjana Simic, en Doe Maar-zanger Henny Vrienten, springt vooral de naam van Rob de Nijs in het oog.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Limburgers denken het gelukkigst te zijn op hun 41ste ... (advertentie)

Maar hoe moet het daarna? Wat moet je doen om later geen geldzorgen te hebben? Welke innovaties helpen om gezond oud te worden? Hoe zien Limburgers hun toekomst en voor welke uitdagingen staan we? Het Belang van Limburg vroeg het aan honderden Limburgers. Lees de resultaten van onze exclusieve enquête deze week in het dossier ‘Happy Aging’: de gids voor een lang, gezond en gelukkig leven.


Cursiefje

Poëzie: Onze spreeuwen


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: hoe? Ik mag niet binnen....



Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Fan van Star Wars? Zo heb je de Stormtroopers waarschijnlijk nog nooit gezien!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

De film 'Titanic' heeft 11 Oscars gewonnen, maar geen enkele was voor acteerprestaties.

Meer opmerkelijk

Geluk

Het geluk hangt niet van de uiterlijke gebeurtenissen af, doch van de wijze, waarop wij ze opnemen.
Leo Tolstoj (1828 - 1910)
(Russisch schrijver, filosoof en politiek denker)


Grapjes

Baziel had zich opgegeven als vrijwillig slachtoffer  bij een oefening van het Rode Kruis. De oefening duurde  echter veel langer dan voorzien. Toen de verplegers aankwamen op de plaats waar Baziel lag, vonden ze een  briefje met de tekst: 'Ben doodgebloed en naar huis gegaan.'

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Pasgeboren baby's huilen in hun moedertaal. Uit onderzoek van de universiteiten van Würzburg, Leipzig en Parijs is gebleken dat je uit het gehuil van baby's kan horen waar ze vandaan komen.

Meer weetjes

Citaat

Wat een wonderbaar woord: wachten. Het betekent dat het heden niet telt en dat de toekomst iets wonderlijks zal zijn, dat al wat bestaat een inleiding, een voorbereiding is voor iets definitiefs en groots.
Wim Gijsen (1933 - 1990)
(Nederlands sciencefictionschrijver en dichter )

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Gedachten zijn tolvrij.
⇒ Iedereen mag vrij denken wat diegene wil.
Meer spreekwoorden



Partners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnerspartners



Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 357.766
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.